Megéri budapesti ingatlanba (lakás kiadási céllal) fektetni ilyen árak mellett?
Van egy vidéki lakásunk, ami alkalmanként szintén lakáskiadási céllal megy, de szóba került, hogy szívesebben fektetnénk be budapesti lakásba. Természetesen a megtakarítás nem fedezi, valamennyi hitel felvétele szükséges lenne. Azt számolgattam, hogy a felső ~50 milliós határig vagy egy külvárosi 2-3 szobás, vagy egy beljebb lévő 1-1,5 szobás jöhetne szóba.
Mindig mérgelődtem a 150-180 ezres albérlet árakon, de a lakás árakat elnézve nem vagyok meggyőződve, hogy ennyiért egyáltalán megéri befektetés miatt lakást venni (pláne ha garzont csak 120-ért lehet majd kiadni).
Jelenleg az állampapír jobban fizet, viszont a lakásárak mindig csak nőnek, sosem esnek. Pro és kontra érvek vannak ezzel kapcsolatban. Mit gondoltok, illetve mit tennének ilyen helyzetben?
A tenyészhitelek felverték az ingatlanpiaci árakat, ugyanakkor a bérleti piac keresletét ezek nem turbózzák. Emiatt csökkent az ingatlanbefektetés jövedelmezősége.
Viszont…
“a lakásárak mindig csak nőnek, sosem esnek”
Ha valaki ezt hiszi, miért kérdés a vétel?
1: A CSOK 60 nm alatti ingatlanra nem vehető igénybe.
A Kérdező ennél sokkal kisebb lakásokról kérdez.
"pláne ha garzont csak 120-ért lehet majd kiadni"
Miről van szó? Csak nincs egy ilyen törvénytervezet?....
Meg mi a "garzon"?
"... viszont a lakásárak mindig csak nőnek, sosem esnek."
Ezt még a történelem sem igazolta. Voltak olyan évek/évtizedek, amikor igencsak nehéz volt lakást eladni, így "zuhantak" az árak.
Ezt a kereslet-kínálat egyensúlya szabályozza. Éppen melyik nagyobb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!