Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlan nagyobb üzlet lenne...

Ingatlan nagyobb üzlet lenne ha sok embernek volna elérhető de olcsóbban?

Figyelt kérdés

Ez egy pusztán elméleti kérdés.

Úgy értem hogy ugye jelenleg nem olcsó, viszonylag kevesen tudnak venni a lakossághoz képest ingatlant, akár újat akár használtat.

A jelenlegi rendszerben nagyobb a haszon egy ingatlanon, venni kiadni stb. vagy akkor lenne ha szinte mindenki nagyon könnyen vehetne? pl. tegyük fel olyan könnyen ahogy kb. részletre odaadnak egy mobilt a mobilszolgáltatók.

2023. okt. 9. 11:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

#9-10 Az, hogy az egyetemi oktatásnak Budapesten hagyománya van, nem jelenti azt, hogy minden diolomázottnak ott is kéne elhelyezkedni. A diákotthon, a kollégiumok példája is igazolja, hogy ideiglenes szállásként hivatott működni, támogatandó az egyetemi tanulmányokat. Több kísérlet is történt az elmúlt évtizedekben bizonyos egyetemi képzések kihelyezésére. Pl. a BME-nek is van/volt ilyenje, azonban a tapasztalatok azt mutatják hogy az ezirányú próbálkozások nem működnek eredményesen.

Véleményem szerint nincs semmi kivetnivaló abban, ha a minőségi oktatásra igényt tartó hallgató Budapesten tölti egyetemi éveit vidékiként, amely 5-6 év. Talán a magyar kultúrához is hozzátartozik, hogy a fővárost a távolabbi megyékből érkezők is jobban megismerjék.

De! Határozottan rossz irány az, ha a végzetteknek aránytalanul nagy száma marad Budapesten a vállalatok országon belüli egyenlőtlen -Bp. köré koncentrálódó- elosztásából eredően.

"cégek oda mennek, ahol van infrastruktúra..."

Kérdés hogy milyen infrastruktúra. Budapesten lassan térben közlekedésről lehetne agyalni, mert a földfelszíni és a földalatti közlekedés egyaránt túltelített...

Van ezerféle vállalat, de ha két kerülettel odébb van akkor autópályán 80-120km-t tehetnél meg annyi idő alatt amíg beérsz. És ezt nevezik mobilitásnak. Hogy meg sem lehet mozdulni a zsúfoltságban...

2023. okt. 10. 19:23
 12/15 anonim ***** válasza:

#11 Ez lassan kiforr magától is. Lásd az agglomerációs települések ipari parkjainak brutális fejlődését és a határ egyre és egyre kijjebb tolódik Budapesttől.

Én pl. szívesen maradtam volna a vidéki kisvárosban, ahonnan származom, ha több a lehetőség és válogathatok, ha váltanom kell valamilyen okból. Budapest és közvetlen környezete már részemről az élhetetlen kategória mégis itt maradtunk a közelében, mert a szükség ezt diktálja, ez van.

De ezen a témán kár vitatkozni, mert nem kapcsolódik szorosan a kérdéshez.

2023. okt. 10. 20:24
 13/15 anonim ***** válasza:
46%

#11: És meg is magyaráztad magadnak, miért nem működik, hogy oktatást centralizáljunk de utána a munkavégzést már ne. #10,12 kifejtette részletesen is. Még mindig könnyebb és hatékonyabb a közlekedési nehézségekkel megküzdeni Pest megyén belül, mint távolabb. És ez csak egyetlen dolog

2023. okt. 11. 13:29
 14/15 anonim ***** válasza:
Igazából ha van tartós kapcsolatod, vagy lakhatsz a szüleidnél, akkor bárki számára elérhető a saját ingatlan, tényleg nem értem ezt a rinyálást. Még úgy sem, hogy most vettem meg 30 évesen életem első lakását, és 3 évig spóroltam önerőre, mindezt albérlet mellett. Oké, piacképes szakmám van, de bárki megoldja, aki akarja.
2023. okt. 13. 18:15
 15/15 anonim ***** válasza:
És le kell nyelni, hogy az első lakás nem feltétlenül jelenti a hatalmas újépítésű kertesházat, vagy újépítésű lakást. Egy normális (értsd: nem rohad, nem penészedik, normális helyen van) budapesti lakást már meg tudsz venni 25-35 millió forint között, méret igénytől függően. Normális szakmával pedig össze lehet spórolni 3 év alatt 10 millió forint önerőt és fel lehet venni hitelt (aminek a törlesztője még most sem magasabb mint az albérleté, belevéve azt, hogy itt legalább a saját lakásodba ölöd a pénzed), ha pedig ketten vagytok és jól kerestek még többet, ha meg tudsz otthon lakni, akkor csak a kényelmességeden és az igényeiden múlik.
2023. okt. 13. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!