Megéri ingatlanba fektetni?
Igen megéri, külföldön
Öcsém 14 éve Skóciában Edinburghben él, idén vásárolt ott egy lakást.
86m2 3 szobás felújítandót
118.000 fontért
(kb 51-52 millió forintért)
Megjegyzem én pesten élek,itt a környéken a hasonló méretű lakások 57 milliótól indulnak.
És az öcsém 2,5x keres ott edinburghben,mint én,pedig nincs egy rossz fizetésem.
És akkor vannak emberek akik azt mondják,hogy csak a CSOK és babaváró nem épült be az ingatlan árakba.
:)) Ahha
Az ingatlan az egyik olyan befektetés ami megőrzi az értékét - jó esetben.
Ha céget bízol meg a kiadásával akkor nem kell tartanod attól, hogy rossz bérlőnek adják ki vagy nem kapod meg a pénzed, netán nem fizeti a számlákat stb. Ez a cég felelőssége lesz.
szerintem kezdésnek részvény és valutázás talán állam papír de akinek kevés pénze van annak az ingatlan már elérhetetlen.
én külföld cége papírjait veszem mo-n csak bluechipeket és deviza alapokba teszem a pénzem. eddig 54% pluszban vagyok, én ezt csináltam mert az ingatlan elérhetetlen számomra.
Nézd, ha nem lesz szükséged arra a pénzre, akkor hajrá. Én is így kezdtem. Fizu USD-ben (120 K per év nettó) volt, és az első lakásomat Pesten vettem csaknem öt éve. Azóta is kiadjuk, ami egy rendszeres bevétel, meg az értéke is emelkedett. Persze az infláció odavágott, de hosszabb távon (10 év) biztosan szuperul jovok ki belőle.
A részvények nagyot mentek az elmúlt egy évben (pl SMP 500), de nincs garancia, hogy ez így marad.
Azóta még két lakást is vettem - már külföldön. Persze éltem abban az országban korábban, elég jól megismertem a piacot, potenciált, stb.
Én ebben a stratégiában hiszek, más meg másban. Szerintem ingatlannal nagy baj nem érhet.
Tájékozódj, majd dönts felelősen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!