Mivel a vevő állja az ügyvédet, így elvárható akár, hogy emiatt az eladó sokat utazzon az ügyvédi irodába?
Szegedről készülünk lakást vásárolni Budapesten, ami kb 2 óra autóút.
Az etikus gondolom az, hogy Budapesten keressünk ügyvédet és akkor az eladónak sem kell sokat utaznia.
Viszont 70 millió Ft-os lakás eladásnál + egy 500.000 Ft-os ügyvédi díj átvállalásánál elvárható már annyi az eladó részéről, hogy lejöjjenek hozzánk Szegedre a jól bevált ügyvédünkhöz?
Vagy, az az etikus, hogy budapesti a lakás ezért Budapesten legyen az ügyvédi iroda is?
Mert ha pl külföldi lenne a vevő én se mennék el külföldre, ha ehhez ragaszkodna a vevő.
És ő nem fog 500-at kérni!
0,5 % maximum!
Nekem a fő cél, hogy a saját ügyvédünket ismerjük, megbízunk benne, alapos.
Plusz megspóroljuk az utazást is, nyilván oda-vissza 2-2 óra nem a világ vége.
De fent keresni kell egy új ügyvédet, akit nem ismerünk, max ajánlás útján, plusz 10 perc ügyvédi papírmunkáig utazni 4 órát, emiatt húzzuk a szánkat csak.
Ezért soroltam fel, hogy ennyi erővel a vevőtől is elvárható volna, hogy ő jöjjön le a mi ügyvédünkhöz Szegedre?
De ha ez közfelháborodást okozna, akkor inkább keresünk Budapesten.
Ilyen skype-os aláírás részünkről nem játszik. Tudom, hogy szabályos, de 70 millió Ft-os tranzakciót ha lehet nem online írok alá.
7: Kérdezd meg a saját ügyvédedet, tud-e online szerződést!
Nem online írta alá, nincs ebben az ügyletben online aláírás.
Postán jött.
Nem igazán, visszamondhatja emiatt.
Internetes vagy levélben szerződés is bevett szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!