Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Felújítandó lakásból mennyit...

Felújítandó lakásból mennyit lehet alkudni?

Figyelt kérdés

A környéken átlag 540/nm az eladási ár. Ezen lakás 680/nm.

Se korszerű fűtés, se semmi extra. Abból is látszik, hogy túlárazott, hogy több, mint másfél éve árulja.

Idő közben ismerőstől kiderült ,erős felújításra szorul. Volt némi beázás, festés évekkel ezelőtt, javítási munkák, stb.

Mekkorát lehet alkudni ilyen esetben? Nyilván nem Ft pontos összegre vagyok kíváncsi, hanem átlag %ban.

2023. okt. 23. 18:08
1 2 3
 11/23 Bogica0616 ***** válasza:
100%
Az, hogy tetszik a bútor vagy nem az egyéni dolog, ugyan ez igaz a csempére, járólapra stb. Azért senki nem fog csökkenteni milliókat. A beázás oka az lényeges a villany vezetékek állapota, alap, víz szigetelés hiánya, tető szerkezete, falak erőssége, na ezek érnek milliókat. Ezt pedig akkor fogod látni, ha elmész és megnézed vagy szakembert viszel.
2023. okt. 24. 08:58
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

"Nem, de még sosem alkudtam lakásra. Egy alkudozás is beszélgetés,"

Túlgondolod, mondasz egy árat aztán vagy elfogadja vagy nem. Vagy mondd egy ellenajánlatot pl. 600 ezer ft/m2

2023. okt. 24. 12:27
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Rossz a kiindulási alapod! Annyi biztos hogy a kinézett ingatlan eladó 680/nm áron. Az hogy a piaci ár azon a településen, azon a környéken 540/nm nem jelent sokat. Ha az eladónak nem sürgős, akkor nem kell engednie. Nem kötelező dolog ez, hogyha meghirdettem akkor annyiért kell adnom amennyiért viszik. Nyilván neked meg megvenni nem kell, ha előnytelen az ára. Egyszerű, amit nem tudhatsz ott van a kutya elásva. Mindenáron el akarja-e adni vagy csak akkor ha a kért(vágyott) árat megkapja? Utóbbi esetben találhatsz te annyi hibát, nem tetsző bútort amennyit akarsz, akkor sem fog engedni az árból. De ezt innen honnan tudjuk a GYIK-en?

Apró kérdés, csak van valami + abban az ingatlanban ha ilyen durván a piaci nm ár felett is foglalkoztat úgy hogy felújítandó az ingatlan.

2023. okt. 24. 13:54
 14/23 A kérdező kommentje:

Az 540es piaci ár az ingatlanos oldalak átlaga, csak amolyan kiindulási alap. Köszönöm a válaszokat.

Ma délelőtt megnéztem. Kamasz koromban sokat bandáztunk ott haverokkal (haver rokonáé),talán az emlékek tették szebbé, de semmi extra nincs a lakásban. Nem tudom mi lehet a sok felújítandó, látszik ugyan a terasz ajtó felett ázás féle, régi kapcsolók, itt-ott repedt csempe, egy szobában még padló szőnyeg van, de nem elemeztem, mert már éreztem, ez nem az én lakásom lesz. Az öreg tartja az árát, mert szerinte nincs hitel, parkra néz és Julika néni mindig takarít, az erősen emeli az értéket. Cuki kisöreg, aki együtt öregedett meg a lakással, és aki az elmúlt boldog 35évét árazta fel.

Még ha kéne se lenne szívem alkudozni :)

2023. okt. 24. 14:28
 15/23 anonim ***** válasza:
Valahogy így gondoltam én is. Te kapsz/találsz jobbat, az eladó mag hagy higgye hogy értékes alkása van. Ezek szerint eladni nem akarja csak akkor ha olyan árat kap a lakásért amire ő árazta. Ezt el kell engedni, helyesen teszed.
2023. okt. 24. 14:36
 16/23 anonim ***** válasza:
Csomó eladó az emlékei miatt értékeli fel a lakását irracionálisan. Szerencsére van elég lakás a piacon.
2023. okt. 24. 15:31
 17/23 A kérdező kommentje:

16:biztosan így van.

De mi van ha pont egy ilyen lakás tetszik majd meg? Hogy lehet erre felkészülni? Mert egy ilyen lelkizés milliókat is érhet..

2023. okt. 24. 15:35
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Az ingatlanvásárlás üzlet. Ajánlod amit reálisnak gondolsz és megéri neked, az eladó vagy belemegy vagy nem. Miért kellene (nem is szabad) az eladóval lelkizni? Ha úgy gondolkozol hogy pont egy ilyen lakás tetszik meg, akkor nem üzleti alapon hozol döntést üzleti ügyben (legtöbbünknek a legnagyobb vagyontárgya az ingatlana)döntést. Hát nem egy jó ómen.
2023. okt. 24. 16:17
 19/23 anonim ***** válasza:

"Mert egy ilyen lelkizés milliókat is érhet.."

Ez nem lelkizés, ez üzlet. Nem úgy működik mint a filmekben hogy te vagy a nagydumás f***agyerek és ledumálod az árat a felére. Nyilván ha már a telefonban elkezdesz alkudozni mielőtt még nem is láttad az ingatlant vagy ócsárolod a helyszínen hogy mekkora fostalicska az egész akkor buta vevőnek gondolnak és nem kötnek veled üzletet.

2023. okt. 24. 16:32
 20/23 A kérdező kommentje:
19:ugy értettem, hogy nem veszem meg többért, azért mert számára kincs.
2023. okt. 24. 16:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!