Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Iskolát végigbukdácsoló,...

Iskolát végigbukdácsoló, alacsony értékű munkát végző, egyedülálló emberek miért gondolják azt, hogy nekik jár a CSALÁDI ház?

Figyelt kérdés

2023. dec. 3. 18:15
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
51%

Azért nincs soron robot minden folyamat nagyrészeben, mert eu rendelet korlátozza!

A robot gyorsabb, mindig 100% on dolgozik, nem beteg, nem megy szabira, nem hibázik, 24/24 órában dolgozik egész évben - karbantartasok, javítások.

Ha jól emlékszem a teslanak az usa an vannak teljesen robotizált soraik. Németeknél ezt nem tudta megtenni.

2023. dec. 10. 08:32
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

28/21 kommentelő,

Nagyon igazad van. Én régebben magas rangon voltam adminisztrációs dolgozó. Feltettem a kérdést a főnököm nek hogy miért keresek én több pénzt mint az a családos idősebb mélyépítő munkás? Azt volt a válasz hogy az én munkám nélkül neki sem lenne munkája. Ez volt és van. Tisztelni kell minden munkát, főleg azt amit nem szeretnénk mi elvégezni . Aki hajlandó azt különösen meg kell becsülni, hogy nekem továbbra sem kelljen a lebecsült munkát elvégezni. Mert mi lenne ha csak orvosok és tanárok lennének?? Erre nem gondol az aki elsétál pl.egy utcát takarító em ember mellet? Én az ilyen dolgozóra rá szoktam köszönni és volt hogy megköszöntem a szép utcát ahol sétálhatok. Ezt gondolja át mindenki.

2023. dec. 10. 11:18
 23/30 Moon_Walker ***** válasza:

érdekes, csak a tisztánlátás végett: régen rohadt nagy menőség volt cigit sodorni, tölteni (DRUM, SAMSON, Borkum riff...). manapság meg rohadt nagy csóróság.

na hát így hasonlítható össze a két korszak. sehogy.

2023. dec. 12. 11:28
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem néznék le senkit amiatt, hogy iskolában bugdacsolt. Mondom ezt mernökként. Beszéltem pár komuves sráccal, emberrel az évek folyamán, akik anyagilag előrébb járnak az eletbe mint én. Plane ha vállalkozók lettek azóta. A tanulási képesség azert más mint az üzleti élet. Tovabba más kérdés, hogy vállalkozóként volt olyan aki tripláját hazavitte az én mernoki béremnek. Tovabba már családi háza is van ami nekem esélytelen. Gondolom én, hogy milliókat, 10 pluszt is akar sporolhazott azon, hogy az alapokon at, a falazasig, födémig, burkolás mindent megcsinalhatott maga. Talan csak ács meg villanyszerelo ment hozzá. Szoval nem gondolnám hogy jó tanulás, diploma = családi ház... plâne, hogy diplomas területen tulkepzes van sok esetben, törnek le a berek.
2023. dec. 26. 11:04
 25/30 A kérdező kommentje:
Ki mondta hogy a kőműves munka alacsony értékű?
2023. dec. 26. 11:14
 26/30 anonim ***** válasza:

Én is ezt tapasztalom mérnökként mint 24#, de én szerintem jól keresek. decemberbe is kaptam 13. havi nélkül sok túlórával 1,3 nettót. Haverom ugyan annyi munkából 1 személyes kisvállalkozóként pedig közel 3-at.

Nekem van 2 diplomám, neki meg egy szakmunkás bizonyítványa érettségi nélkül. És az a helyzet ezek a iskolát 2-esel elvégző emberek min 1,5-2x annyit keresnek evként, mint én. Mindegyik nagyon igényes a munkájára, még most is a pangó építő iparban válogatnak mit vállaljanak el.

Persze meg kell különböztetnünk a kókány szakikat is, akik állandóan munkát keresnek. A jó szakikat megtalálják és kivárják az ügyfelek, csak nem mindenki akar 3-12 hónapot várni egy burkolóra, asztalosra stb.

2023. dec. 26. 11:25
 27/30 anonim ***** válasza:
24# általánosban volt egy osztálytársam, folyton szidták a tanárok, nem volt jó tanuló, akkoriban még az összecsavart nagy térképpel is rábäszott a tanár, ha úgy volt, továbbtanulni is a hülyékkel ment, nem ám gimnázium meg ilyenek. Villanyszerelő lett belőle, jól keresett itthon is, kiment Svájcba, szarrá kereste magát, hazajött, házat épített befektetett a munkájába úgy folytatta itthon és tök jól keres és él.
2023. dec. 27. 10:34
 28/30 A kérdező kommentje:
A kérdés még mindig a léhűtőkre vonatkozik, nem a szorgalmas és dolgozni akarókra. Akiben megvan az akarat, diploma nélkül is el tud boldogulni. Ez mindig is így volt.
2023. dec. 27. 11:46
 29/30 anonim ***** válasza:
Egy a lényeg a betanitott munkát jó lenne hosszú távon mindenkinek kerülni. De akinek van kézügyessége és érdekli vmelyik hiany szakma annak már nem kell kényszerből egyetemre mennie, mert szakipari melóból is meg lehet élni jól
2023. dec. 27. 12:01
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

"Egy a lényeg a betanitott munkát jó lenne hosszú távon mindenkinek kerülni."

Ez így szép, de a helyzet az, hogy akkor megáll az élet. Már ott tartunk, hogy ide is importálni kell a mindenféle külföldieket, hogy végezzék ezeket a munkákat. Szükség van rájuk is.

Amúgy nem kádár rendszer, meg ingyen kapott lakások miatt szocializálódtak így az emberek, hanem azért, mert régen tényleg elérhető volt. A nagyanyám takarítónő volt, nagyapám betanított munkát végzett. Mégis, ez elég volt a városukban egy telekre meg arra, hogy mindent megvegyenek egy 10x10-es kockaházhoz, amit kalákában felépítettek. És még telt kamrára, tyúkólra, disznósólra stb. Volt, aki vett fel persze egy kis hitelt is. Ha most is ott tartanánk, hogy azok a technikai megoldások elfogadhatóak lennének, amik akkor és lehetne kalákában dolgozni, akkor telne most is az embereknek. De nem lehet. Már nem lehet olyan fapados, egyszerű házat építeni. Jó ez? Egyrészt igen. De azért azt se halljuk, hogy kockaházak dőltek össze. Állnak a hatvanas, hetvenes évek óta mint a feszület, holott még a csórók is feltudták építeni összefogással úgy, hogy szinte senki se volt szakmabeli. Most meg, ha akarsz egy 100 m2-es házat építeni, akkor kösd fel a gatyád a m2 árak miatt, meg nem elég, hogy a házat megépíted, még térkövezzed körbe, vagy járdát építsél, meg a kaputól kövezzed le, hogy bejuthassál, mert már ez is elő van írva stb. nem hogy nem építheted kalálkában, de még a NAV azt is előírja, hogy milyen rokonsági fokon dolgozhat rajta ingyen a megfelelő végzettségű rokon és így tovább. Egyszerűen úgy változott a világ, hogy az, ami régen tényleg könnyen elérhető volt, az már úgy átalakult és megdrágult, hogy nem hogy a takarítónő és a betanított munkás nem tudja megengedni magának, de még a diplomások is nyögve és nem a nulláról, friss házasként otthonról kirepülve, hanem akkor mikor már lehúztak kis lakás(ok)ban éveket, meg güriztek egy csomót.

2023. dec. 27. 23:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!