Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Megéri akárcsak részben is...

Megéri akárcsak részben is ingatlanba fektetni?

Figyelt kérdés

Adott egy, Budapest agglomerációjában, jó környéken lévő, 25-30 éves, nagyobb (kb 150 nm) tégla családi ház. Az utca, amiben található, egyre bővül újépítésű házakkal.

A tulajdonjog a szüleimé 50-50% arányban, és egyszer majd sokára a testvérem és köztem lesz 50-50% arányban tulajdonban. Felmerült egy ötlet/lehetőség, amivel megbeszélhető lenne, hogy már korábban legyen benne tulajdonrészem, és a fennmaradó rész oszlana meg végső soron a testvérem és köztem (persze nem kisemmizve őt, hanem vele egyeztetve, őt anyagilag kompenzálva kölcsön átvállalása miatt).

Mennyire éri meg ingatlanba fektetni olyan tekintetben, hogy hosszútávon az eredeti 50-50% helyett mondjuk 60-40% vagy 70-30% tulajdonrészem legyen? Az anyagi kompenzáció tekintetében milyen inflációval érdemes kb számolni? Tehát pl. mai viszonylatban számolt 2M Ft 30-40 év múlva mennyit érhet? A számítás miatt, hogy mekkora tulajdonrész kerüljön átírásra. Vajon megéri egyáltalán egy ilyen "üzletbe" belevágni? Mi sem dúskálunk a pénzben, a cél a segítés lenne, természetesen valamennyi haszonnal ránk nézve is.

A kérdés egyelőre elméleti.

2022. dec. 7. 15:15
 1/4 anonim ***** válasza:
38%
megám
2022. dec. 7. 16:40
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

" Felmerült egy ötlet/lehetőség, amivel megbeszélhető lenne, hogy már korábban legyen benne tulajdonrészem"

Mármint hogy megvásárolj belőle egy részt?

Nem.

Ha ingatlanba akarsz fektetni, akkor önállóan vegyél valamit, ebbe butaság belefizetni, mikor úgyis a tied lesz fizetés nélkül is.

2022. dec. 7. 19:41
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha jól értem, akkor a tesódat akarnád kisegíteni némi pénzzel egy ígéretért cserébe, hogy öröklésnél lemond egy bizonyos százalékról.

A kérdésem, hogy mi lesz akkor, ha a szüleid bármi miatt eladják a házukat, és nem lesz örökség?

Szerintem se jó üzlet, főleg nem ennyire hosszú távon.

2022. dec. 11. 13:21
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat!

3# pontosan erre gondoltam, de valóban, nem lenne túl jó ötlet.

2022. dec. 12. 00:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!