Mivel a vevő állja az ügyvédet, így elvárható akár, hogy emiatt az eladó sokat utazzon az ügyvédi irodába?
Szegedről készülünk lakást vásárolni Budapesten, ami kb 2 óra autóút.
Az etikus gondolom az, hogy Budapesten keressünk ügyvédet és akkor az eladónak sem kell sokat utaznia.
Viszont 70 millió Ft-os lakás eladásnál + egy 500.000 Ft-os ügyvédi díj átvállalásánál elvárható már annyi az eladó részéről, hogy lejöjjenek hozzánk Szegedre a jól bevált ügyvédünkhöz?
Vagy, az az etikus, hogy budapesti a lakás ezért Budapesten legyen az ügyvédi iroda is?
Mert ha pl külföldi lenne a vevő én se mennék el külföldre, ha ehhez ragaszkodna a vevő.
Ennyire garasoskodni, amikor 70M a tét?
De bízd meg a te ügyvéded, hogy kommunikáljon a másik ügyvéddel és megoldják, hogy ne kelljen plusz egyszer utazni
Nem értem, mért nem érti rajtam kívül egy kommentelő sem, hogy nem az útiköltség miatt nem akar utazni. Egyszerűen nincs idegrendszere utazni, én is ilyen vagyok. 4-5 perc utazástól is kiborulok.
Csak azt nem tudom, hogy fog akkor átköltözködni, az sok ingázással jár.
Kérdezd meg az eladót, mit szól hozzá. Hivatkozz arra, hogy van saját ügyvéded. (Ha kiborul, akkor ne erőltesd.)
Van közvetlen vonat Szegedre, felajánlod, hogy a pályaudvaron várod.
De különben ha az ügyvéded félmilliót kér az átírásért, akkor inkább te ragaszkodj a pesti ügyvédhez...
Ezek például 50 M-ig 130 E-t kérnek, akkor 70 M-ért se fognak 200-at se kérni:
300 E nem rossz napidíj, egy pesti utazásért. Én ennyi pénzért még Bukarestbe is elutaznék. :)
14: Hát igen...
De se a posta, se a net se szimpi neki...
Úgy látom kicsit fikciókba bocsátkozva már kreáltatok történeteket rám.
Leírtam világosan, hogy van egy saját ügyvédünk, aki korábban is intézett nekünk minden dolgot. Ezért megbízunk benne. Ennek kapcsán most is az ő segítségével végeznénk el ennek a nagyösszegű ingatlannak az adás-vétel, hivatali ügyintézését.
Ezért ragaszkodunk legfőképp Szegedhez, ennyi.
Az, hogy nem szimpi nekem sem a net, sem a posta azt pedig had én dönthessem már el. Nem kockacukorra megy az ára, hanem hatalmas összegről van szó (legalább is nekünk ez már az).
A fő kérdés az volt, hogy mennyire felvethető ez a dolog az eladó számára, hogy ők jöjjenek le Szegedre az ügyvéd miatt.
És félúton?
Viszitek az ügyvédet magatokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!