Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha lenne saját 2 lakásod...

Ha lenne saját 2 lakásod inkább dolgoznál vagy nyaralnál?

Figyelt kérdés

Van 2 ingatlanom, de abból az egyikben lakom Budapesten.

320.000 Ft a nettó fizetésem, de a lakást amiben lakok az albérleti díjak miatt ki tudnám adni 180-200.000 Ft között.

Mellette van egy debreceni lakásom amit most is bérelnek 120.000 Ft-ba, mivel számlával adom ki jogtisztán ebből olyan havi 100.000 Ft a tiszta haszon, ha 12 hónapra számolom.

Ha kiadnám a budapesti lakásom akk kicsivel kevesebb pénzem volna, mint amennyi a fizetésem.

Mivel kezdek kiégni úgy az élettől összességében, azon gondolkozok, hogy hazaköltözök anyámékhoz, a havi 300-320.000 Ft-ot pedig kicsit hedonista életmódban elköltöm, majd 1-2 év múlva kitalálom hogyan tovább.

2023. nov. 12. 18:39
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Én először is keresnék egy olyan munkát, amit nem utálok. Maradnék a lakásban, közben gyűjtögetném ami a másik lakásból befolyik,meg amit meg tudok spórolni a fizumból, befektetném, majd vennék még egy lakást, kiadnám, kipörgetném a kölcsönt. És csak ezután mernék kicsit hátradőlni és valami 4 órás munkát keresni és nyugizni. A fölösleget ezután főként részvényekbe fektetném, esetleg egy részét állampapírba, mert (a sajáttal együtt) 3 lakásról gondoskodni pont elég nehézség, többet nem vállalnék.

Úgymond "semmit" maximum pár hónapig csinálnék, szerintem az egészséges lelkiállapothoz kellenek a keretek, a rendszer, viszont heti 20 órát dolgozni pont elég. De így megvan a társadalombiztosítás is, van egy normális, de mégis könnyű élet.

2023. nov. 13. 08:46
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Még annyi, hogy ha valaha is újra rendes munkát kéne keresni, akkor sokkal jobb,ha nincs több éves "lyuk" a cv-ben, hanem fel tudsz mutatni valamit, hogy ezt meg ezt csináltad az elmúlt években.
2023. nov. 13. 08:50
 13/24 xswerdy ***** válasza:
100%

2: pont ezt csinálja most, ezen akar változtatni

6: nyugdíjjárulékot nem kell fizetni, ha csak ingatlan bérbeadásból van jövedelme. A TB elég szerény összeg, azt valóban fizetni kell.

2023. nov. 13. 09:02
 14/24 anonim ***** válasza:
9%

#13 nyugdíjjárulékot nem azért kell fizetni, mert kötelező lenne - ha nincs olyan jövedelme akkor nem kell.

Azért kell nyugdíjjárulékot fizetnie - VAGY nyugdíjpénztárba ugyanígy fizetnie, hogy LEGYEN majd később nyugdíja.

2023. nov. 13. 16:26
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagyon érdemes nyugdíjpenztárba, kedvezőbb ha az ember maga fektet be. A nyugdíjpénztárak sok pénzt lefölöznek.
2023. nov. 13. 16:53
 16/24 anonim ***** válasza:
12%
#15 Ebben igazad van. De jelenleg az átlagembernek ez a két változat a lehetősége, ha akár több évtizeden keresztül akar majd nyugdíjat magának - vagy az államnak fizet havi járulékot, vagy magán nyugdíjpénztárnak.
2023. nov. 13. 21:52
 17/24 anonim ***** válasza:
Tudtommal a nyugdíjjárulékot így is-úgy is levonják/be kell fizetni. Ez nem a mi nyugdíjunk ugyanis, hanem a mai nyugdíjasok nyugdíja.
2023. nov. 13. 22:11
 18/24 talpalos válasza:
100%

Kezdj el gyűjteni a harmadikra, aztán a negyedikre.. jó buli MOST élni egy kicsit, de sokkal jobb 40-50 évesen visszavonulni és csak utazni. Az a pénz ami neked befolIk havonta semmire nem elég. Ha besz4rik valami a lakásban és 5kiló a javítás fájna nem? Én is adok ki, mindig legyen lakásonként legalább 500ad félretéve csak javításra. Pont két hónapja szaladtam bele. A különbség, hogy ketten keresünk csak a munkával 1.5-2 között havonta és ez sem elég ahhoz, hogy nyugodtan aludjak mert mindig elf0ssa magát valami, vagy beüt a sz4r. Mihamarabb szerezz még egy lakást, ha kell hitelből, addig maradj szülőknél ha teheted. Nagyon hamar ki lehet pörgetni a hitelt, ha melózol mellette rendesen, a lakáspénzt meg visszaforgatod.

Azaz szerintem.

2023. nov. 13. 23:04
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha lenne 2 kiadó lakásom, akkor én 8 órás melóban nem gondolkoznék. Napi 6 óra aztán kész. Abban a napi 2 órában meg tanulnék valami olyat amivel később még egyszerűbb az élet, és mondjuk teljes home officeban lehetne majd dolgozni a jövőben.
2023. nov. 14. 06:25
 20/24 anonim ***** válasza:
Mert mondjuk napi 6 óra home officos meló az bazi gyorsan elmenne egy nap, nagyon nagy szabadság érzetem lenne mellette. És még utazási idő se lenne munkahelyre el és vissza. Valamint benzin és bérlet spórolás. Csak ahhoz valami eladhato tudást kell szerezni, nyelvek, könyvelő papir, It stb. Szoval én már most napi 6ban melóznek ilyen felállásban, napi 2ben meg tanulnék hogy később meg könnyebb legyen. Vagy netán valami vállalkozás irányába elmenni.. Akarna a rosseb ilyen felállásban napi 8 órában másnak termelni a pénzt, valószínűleg sokszorosát annak a bérnek amit a hónap végén ad.
2023. nov. 14. 06:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!