Társasházi lakás eladása esetén milyen képet tennétek fő képnek a hirdetéshez? Kilátásról egy jól sikerült kép jó lehet?
Ha jól néz ki a ház, akkor azt tenném fel elsőnek.
Én így tettem, és a vevőm azt mondta hogy ez keltette fel a figyelmét.
Ha van teresz, akkor ezt is, konyhát és fürdőszobát már mindenki látott.
Kérdező
Szoktam lakáshirdetéseket nézegetni, vásárlás előtt vagyunk. Számomra a legfontosabbak ilyenkor:
1. legyen alaprajz! Nem kell precíz legyen, az is jó ha papírra van nagyjából felvázolva, de lehessen látni egymáshoz képest a helységek elhelyezkedését, nagyságát, hol vannak ajtók, ablakok, milyen az alakja a szobáknak, a fürdőnek stb. A fényképek csak ezután jók, így lehet a képek alapján a lakást rendesen felmérni.
2. Nem fontos hogy néznek ki a bútorok, hol van a tévé és mennyi virág van az ablakban - nem érdekel. A képek azt mutassák meg milyen a fal, milyenek az ablakok, az ablakok milyen távol vannak egymástól, milyen magasan vannak, hol van radiátor vagy klíma, milyenek az ajtók. Fontos a konyha - milyen a bútor, a beépített berendezések, mekkora hely van benne változtatáshoz vagy asztalnak stb, milyen a padló. Ahogy jó látni ugyanígy a fürdőt, ha van külön vécé akkor azt is.
3.Társasháznál esetleg egy belső kép nem árt hogy lehessen látni más lakások hogy helyezkednek el, belső a lépcsőház vagy külső, egymás mellett vannak az ajtók vagy sorban messze. Ha van kertrész akkor arról csak olyan kép kell amiből felmérhető kb. a nagysága - hogy csak egy kis asztalka fér oda meg egy ruhaszárító vagy van benne külön tároló is, meg több fa stb. De ahogy írták, erről több nem kell.
4. Kívülről sokan nem szeretik lefényképezni a házat, nem akarják hogy egyből felismerhető legyen bárkinek, ez érthető. Nem gond ha csak leírás van róla vagy egy rajz. Vannak ingyenesen letölthető applikációk is amikkel fényképet rajzzá lehet konvertálni. De oda is lehet írni, hogy érdeklődés esetén kérésre több képet is küldesz - és akkor akit valóban érdekel, vette a fáradtságot és rád írt vagy felhívott, annak már küldhetsz rendesen több képet.
5. A túl sok kép nem jó. Van aki feltesz 25-30 képet és az már sok, zavaró. Próbálj meg 10-12 körül kiválasztani olyanokat amik tényleg informatívak. Nem kell ugyanazt a helységet többször is bemutatni, csak legyen az az 1 kép jó.
Az amerikai konyhás nappaliról érdemes két irányból képet betenni, az egyiken a nappali rész felől legyen a konyharész, a másikon fordítva - de legyen közös pontjuk látható, hogy érthető legyen hogyan állnak egymáshoz képest, mekkora a két rész együtt valójában. Pl. az ajtóból fordulva a jobban látható oldalt a helység közepével együtt - aztán a másik oldalt, hogy ugyanúgy a helység közepe felismerhető legyen.
Ha a fő képen az első képet érted a hirdetésben, akkor annak nem rossz az alaprajz vagy pont az amerikai konyhás nappali kedvezőbb képe. Számomra a legjobb: a ház képe, aztán rögtön az alaprajz, utána az ilyen amerikai konyhás nappali és aztán a többi. Ha nincs ott a ház képe az nem gond, de az alaprajzot szoktam rögtön keresni a képek között aztán nézem meg a többit.
Nekem is gyanús, ha valaki a kilátással hirdet. Az is fontos persze, de szerintem sokkal fontosabb a műszaki állapot és a felújítási igény. Szóval vagy egy külső homlokzati képet tennék, vagy egy előnyös belső képet.
A külső homlokzatit én azért tartom előnyösnek, mert ha pl. nem panelt keresek és látom, hogy ez az, akkor már meg sem nyitom. Vagy ha panelt keresek és látom, hogy ez panelprogramos, akkor azonnal rárepülök.
Segítség lehet, de alapvetően ha valaki ingatlant keres, akkor az ár és az elhelyezkedés miatt fog kattintani, nem a fő kép miatt.
Kedves 11.!
Köszönöm a véleményed. A ház látszik néhány képen, de nem hiszem, hogy lakásnál ez a legfontosabb. Hasonlóak az aggályaim, mint a kilátásnál. Lehet, hogy van, aki nem kattint így. Persze, hogy mindenki látott már konyhát is fürdőt, én rengeteg nem szépet sajnos. Szóval minden helyiségről teszek képet.
Kedves 12.!
Nagyon köszönöm hosszú válaszod és tapasztalataid, hasznos volt, sok mindent megfogadtam belőle.
Kedves 13. és 14.!
Nektek is köszönöm. Pont ezért írtam ki a kérdést. Nekünk fontos a kilátás, így nem elfedés miatt gondolkodtam ebben. 1 lakást adtam el eddig, ott a kilátás volt az elsődleges kép. Akkor ráért az eladás, most viszont gyorsan kellene, így mindenki elérése a cél.
Kedves mindenki!
Nagyon köszönöm, hogy ilyen sokan írtatok. Minden tanács és tapasztalat hasznos volt. Végül elengedtem a kilátást és a nappaliról tettem egy vállalható képet. Bízom a legjobbakban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!