Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Csak irigység beszél azokból,...

Csak irigység beszél azokból, akik azt a sódert nyomják, hogy jövőre vettek volna lakást, de most biztos nem tudnak?

Figyelt kérdés
Hisz még vége sincs az évnek, miért nem veszik most, ha annyira félnek az áremelkedéstől?
2023. okt. 27. 18:30
1 2
 1/15 mindentudó99 ***** válasza:
59%
Azért van igazság az árfelhajtó hatásban . Igaz szerintem nem olyan mértékű mint ahogy itt sokan írják. Az építőanyag világ szinten drágult. Valamelyik kérdés alá írták hogy pár éve még normál házat lehetett falun venni 1.5 milláért. 2 milláért olyat ahol meg gáz is benn volt. Na ezek a túlzások. Egy Isten háta mögötti helyen esetleg. Egy normál környékű falun 10 éve se lehetett 1-2 milláért normális házat venni.
2023. okt. 27. 18:56
 2/15 anonim ***** válasza:
81%

Ezen kár vitatkozni, mert területenként eltérő volt. Mi a sajátunkat bőven 2 mFt alatt vettük úgy, hogy benn volt a központi fűtés és a gáz. Elég sokat költöttünk rá és nem lesz sose új ház, de jelenleg kb 12-13 mFt-ot ér.

Egy biztos: jövőre nehezebb lesz lakást venni, mint idén. Ennek több oka van. A remények szerint jövő év után már egyszerűbb lesz, ez a kormány reménye, de a kormány által közölt infok mostanában nagyon nem stimmelnek.

Szerintem a jövő év nehezebb lesz, mint az idei, az aztán jövő meg vagy nehezebb vagy nem. Sajnos megint visszatértünk az éves tervezésre, ami katasztrófa.

2023. okt. 27. 19:35
 3/15 A kérdező kommentje:

Ha idén se vettek lakást, mert elégedetlenek voltak azok akik nem CSOK-kal vették, akkor azok jövőre miért vennének mégdrágábban?

Ebben így hol a logika, hogy nő a kereslet = nő az ár?

Csökken a kereslet = mégjobban növő ár? ez hülyeség

2023. okt. 27. 19:38
 4/15 anonim ***** válasza:
29%
Mert könnyebb mindig valami külső okot keresni és valaki másra mutogatni, mint saját magukra. Sajnálom, de ez az igazság. Mindenki a saját sorsa kovácsa, én értem, hogy nehéz, mindenkinek nehéz, akinek önerőből kell talpra állni... A sírástól, meg a sebnyalogatástól viszont nem lesz könnyebb és előrébb sem jut az ember.
2023. okt. 27. 21:27
 5/15 anonim ***** válasza:
69%
Mi az, hogy miert nem vesszuk meg most? Hat azert, mert meg nincs meg ra (vagy az onerore) a penz, jovore meg meg lett volna 💀💀
2023. okt. 27. 21:29
 6/15 A kérdező kommentje:
Mindig jövőre lett volna meg minden xD
2023. okt. 27. 21:44
 7/15 anonim ***** válasza:
5-ös kedves, jövőre már csak 10%-ot kell produkálnod önerőre. Ha valaki akkora májer, hogy CSAK EZ hiányzott, akkor éppen neki kedvez a jövő év.
2023. okt. 27. 22:10
 8/15 anonim ***** válasza:
70%

7-es: soha nem vennek ingatlant 10%-os onerore, nekem ez tul rizikos. Egyebkent banki hitel nelkul tervezunk elso ingatlant venni. Tudom, ez nagyon luxi dolognak tunik, de olcso kisvarosrol van szo, nekunk eleg egy panel is, valamint a parom minimalberre van bejelentve, igy mi kockazatos ugyfelnek szamitanank.

Kerdezo pedig xd-zhet, sajnalom, hogy nem tudja felfogni, hogy azert ezeket a kommenteket latja tulsulyban, mert nyilvan azok a leghangosabbak, akik nem akarnak gyereket es tenyleg jovore vettek volna lakast. Amit mi kineztunk az iden meg nem is elado, jovore pedig egy kis csaladi kolcsonnel pont meg tudtuk volna venni, de igy biztos, hogy tobbert fogjak meghirdetni. Szivas, mert szerintem vagy +2 evet sporolnunk kell, es akkor sem biztos, hogy egy olyan jo elhelyezkedesu, nagy, erkelyes lakast tudunk venni.

2023. okt. 27. 23:04
 9/15 anonim ***** válasza:
78%
Gondolom jövőre lett volna meg az elég önerő de nem tudják tartani inflációval a versenyt és gyorsabban drágul mint ahogy félre tudnak rakni, vagy értéktelenedik el amit már összegyűjtöttek, esetleg olyan csok és egyéb államitámogatás kategóriába esnek aminek a feltételeit jövőre teljesítették volna de szigorítások miatt kisenek belőle annyira, hogy már azt sem tudom hogyan kell egy mondandót mondatokra tagolni.
2023. okt. 28. 00:16
 10/15 anonim ***** válasza:
23%

8# Ne haragudj, ez nem luxi dolog, hanem egyenesen hülyeség. Egy lakásvásárlásnál 2-3 millió forint többlet miatt évekig várni és spórolni, hát... ti tudjátok. Jó eséllyel mindig futni fogtok az ingatlan után. 5 millió ft piaci törlesztőrészlete is ma 20 évre kb. 40 ezer ft. Mellette lehet gyűjtögetni és folyamatosan betörleszteni, csökkenteni a tőketartozást. Helyette ti gyűjtögettek 2-3 évig, mondván, hogy hátha szerencsétek lesz és nem szaladnak el az árak az infláció, a gazdasági helyzet, a támogatások, a háború, Gizike àrképzése és a fene sem tudja mi miatt. Ennyire azért nem kell ráparázni egy hitelre.

Az árak meg nem fognak varászütésre duplázódni, az azért remélem mindenkinek tiszta.

2023. okt. 28. 08:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!