Megéri akárcsak részben is ingatlanba fektetni?
Adott egy, Budapest agglomerációjában, jó környéken lévő, 25-30 éves, nagyobb (kb 150 nm) tégla családi ház. Az utca, amiben található, egyre bővül újépítésű házakkal.
A tulajdonjog a szüleimé 50-50% arányban, és egyszer majd sokára a testvérem és köztem lesz 50-50% arányban tulajdonban. Felmerült egy ötlet/lehetőség, amivel megbeszélhető lenne, hogy már korábban legyen benne tulajdonrészem, és a fennmaradó rész oszlana meg végső soron a testvérem és köztem (persze nem kisemmizve őt, hanem vele egyeztetve, őt anyagilag kompenzálva kölcsön átvállalása miatt).
Mennyire éri meg ingatlanba fektetni olyan tekintetben, hogy hosszútávon az eredeti 50-50% helyett mondjuk 60-40% vagy 70-30% tulajdonrészem legyen? Az anyagi kompenzáció tekintetében milyen inflációval érdemes kb számolni? Tehát pl. mai viszonylatban számolt 2M Ft 30-40 év múlva mennyit érhet? A számítás miatt, hogy mekkora tulajdonrész kerüljön átírásra. Vajon megéri egyáltalán egy ilyen "üzletbe" belevágni? Mi sem dúskálunk a pénzben, a cél a segítés lenne, természetesen valamennyi haszonnal ránk nézve is.
A kérdés egyelőre elméleti.
" Felmerült egy ötlet/lehetőség, amivel megbeszélhető lenne, hogy már korábban legyen benne tulajdonrészem"
Mármint hogy megvásárolj belőle egy részt?
Nem.
Ha ingatlanba akarsz fektetni, akkor önállóan vegyél valamit, ebbe butaság belefizetni, mikor úgyis a tied lesz fizetés nélkül is.
Ha jól értem, akkor a tesódat akarnád kisegíteni némi pénzzel egy ígéretért cserébe, hogy öröklésnél lemond egy bizonyos százalékról.
A kérdésem, hogy mi lesz akkor, ha a szüleid bármi miatt eladják a házukat, és nem lesz örökség?
Szerintem se jó üzlet, főleg nem ennyire hosszú távon.
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
3# pontosan erre gondoltam, de valóban, nem lenne túl jó ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!