Akik Budapesten saját lakásban nyomorognak, miért nem adják és költöznek egy másik nagyvárosba akár Szeged, Bp, Győrbe?
Sok helyen olvasom, hogy hó végéig se húzzák ki az emberek és rengeteg vélhetőleg örökölt lakást is látok az interneten nagyon lepukkant állapotban, viszont árban megközelítik a +40-50 milliót vagy akár többet.
Ezeknek az eladási árából simán lehetne venni nagyvárosban is garzont vagy másfél szobás jó állapotú lakást vásárolni és marad a fölött 20-30 milliója is, eladási ártól függően.
Az ingatlan megmarad és legalább nem úgy kell lehúzni az életük hátralevő részét, mint egy sorshagyott ember, teljes nélkülözésben.
Jó a kérdés kérdező! Legtöbb embernek ehhez nincs esze, vagy olyan mértékben csak a saját közvetlen környezetét látja, és azon kívül nincs számára világ hogy el sem gondolkozik rajta, hogy egy költözéssel mennyivel jobb élete lehetne.
Budán dolgoztam a II. kerületben a 90-es évek végétől a 2000-es évek közepéig. Sok idős egyedülálló nénit láttam lejönni a hatalmas budai ódon lakásából a Lövőház utcai CBA boltba vásárolni. Ott fillérezett hogy nehogy a 10 dkg parizernél többet tegyen a papírra a csemegepultos mert alacsony a nyugdíja, hogy csak ennyit engedhet meg magának, mert sok a közös költség, rengeteg a fűtésszámla. Nem értettem, hiszen a 150-200 nm-es budai lakásokból jöttek, a jelenlegi lakásuk 1/3-1/4-e is bőven elég lett volna egy személynek a kényelmes lakhatáshoz - még csak kerületet sem kellett volna váltaniuk - a fennmaradó összegből simán kiemelkedő életszínvonalon élhettek volta, ha beteszik sima lekötött betétbe, hogy ne legyen kockázatos azért a dolog. De ki mondhatta volna meg nekik, hogy azt az ingatlan amit fent tartanak nem egy mini nyugdíjas jövedelmére van szabva, hanem egy nagypolgári jövedelemmel rendelkező családnak. Az élet egyik oldalán iszonyatosan pazarol olyasmire amire szüksége sincs, így persze hogy nem marad al alapvelő szükségletekre pénze. De ugye attól, hogy nem tudják felmérni a saját lehetőségeiket reálisan, nem mondhatja meg nekik senki hogy a szegénységüknek ők maguk az okai.
2: :))))
Ez de jóó!
Nyilván nem nyomorog azért. Ez egy projekt nekik.
Olyanok sportja, akiknek van mivel gazdálkodni.
De egy munkahely váltás nem akkora feladat, pláne, ha abból az esettanulmányból indulunk ki, amit én fogalmaztam meg.
Nem jön ki a fizetéséből rendesen, akkor miért nem költözik vidéki nagyvárosban, ahol ugyanúgy lesz munka és lesz jóval több spórolt pénze.
Nem értem a kérdést.
Én Győrben élek,most adjam el a lakásomat és költözzek,nagykanizsára,
mohácsra, Salgótarjánba,mert ott olcsóbb a lakás?
Kérdező, te nem érted. 8-as "kérdése" válasz a te általad feltett kérdésedre.
Mindenkinek oka van arra, hogy ne költözzön.
8-as nyilván Győrben dolgozik, Nagykanizsán vagy Salgótarjánban hiába lenne olcsóbb a lakás nem lenne munkája, nincsenek ott barátai, rokonai, nem ott tanul, nem ott lakik a szerelme, hiányoznának neki a megszokott szolgáltatások stb. így értelmetlen a költözés.
egy ember csak úgy random nem kerekedik fel, hogy keresek egy állást Debrecenben, eladom a Budai kérót, veszek Debrecenben a feléből és jól elvagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!