Melyik most Budapest legjobb kerülete?
Fő szempontok: munkamennyiség, tömegközlekedés.
Külföldiek / C-typeok aránya.
Zöld területek
10: Aha, és mi ott a rossz, ami miatt költözni akarsz?
Sokszor egy másik ház, másik háztömb, sőt ugyanannak a háznak egy másik csücske is teljesen más.
Legfőképp az, amit a 3. hozzászólásban írtam.
Meg a Keleti környékét se szeretem.
A nyáron volt olyan időszak, hogy minden nap láttam egy totálisan kifeküdt embert, vagy aki épp a hányásában fetrengett arcot.
Szerintem a Keleti a Blaha felújítása alatt a legrosszabb része lett Bp-nek.
Elég jól ki tudom zárni már a külvilágot, ilyen csőlátású lettem, de azért van ami nekem 2023-ban, civilizált emberként soknak számít. :D
Zuglón gondolkozok amúgy én is.
13. kerületben dolgozok a Szegedi úton, de nem szeretem az egész kerületet, nem vagyok tőle elájulva. A buszon hazafelé mindig zsúfolásig vagyunk. A villamos dettó zsúfolt.
Amúgy kicsit most úgy érzem, hogy sehol se jó, szóval lehet a kelleténél többet panaszkodok mindenre, vagy érzékenyebben érint.
Ismerősöm is kiköltözött Svájcba, úgy hogy saját kifizetett lakása van Budapesten. Fizetésével nem volt megelégedve a végzettségéhez képest.
Ha hozzám vágnának 100 milliót, lehet akkor sem tudnék hirtelen dönteni, hogy hol vennék belőle lakást :D
Bár annyiból valószínű Budán nézelődnék, de több topicban is olvastam már, hogy attól, hogy valami újépítésű / gazdagabb emberek által lakott még nem jelenti azt, hogy a kultúrát is vonzza magával.
Nézd meg a mai gazdagabb emberek gyerekei mekkora tirpákok. Szóval ha kifog az ember ilyen szomszédot, akinek még másnap korán sem kell kelni, és hallgathatod, ahogy dübög nála a zene hajnali 2-kor akkor nem járt jobban relatíve az ember egy 70 milliós budai lakással sem. Persze ez egy szélsőséges példa, de van benne ráció.
12:
1. A belvárosban van a hajléktalanellátás.
Ezt kell nézzed akkor, a közelben ilyen ne legyen, semmilyen szociális intézmény, drogsegítő központ, maffia törzshelye, stb.
2. Pályaudvarok környéke mindig ilyen.
3. A turizmus se ott legyen.
Nyilván vonattal is jönnek külföldiek, vidékiek, ezért a szálláshelyek a közelben vannak.
Ezeket kell nézd.
Hova jársz naponta, hetente onnan?
" a Szegedi úton"
Mi megy arra?
1-es villamos vonala nem tetszene?
Metró, Újpest?...
Újlipótváros se?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!