Iskolát végigbukdácsoló, alacsony értékű munkát végző, egyedülálló emberek miért gondolják azt, hogy nekik jár a CSALÁDI ház?
Vicces, hogy a cigivel meg a piával jöttök pont, akik a dicső múltat éltetitek. A mai fiatalokkal összevetésben akkor régen éppen hogy mindenki, és az ő nagyanyjuk is cigizett-piált. Most meg ezzel érveltek, hogy jajj, a cigi fontosabb.
Ezt a felkiáltójelezést minden mondat végén meg hagyjuk már abba. Olyan, mintha egy idegrohamot hordanál ki lábon minden kommented megírásakor.
12# te pont lényeget nem láttad meg! A 4 pipás emberekből többen is hozzá szólt.
Én írtam a cigi példát, de levezetem neked: Vegyünk példának a Multit, mert az amolyan középárban van a normális cigik között. 1980ft/db*30 (napi 1 doboz)=59400Ft, azaz havi 60000 ft a ház alapba belekerülhetne, csak le kell tenni. Ha mindketten szívják már havi 120000, ami kisebb városokban már egy albérlet ára...
Cégnél egyszer össze számoltuk, milyen arányban vannak a dohányosok. A vezetők között, akik nagyon jól keresnek, és én is ide tartozom 10% alatti volt a dohányosok száma, A szakmunkás réteg sem érte el a 30%-ot. Ezekkel szemben pedig a betanított munkásaink 80%-a szívja, pedig többségük minimálbért keres, de max 250 nettót. A szakmunkásaink 450-550 nettó között visznek haza.
Az az érdekes, hogy a vezetőség közül nettó 700-1,5 millió között mozognak a bérek, az igazgatók nélkül. Ez a réteg nagy megengedhetné magának a napi 1 doboz cigit, de mégsem teszik, ezzel szemben a 250-ből simán elköltenek 50-60 ezret erre, mikor 1000 ft alatt már kenyér sem nagyon van.
Szóval 6 év alatt megvan az önerő, utána meg még a hitel nagy részét is fedezi! Mert, ha legalább lenne bármi haszna, de nincs! De a dohányosoknak ez jár, nem túl jól keresők pedig inkább erre költenek mint a saját ingatlanra, és többségük pedig itt siránkozik. Sok példát lehet hozni, ez csak egy volt, és az adott egyén vásárlási szokásain múlik minden.
Nem akarok senki lelkivilágába gázolni, de van egy örök vesztes embertípus.
Ők azok, akik ba*ztak tanulni, inkább csendben végigücsörögték az iskolát.
Akik odatehetnék magukat a munkahelyen, de inkább alibiznek egész nap
Akik járhatnának busszal, de inkább kocsival megy még wc-re is mert kényelmesebb.
Akik fűthetnének modern gázkazánnal, ehelyett ócska fűtőpanelokkal pörgetik a villanyórát, meg vizes fával füstölnek a lehető legdrágább módon.
És próbálják bizonygatni maguknak, hogy nem ők a buták, hanem mindenki más körülöttük.
#12 Ha érvelsz, akkor nyomatékosítasz, ebben az esetben viszont a felkiáltójel az helyes, de örülök, hogy legalább ennyiben hozzá tudtál szólni a témához. :) Kik azok, akik a dicső múltat éltetik? Miben éltettem azt, miből jött ez le? Régen többen dohányoztak és talán többen is alkoholizáltak, bár azért erre nem vennék mérget, Európában tudtommal még mindig mi vagyunk az elsők! A különbség annyi, hogy régen nem volt ez sulykolva, hogy a dohányzás és a mértéktelen alkoholfogyasztás nagyon egészségtelen dolog, nem volt semmilyen óvintézkedés, bárki vehetett pl. dohányterméket, gyermekek is, sőt megengedett volt a dohányzás nemcsak reklámozása, a dohányzás melletti kampány is! Ami például odáig eltudott jutni, hogy elérték, hogy több nő dohányzott, mint férfi, ezt pl. az USA-ban kampánnyal eltudták érni 1-2 év alatt! No most emellett cigizett és piált az "Ő nagyanyjuk", pénzt viszont tény, hogy azért nem vitt olyan mértékben, mint ma, mert nem volt egyfajta luxuscikk a cigaretta és az alkohol. Utóbbi egyébként lényegesen silányabb minőségű volt, mint ma, azért sem volt luxuscikk többek között! A 60-80-as években a cigaretta ára úgy alakult, hogyha azt mai árviszonylatban nézzük, akkor 1 doboz cigaretta ára kb. 800-900 Ft lenne. Emellé hozzájön az is, amit egyébként írtam, hogy az igények jóval szerényebbek voltak, így még kevésbé volt megterhelő a cigaretta ára, de idáig már biztos nem jutottál el, mivel felbosszantottak a felkiáltójelek.
A #13-mast megkérném arra, hogy egy picit menjen le a melósok közé, és akkor rájöhet, hogy az a dohányzás, amit a kicsikét tehetősebbek havi 60k-ból oldanak meg, azt a melós megoldja a töredékéből, vagy tölti a cigarettát, vagy sodorja, aki sodorja, az pl. napi 20 szállal számolva is megvan havi 11 ezer forintból, aki tölti az egy picit drágábban, de a kérdés nem a dohányzással kapcsolatban lett feltéve, szóval én ezt a témát itt befejeztem.
Na arra tényleg nem terjed ki a felmérés, hogy ki tömi, ki veszi. Ami biztos vannak köztük olyanok is akik a minimálbérből is dobozzal veszik. Ezt akkor hagyjuk.
Másik jó példa, keveset keres, de nem használja a céges ingyenes buszjáratot, hanem inkább kocsival jár 15 ft/km támogatással.
Ez ugye a bejárás felét többnyire fedezi, de nem ez okozza a költségeket, hanem az autó fenntartása. Nem egy ember jött már fel, hogy neki fizetés előleg kell mert a kocsi elromlott, 50-100000 ft között szoktak kérni, 6 havi részletre, mert így kamat mentes.
Ezzel sincs bajom, csak ilyen bérrel tartson egy kocsit a gyerek/-ek miatt, de ne napi szinten munkába ingázzon. Nem mindegy évi 16000km vagy csak 3-4000 kerül bele.
De, mint korábban írtam, az egyénen múlik, min tudna spórolni. Ehhez pedig pénzügyi tudatosság szükséges, amit sajnos az iskolában nem tanítanak. Így ez a szülökre marad, de, ha ők sem tudnak bánni a pénzel, nem is tudják megtanítani a gyereket erre.
Milyen az az "alacsony értékű" munka?
Gondolom a rosszul fizetett, nem túl nagy presztízsű melókra érted.
Akkor te se sokat okosodtál az iskolában.
- Minden melót el kell végezni.
Az általad lenézett munkák nélkül belefulladnál a szarba, retekbe, szemétbe, nem lennének eszközeid amiket úgyse tudsz használni, stb.
"Minden melót el kell végezni"
Ez egyáltalán nem igaz!
Nem azért csavaroz a szalag mellett a gyári melós, mert "el kell végezni valakinek ezt is", hanem mert megéri őt a gyárosnak alkalmazni, hiszen olcsóbb, mint egy csavarozó gép.
Miért olcsóbb?
Mert sok ilyen ember közül válogathat, aki a csavarozásnál bonyolultabb, értékesebb munkákra nem alkalmasak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!