Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Albizás után hogy legyen...

Albizás után hogy legyen saját lakásom?

Figyelt kérdés

A háttérsztori annyi, hogy eddig szüleimnél laktam Budapest agglomerációjában és ingáztam be a városba napi szinten, 27 vagyok. Sajnos már annyira elviselhetetlen lett a közlekedés a dugók miatt (reggelente kb. 1,5-2 óra, este 1, kötöttpálya nincs), hogy kvázi kényszerhelyzetből muszáj volt albit kivenni.

Sikerült is viszonylag normális áron (150) egy kis egyszobás lakást kivenni, ami helyileg nagyon jó helyen van, nem sok a rezsi sem, meg persze önállósodás szempontjából is hasznos.

Eddig úgy voltam vele, hogy gyűjtögetek, szenvedek a közlekedéssel és majd egyszer hátha összegyűlik valami egy önerőre. Ez most már eléggé elúszni látszik, mikor látom, hogy gyakorlatilag stagnál a vagyonom, annyi a havi kiadás, pedig tényleg igyekszem spórolni kb. mindenen.

A fizummal én úgy gondolom elértem a maxot (jogász vagyok, kb. nulla a karrierlehetőség), itt emelni már nem fognak, máshova meg egyszerűen nem vesznek fel, hiába próbálkozom, meg fejlesztem magam.

Örökre semmiképp nem szeretnék albikban tengődni, szóval elég elkeserítő a helyzet.

2023. nov. 4. 09:00
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Tényleg nincs 11 év munkaviszonyom, egyetem alatt csak diákmunkák meg gyakornoki munkák voltak időszakosan. Főállásban kb. 2,5 éve dolgozok. Nagyjából 9M megtakarításom van, ennek nagy része úgy van befektetve, hogy hoz egy keveset, de elenyésző.

Én is jelöltként szenvedek, mint a legtöbb jogász szakvizsga előtt, szóval a szar fizu az adott.

2023. nov. 4. 17:19
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
2,5 év alatt az nem rossz megtakarítás, én 5 éve dolgozok albérlet mellett és így is csak 6 millióm van, pedig spórolok mindenen. Persze ha az albérletet nem kellett volna fizetnem, már nekem is több lenne.
2023. nov. 4. 22:24
 13/18 anonim ***** válasza:
11%
Ha nem autóval jártál volna Pestre, akkor nem kellett volna a dugókban gyötrődni, és továbbra is otthonról járhattál volna be. Ha az egy nagyobb ház, akkor miért nem gondolkozol azon, hogy oda vigyed majd a feleséged, és több generáció éljen együtt, mint régen??? Remélem, a feleséged is hajlandó lenne erre, én csak olyan feleséget vennék el, akivel ilyen dolgokban is egyezünk. Gondold meg, nem lenne-e jobb neked, ha a házhoz hozzáépítenétek egy önálló lakrészt, és az lenne a tied és a leendő párodé. Ha gyerekeitek is lenne, akkor meg adnak rá pénzt.
2023. nov. 5. 11:41
 14/18 anonim ***** válasza:
14%
mármint az építkezésre, esetleg ugyanabban a községben, ahol most élsz. Van vonat, gondolom, mert ez a legjobb, de biztos van busz is Pestre, bár a buszt én nem szeretem, a vonat sokkal jobb, addig lehet olvasni, (na, nem a telefont, hanem szépirodalmat, lehet tanulni, előkészülni a jogi anyagból pl.
2023. nov. 5. 11:42
 15/18 A kérdező kommentje:

Mint ahogy írtam is, nincs kötöttpálya, az autó és az az egy darab buszjárat is áll a dugóban több, mint egy órát, amíg eljut a Hév-ig.

Semmiképp nem szeretnék ittmaradni, egyrészt a rossz közlekedés miatt sem, masrészt meg rossz a kapcsolatom a szüleimmel, szóval ez a közösen éldegéljünk 4-en a feleségemmel (ami a jó ég tudja, hogy lesz-e egyáltalán) nem opció.

2023. nov. 5. 12:21
 16/18 anonim ***** válasza:
44%
#13 Hát sok sikert olyan pár találásához, aki szívesen beköltözik após meg anyós mellé!
2023. nov. 5. 13:22
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
Ha jogász vagy és 3 éve dolgozol akkor tegyél ügyvédi szakvizsgát és máris milliókat fogsz keresni.
2023. nov. 7. 20:50
 18/18 A kérdező kommentje:
Jövőre szakvizsgázok, de egyáltalán nem nő a havi bevétel azáltal. Ha a munkáltató (ha ügyvédi iroda, akkor ahova betársulsz) nem ad többet, akkor nem ad, teljesen rajtuk múlik. Elmenni meg nem lehet nagyon sehova, mert szakvizsga utan még nehezebb váltani.
2023. nov. 8. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!