Melyik most Budapest legjobb kerülete?
Fő szempontok: munkamennyiség, tömegközlekedés.
Külföldiek / C-typeok aránya.
Zöld területek
Én most a 7. kerületben lakok albérletben egy új építésű társasházban de nem szeretem.
Nagyon nagy a zaj még késő este is. Ez most nem személyeskedés, de én reggel alig látok embert munkába sietni. Viszont hajnalig visszhangzik a társasház az erkélyről beszűrődő hangok miatt.
Korábban mikor panellakásban laktam akkor kora reggel mindig arra keltem, hogy mindenki rohangál a lifthez, meg fel-alá járkált a lift mert mindenki ment munkába, vagy vitték a gyereket.
Ezért említettem meg a külföldieket, nem azért mert egyéb bajom volna velük.
De otthon szempontból fontos nekem a pihenés, és általában annak egyik nagy alappillére a lakóközösség, szomszédok.
Néha gondolkozok, hogy visszaköltözök Szegedre, de ott meg olyan rossz fizetések vannak :D
Majd lakást szeretnék vásárolni a jövőben, de attól félek, hogy Szegeden onnan nem nagyon tudok spórolni.
Itt Budapesten majdnem 1,5x annyi a fizetésem, igaz a megélhetés is több, de ha saját lakás van és nem albérlet, akkor a megélhetés része kicsit normalizálódik.
Tömegközlekedés, vegyél egy BKK-térképet vagy menj ki egy megállóba, ott van a közlekedési hálózat. Mindenhova elmegy, a kötöttpályás közlekedés, amire lehet számítani, amikor nincsen valamelyik felújítás alatt. Most ugye a vonathálózat van felújítás alatt, az kaotikus. Tehát ez hónapról hónapra változik. 23 kerületből mind a 23-ban van kötöttpályás közlekedés.
És buszos is, és BKK-s roller, bicikli is van.
Talán érdemes megemlíteni hogy ha hívsz taxit (riksát vagy autót), az 3 percen belül jön, kivéve reggeli, esti csúcsforgalomban, ami munkanapokon 7-9-ig, 16:00-20:00-ig értendő, és szombaton/bulinapokon 18:00-24:00-ig.
Voltunk Érden, felhívtam mind az 5 érdi taxitársaságot, hétköznap délután 2-kor azt mondták, már csak másnapra tudnak fuvart vállalni... gondoltam, ezért is érdekes lehet valakinek, hogy Budapesten ez mennyire más.
3: Akkor a bulinegyedben laksz?
Az egy külön városrész, ilyen nincsen másutt.
Ha átmész a Palotanegyedbe, a Rákóczi út túloldalára, jobbára csendes, a mienk is csendes, 3 hét múlva kiadó lesz.
Budai oldal 3. kerületet leszámítva szerintem már albérletben is nagyon drága.
Pár hónapja néztem albérleteket és 200.000 Ft alatt nem is láttam olyat ahova szívesen átköltöznék, pedig nincsenek nagy igényeim.
Volt kolléganőmnek meg a párja 2 lakást is örökölt nagyszülei után a 2. kerületben. :D
Amúgy a 2. kerület az szerintem csak Pasarétig jó, onnan kívül eső helyeken már kell az autó, tömegközlekedés eléggé rossz már.
Most a Keletitől lakok pár sarokra, szóval nem bulinegyed.
Itt egy pár éves társasházban lakok, portaszolgálat meg minden van.
Elég sok az Air Bnb-s lakás és ezért is szarnak nagy ívben az emberek egymásra itt, mert aki pár napra jön az többségében leszarja, hogy mit gondol róla a lakóközösség.
Kb. minden másnap látok utazótáskás turistákat lent a liftek előtt. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!