Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyire kelendő egy teljes...

Mennyire kelendő egy teljes felújítást igénylő ingatlan, és mennyivel kevesebbért érdemes meghirdetni normál állapotú társaihoz képest?

Figyelt kérdés
Az adott környéken egy jó állapotú ingatlan 25-27 millióért található, teljesen felújított 30 m körül.
2023. nov. 16. 10:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
36%
Tudni kéne, mennyibe kerülne egy felújítás. Ezt eleve le kell vonni a 30 M Ft-ból. De ennél is kicsit többet, mert nem mindegy, hogy csak bele kell ülnöd a készbe, vagy hónapokon keresztül valahol bérelni kell egy lakást, míg a tiédet felújítják. Arról az idegeskedésről nem is beszélve, amit a szakikkal való nyűglődés jelent. Aki felújítottat vesz, az tehát nemcsak anyagilag, de idegileg is sokat megspórol. A kétszeri költözés (előző helyről albérletbe, albérletből a kész lakásba) szintén nemcsak kétszeri költség, de kétszeri macera is.
2023. nov. 16. 10:23
 2/12 anonim ***** válasza:
Rengeteg mindentől függ, nálunknpl a faluban nem volt már más eladó ingattlan, rengetegen költöztek be, igény is volt, így a 70négyzetméteres teljesen felújítandó vályogházamat lazán elvitték 15millióért 1 hét alatt.
2023. nov. 16. 10:36
 3/12 A kérdező kommentje:

1# pl. ablakokat vagy cserél vagy nem, az gondolom milliós tétel, vezetékek/konnektorok/kapcsolok cseréje hasonló közel hasonló összeg, de azt muszáj, burkolni se ártana, mert az nincs, a fürdőszoba és konyha teljes felújítást igényel, a radiátorokra is ráférne a csere, és festés, de ezek összege változó, kifest maga vagy mestert hív, nem egy költség. Nem tudom ezek mennyibe kerülnek, meg kinek mi az igényszintje, egy része esetleg jó neki így vagy felújít mindent.

2# a környék ránézésre nem rossz, sok fa, játszótér, megálló közel, bölcsőde és óvoda pár perc sétára, bolt kicsit távolabb, de 1-2 megállóra több is. Viszont nem tudom mennyire kapós a környék.

Hogy lehetne így belőni az árat?

2023. nov. 16. 11:16
 4/12 anonim ***** válasza:
84%

Ha nem bolygatod a tetőt, akkor egy komplett felújítás (újjáépítés)? Kb megegyezik egy szerkezetkész házzal, ez talán a teljes költségvetés 30-35%-a. 600000-es m2 árral számolva durván 400000 ft/m2 körül készül el, ha nincs benne saját munka és minden számlás. És természetesen a technológia előírások betartásra kerülnek, és pedig a jóvótígyrégenis" módszerrel készül.

A felújítás nagyon relatív fogalom, mindeniknek mást jelent mert mások az igényeik és legföbbképpen a bankszámla határozza meg.

A saját történetem röviden: Felújításra váró 10*10 kockát akartam venni, de nem volt annyi önerőm (10 m), hogy kp-ra megvegyem. Ekkor 20 millió körül volt egy kocka és szinte csak saját munkával 9-10 millióba került volna az újjá építése, tető csak cserepes lemezeléssel.

Problémák:

Nem ért annyit a ház, hogy 20 millió hitelt adjanak rá, ez egyértelmű.

A 10 millió lakáshitelt és a 10 milliós személyi hitelt nem tudtam volna fizetni.

A házat 2x10 milliós hitellel nem lehetett jelzálogozni.

A 10 milliós személyi hitelt 8 év alatt kellett volna vissza fizetni, ami nem fért bele a költségvetésbe.

Ezek miatt építkezni kezdtem, mert vicces, hogy teljes felújításhoz kevés volt az önerőm, de az újhoz pont elegendő 25 milliós hitellel. A vicc, hogy megkaptam a zöld hitelt, így kevesebb lett a törlesztője a 25nek 25 évre, mint a 10 nek lett volna 25 évre.

2023. nov. 16. 11:50
 5/12 anonim ***** válasza:

*

és NEM pedig a "jóvótígyrégenis" módszerrel készül.

2023. nov. 16. 11:51
 6/12 A kérdező kommentje:
4# A tető nem érinti, ez egy társasházi lakás, nem zárószint. Egyszerűbb lenne egy magánházzal, azt simán lehetne elbontandónak hirdetni, de itt ez nem játszik, így ki kellene találni valami árat.
2023. nov. 16. 11:59
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon nem megy, keress egy értékbecslőt. Ha lakásról beszélünk, ahol a jó állapotú 26 millió körül van, akkor én hasra belőném a 21-2-t és meglátjuk mennyire jönnek érdeklődők.
2023. nov. 16. 13:29
 8/12 anonim ***** válasza:

4# +

fűtéskésztől mire beköltöztem 15 millió ment bele a házba. Ebbe már van konyha bútor és ülőgarnitúra is. Ha ezeket levesszük akkor 10-11 millió.

A nyílászáró csere is elég húzós, régi társasházak nem szabvány méretűek, ezért egyedi gyártásban kell cseréltetni ami ~40% felár fehér esetében.

Ablakoknak 200000/db-al számolhatsz komplettem beépítve, de ez nagyon hasra ütés szerű szám. Nekem karcolták a nyílászáróim redőnnyel a 3 milliót.

2023. nov. 16. 13:29
 9/12 A kérdező kommentje:
7# Köszi, a 21-22 jó ötlet, abból még ha alkudnak is, lehet elviszik 20-ért, ami nem volna rossz.
2023. nov. 17. 09:10
 10/12 anonim ***** válasza:

Ha fűtés, kazán is benne van afeluhitasban akkor az drága lesz

. Habar a nyilaszarok is egy vagyon.

2023. nov. 18. 05:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!