Csak irigység beszél azokból, akik azt a sódert nyomják, hogy jövőre vettek volna lakást, de most biztos nem tudnak?
11# Nem írtam, hogy nincs esély árnövekedésre. Azt írtam, hogy nagyon kicsi szegmens teheti meg azt, hogy JÓL ÁTGONDOLTAN 50 milliós hitelt vegyen fel akár támogatott, akár nem. Pláne ha mind a 3 gyereket újonnan kell produkálni ahhoz, hogy röpködjenek belőle a -10 milliók. A részletszabályozásokat ugye még nem ismerjük.
A 2017+ időszak pedig nem csak a CSOK-nak volt köszönhető, valljuk be és alapvetően elhibázott konstrukció volt, hogy a már meglévő gyerekekre is igénybe lehetett venni. Mellesleg a varázsütést nem 4-5 évre értettem. Most arról beszélünk, hogy aki idén nem tudott, jövőre sem fog tudni venni. Annak nem ezen a fél-1 év áremelkedésén fog múlni ez a projekt, azért ez is egy reális kivetítés.
A kézifék a piacon is sokmindennek köszönhető. Elszállt infláció, kedvező állampapír kamatok, magasabb hitel kamatok, stb. Ha a csok+ mellé elindulnak az állampapír és a hitelkamatok lefelé, az egyértelműen megint egy fellendülést fog jelenteni, márpedig erre is reális esély van. Tehát emelkedés szerintem biztosan várható, de azért nem számítok olyan rohamosra, mint az elmúlt években. Ez az ÉN véleményem, mindenki fogalmazza meg a sajátját fejben.
2017 táján 3,5-4%-os hiteleket dobáltak a bankok alapból. Most közel ugyanez a támogatott, ami ismétlem, nem fogja a lakosság szerintem 5%-át sem érinteni reálisan 50 milliós hitelekkel.
AKi 10%-ot is nehezen rak félre, miért gondolja úgy, hogy egy 30 milliós hitelt a nyakába véve majd sokkal egyszerűbb lesz az élet, attól független, hogy azt majd a saját lakásában csinálja?
25 éves Hitelnél nincs az mint albérletnél, hogy jólvan felmondom az albit és hazamegyek anyuékhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!