Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Volt olyan, hogy megbántatok...

Volt olyan, hogy megbántatok egy lakás vagy ház vásárlást?

Figyelt kérdés
Ha igen, miért és mit tettél ezután?
2023. dec. 29. 08:42
 1/7 anonim ***** válasza:
91%

Nővérem így járt. Külterületen, nyaralók között vett egy házat, mert viszonylag olcsó volt. Rengeteg pénz elment a felújításra, de most azon gondolkodik hogy elköltözik.

Az okok:

- Nincs rendes autóút, csak földúton lehet a házhoz eljutni. Telente a nagy hó miatt nem tud kijutni, mert túl nagy a táv eltakarítani...

- Autóhoz kötött a hely, ha a kocsival bármi történik esélye sincs elmenni pl. dolgozni, mert a legközelebbi buszmegálló is 1.5 óra sétára van.

- Mivel külterület, így kb le van sz*rva a szolgáltatók által ha valami nem működik (pl. elmegy az áram), és nagyon sokat kell várni amíg megcsinálják.

Emiatt el akarná adni, de nem lesz könnyű dolga, mivel nem sok ember annyira elborult hogy ilyen helyre költözzön... :/

2023. dec. 29. 09:14
 2/7 A kérdező kommentje:
Nálunk a szomszéd nagyon hangos, nagyon zavaró. Papírvékonyak a falak, mindent lehet hallani. Ezt leszámítva nagyon jó kis lakás. Most gondolkodunk, hogy eladjuk és veszünk egy másikat. Persze a szomszéd ott is lehet zajos, ez sajnos zsákbamacska.
2023. dec. 29. 09:41
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A szomszédra kár alapozni, nem tudhatod ki lakik majd melletted az új helyen. Lehet amikor beköltözöl egy nyugis család, aztán 1 hónap múlva beköltöznek a hangosék. Ha zavar hogy hallod a szomszédod, akkor érdemes kisebb társasházban gondolkodni, ahol nagyobb eséllyel vastagok a falak és kevesebb a szomszéd is.

Én bérlek lakást. Ahol előzőleg laktam nagy 10-es panel még azt is hallottam ha a szomszéd fingott egyet. Most egy kis társasházban lakok, ahol velünk együtt 5 háztartás van csak, ebből kettővel van közös falam. Sosem hallom őket, pedig az egyiknél kisbaba is van aki feltételezem sír néha.

2023. dec. 29. 09:51
 4/7 A kérdező kommentje:
Mi is egy hat lakásos társasházban lakunk. Itt minden hallatszik sajnos.
2023. dec. 29. 10:47
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi 8 lakásos, közös udvaros új építésűben laktunk. A lakóközösség utolsó tagjaként egy agresszív nő és a férje költöztek be. Akkor nagyon megbántuk, hogy odamentünk. Mindenkinek volt saját kertje, de mindenki belátott a másikéba. 8 család pont elég kis közösség, hogy mindenkit ismerj, de elég nagy, hogy legyenek ellentétek. El is költöztünk, nem szívesen mentem végig az udvaron sem. Nagyon máshogy alakult midnen, mint ahogy elképzeltük. Akkor megfogadtam, hogy vagy magánház vagy nagy lakóközösséges társas lesz.
2023. dec. 29. 11:35
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én, de csak a szomszédok miatt. Maga a társasház nagyon jó, környék is. De a felső szomszédom egy idegbeteg nő aki állandóan veri a falat, ráadásul alapból nagyon hangosak mikor épp nem a plafont veri.
2023. dec. 29. 12:24
 7/7 anonim ***** válasza:
94%

Az egyik szomszèd hónapokig nálunk tartotta a csirkèit. Átrepültek.

Többször szóltunk normálisan hogy oldják meg, vègül feljelentettem őket. Hónapokig okoskodtak, harcoltak velünk, a "betolakodókkal". Èvekig kisajátították maguknak a ház kertjèt, így nem tudták elviselni hogy megszűnt a jó világ.

Kb 5-6 nèbihes, navos feljelentès után eljutottak oda hogy befogták a pofájukat ès nem zaklatnak. Sok pènzbüntetèst kaptak.

A másik szomszèdnak valami full fogyatèkos gyereke van. Minden nap kint hintázik a kertben ès magában beszèl. Rohadt hangos ès idegesítő.

Idegenektől fèl, háznèzèskor azèrt nem láttuk. 2-3 hónap után mászott elő. A kertre nèző ablakomba tettem ki egy parókás próbababa fejet. Azt hiszi egy ember nèzi.

Áttettèk messzebre a hintáját hogy ne fèljen. Mindig váltom a fej pozicióját, parókáit hogy "új ember" legyen ès ne szokja meg.

Próbáltuk eladni a házat de az èrdeklődőket "elriasztották". Elterjesztettèk hogy 2 millióèrt vettük a házat ès semmit se költöttünk rá. Mindenki pofátlanul próbált alkudozni, 1 -2 millióèrt.

6-èrt vettük. Csak a nyílászáró csere olyan 4m volt. Èrdekes hogy egyik helybèli agyhalottnak se tűnt fel hogy kirohadt penèszes ablakok, vas ajtó helyett új nyílászárók vannak...

Tuti így vettük.

Beletörődtünk ès maradtunk. Azóta amúgy is felmentek triplájára az árak. Nem is tudnánk venni másik házat helyette.

2023. dec. 29. 14:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!