Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mivel a vevő állja az ügyvédet...

Mivel a vevő állja az ügyvédet, így elvárható akár, hogy emiatt az eladó sokat utazzon az ügyvédi irodába?

Figyelt kérdés

Szegedről készülünk lakást vásárolni Budapesten, ami kb 2 óra autóút.

Az etikus gondolom az, hogy Budapesten keressünk ügyvédet és akkor az eladónak sem kell sokat utaznia.

Viszont 70 millió Ft-os lakás eladásnál + egy 500.000 Ft-os ügyvédi díj átvállalásánál elvárható már annyi az eladó részéről, hogy lejöjjenek hozzánk Szegedre a jól bevált ügyvédünkhöz?

Vagy, az az etikus, hogy budapesti a lakás ezért Budapesten legyen az ügyvédi iroda is?

Mert ha pl külföldi lenne a vevő én se mennék el külföldre, ha ehhez ragaszkodna a vevő.

2023. okt. 29. 13:19
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Mi Szombathelyiek vagyunk, 14 évvel ezelőtt én is vettem egy budai lakást, és mi is a vidéki ügyvédi ismerőssel intéztük az adásvételt, plusz az itteni bankban a hitelfelvételt. Én mondtam az eladónak, hogy ezt szeretném, és bár nyilván nem repesett, hogy utaznia kell egy napon belül 2,5-2,5 órát, lenyelte. Szerintem te is nyugodtan vesd fel neki, hogy ezt szeretnéd. Aztán meglátod, hogy reagál. Ha komoly vevő vagy - márpedig ha már itt tartatok, hogy csak szerződni kell, akkor komoly vevő vagy - bele fog menni,hacsak nincs valami olyan körülménye, hogy nem tud elutazni. Aztán ha mégis kategorikusan elutasítja, hogy ő utazzon, akkor majd keresel pesti ügyvédet, ha kell a lakás. Ne legyél szívbajos!
2023. okt. 29. 14:47
 12/27 anonim ***** válasza:
75%

Ennyire garasoskodni, amikor 70M a tét?

De bízd meg a te ügyvéded, hogy kommunikáljon a másik ügyvéddel és megoldják, hogy ne kelljen plusz egyszer utazni

2023. okt. 29. 16:24
 13/27 anonim ***** válasza:
44%

Nem értem, mért nem érti rajtam kívül egy kommentelő sem, hogy nem az útiköltség miatt nem akar utazni. Egyszerűen nincs idegrendszere utazni, én is ilyen vagyok. 4-5 perc utazástól is kiborulok.

Csak azt nem tudom, hogy fog akkor átköltözködni, az sok ingázással jár.

2023. okt. 29. 16:27
 14/27 anonim ***** válasza:
76%
#13: Akkor nem kell 200 km-re ingatlant venni... Vagy mit gondol? soha többet nem kell felutazni, ha lesz már egy lakása ott is?
2023. okt. 29. 16:42
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezd meg az eladót, mit szól hozzá. Hivatkozz arra, hogy van saját ügyvéded. (Ha kiborul, akkor ne erőltesd.)

Van közvetlen vonat Szegedre, felajánlod, hogy a pályaudvaron várod.

De különben ha az ügyvéded félmilliót kér az átírásért, akkor inkább te ragaszkodj a pesti ügyvédhez...

Ezek például 50 M-ig 130 E-t kérnek, akkor 70 M-ért se fognak 200-at se kérni:

[link]

300 E nem rossz napidíj, egy pesti utazásért. Én ennyi pénzért még Bukarestbe is elutaznék. :)

2023. okt. 29. 16:45
 16/27 anonim ***** válasza:
49%
15: A mi ügyvédünk volt a Timea, már nem foglalkozik adásvétellel, már tavaly se vállalta el.
2023. okt. 29. 16:51
 17/27 anonim ***** válasza:
49%

14: Hát igen...

De se a posta, se a net se szimpi neki...

2023. okt. 29. 16:54
 18/27 A kérdező kommentje:

Úgy látom kicsit fikciókba bocsátkozva már kreáltatok történeteket rám.

Leírtam világosan, hogy van egy saját ügyvédünk, aki korábban is intézett nekünk minden dolgot. Ezért megbízunk benne. Ennek kapcsán most is az ő segítségével végeznénk el ennek a nagyösszegű ingatlannak az adás-vétel, hivatali ügyintézését.

Ezért ragaszkodunk legfőképp Szegedhez, ennyi.

Az, hogy nem szimpi nekem sem a net, sem a posta azt pedig had én dönthessem már el. Nem kockacukorra megy az ára, hanem hatalmas összegről van szó (legalább is nekünk ez már az).

A fő kérdés az volt, hogy mennyire felvethető ez a dolog az eladó számára, hogy ők jöjjenek le Szegedre az ügyvéd miatt.

2023. okt. 29. 17:01
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
500 ezerért azért már utazhatna az ügyvéd.
2023. okt. 29. 17:02
 20/27 anonim ***** válasza:

És félúton?

Viszitek az ügyvédet magatokkal.

2023. okt. 29. 17:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!