Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Volna lehetőségünk venni egy...

Volna lehetőségünk venni egy nagyon szép házat a Bakony kiemelt pontján, 3300 nm-es telekkel, amelyen gazdálkodni lehet. Vajon ki lehet-e adni hosszú távra bérbe?

Figyelt kérdés
Olyan bérlőt keresnénk, aki szerény összeget fizetne a lakhatásért, gazdálkodna és alkalmanként adna tojást, csirkét, kacsát, attól függően, milyen állatot tart. Lehet-e ebben fantázia?

2023. okt. 8. 09:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Áh, ilyen nem létezik. Mégis hogy gondoltad hogy valaki műveli a földedet, rendben tartja és még ő fizet neked ezért, plusz még a teljes familiádat ellátja élelemmel?!

Ha házi kacsa kell meg csirke, akkor vagy veszel termelőtől.

Vagy vedd meg a házat, aztán túrd a földet reggeltől estig, meg gondozd az állatokat! Ez persze rengeteg idő és munka, ami biztos büdös neked... Más nem fogja túrni neked a földet ingyen!

2023. okt. 8. 20:53
 12/22 xswerdy ***** válasza:

Ki lehet adni falusi házat is, de nem könnyű. Falun a túlnyomó többség saját ingatlanban lakik. De nézd meg az adott környék hirdetéseit. Vannak-e kiadók, és mennyiért. Ezt vesd össze a vételárral, meg próbálj meg valami becslést végezni az ingatlanárak várható alakuására az adott településen. Ebből valami ki fog jönni, hogy megéri-e befektetésnek.

De lényegesen nagyobb a rizikó, mint egy városi lakásnál. Hogy az adott környék az ingatlanpiacon fel, vagy le fog-e értékelődni, nehéz megmondani.

A 3300 nm is elég problémás. Ahhoz kevés, hogy megéljen az ember belőle, ahhoz sok, hogy hobbikertként művelje. Persze vannak megszállott emberek, akik egy alkalmazotti lét mellett gazdálkodnak, de ők sajátot akarnak, idővel növelve a gazdaságot, és feladva az alkalmazotti létet.

Szóval én nagyon rizikósnak találom, nem vágnék bele egy ilyen befektetésbe.

2023. okt. 9. 10:32
 13/22 anonim ***** válasza:

A 7-esben bizonyítékot is adtál arra ami a 4-es mondott. Gratulálunk.

Látszik a fidesz agymosása működik. Azt hiszitek ott a nagyfaluban hogy így mennek a dolgok... vannak uraságok, meg paraszok akik dolgoznak nektek. Hát a kutyának a f...ülit azt! Én nem fogok senki szájába ennivaló tenni úgy, hogy még bérleti díjat is fizessek érte.

2023. okt. 9. 11:27
 14/22 A kérdező kommentje:
12-nek! Köszönöm, az öné végre értelmes válasz volt! Az ingatlan hirdetések böngészésén rég túl vagyok, falvakban sehol sem jellemző az albérlet, de lehet, hogy nem kell hirdetniük, anélkül is elkelnek. Végülis ez nem is annyira albérlet, mert nem lakás, hanem ház, ami azért nagy dolog! Győrben egy házat bérelni 4-500 ezres tétel, ez falun 150 körül lehet. Persze az is sok, de hát egy panel lakásért 110-115 ezret kérnek már!
2023. okt. 9. 12:09
 15/22 anonim ***** válasza:
150-et kérnél érte havonta?
2023. okt. 9. 12:19
 16/22 anonim ***** válasza:

14# Azt is bele kell kalkulálni, hogy aki oda költözik, annak kellenek kerti eszközök szerszámok, baromi magas egyszeri beruházási költsége van annak, hogy ő ekkora telken bérel házat egy lakás helyett. Ha a hosszútávú cél saját ingatlan és még fiatalok, akkor nem biztos, hogy erre tud/akar jelen pillanatban áldozni.

3500 nm-en élünk, mindketten főállásban dolgozunk. Van egy kis veteményesünk (kb. 100 nm összesen), ez éppen annyi, amit munka és gyerekek mellett elbírunk. Ez arra elég, hogy nekünk teremjen. Ami többlet van, azt befőzzük, eltesszük télire. Talán néhány padlizsánt, cukkinit és tököt szoktunk tovább passzolni. Néha egy kis paradicsomot, uborkát. Állataink nincsenek. Ezek számunkra értékek, más számára nem az, mert bemegy a zöldségeshez és 700 forintért leemeli a polcról.

A te projekted több részről is olyan, hogy nagy szerencse kell bérlő találáshoz. Ha valaki nem akar gazdálkodni, ahhoz óriási a telek. Ha akar, ahhoz kicsi, hogy önellátó legyen, ahhoz nagy, hogy munka mellett az egészet művelje, állatokat is tartson. És akkor még lenne egyfajta nyomás is a többlet termelésre, hogy legyen mit átadnia nektek.

Akinek ilyen ambíciói vannak, az valószínű inkább vesz magának egy filléres tanyát, vagy egy vidéki házat, nem bérel. Szóval a te célközönséged nagyon nagyon szűk réteg lenne ami miatt szerintem nem éri meg.

Szívvel-lélekkel csináljuk a kiskertünket. Mi azok vagyunk, akik nagyon szívesen odaadják a többletüket másnak mindenféle ellenszolgáltatás nélkül. De szeretem én eldönteni, hogy miből, mennyit és kinek. El sem tudom képzelni, hogy (a szüleinken kívül pl.) valaki idejöjjön és azt mondja "de jól néz ki a babod, adjál már vagy 4 kilót, ha szeded". Némi túlzással, de ez olyan, mint amikor odaállsz a kollégád elé túlóra végén, hogy "de jó túlóra pénzt kapsz, add már nekem". Szóval na... nem lehetetlen, de nehéz dolgod lesz, ha ilyen bérlőt keresel.

2023. okt. 9. 12:36
 17/22 anonim ***** válasza:

Ez így nem működik.... falun albérletbe akkor szoktak menni az emberek ha lecsúsznak és nincs hova menniük. Kidobta az asszony, kilakoltatták, stb. Vagyis neked kell ott lenned a nagyon szép házdban a Bakony kiemelt pontján, dolgozni, tenni venni és odafogadni magad mellé egy napszámost akir irányítasz.

Az aki tud rendesen dolgozni, van jogsija, tudása, egészsége az megcsinálja saját magának a tanyáját. Az nem fog albérlősködni.

Ami felszerelésünk van azt évtizedek alatt szedtük össze. Nagyszülőktől, szülőktől, alkalmi vásárlásokkor, stb. Ha most nekem el kellene mennem a csodaházadba akkor kb 5-6 nyergeskamionnyi dolgot kellene odapakolnom. Ki fizeti azt ki? Hogyan építek fel mindent nulláról? Ráadásul nem is az enyém ott semmi... mihez nyúlhatok, mihez nem. Ha felmondod a szerződés és menni kell honnan szedek kamion? Hogyan lesz az összes szerszámom, gépem leleltározva? Honnan tudjuk hogy ki mit hozott a tanyára? Ki fizeti ki nekem azt a munkát amivel felépítettem a tyúkólakat, disznóólakat, fóliasátrakat? Stb....

Áhhhh... épeszű ember nem csinál ilyent. Nincs értelme. Ez akkora hülyeség hogy elmondani nem lehet.

2023. okt. 9. 13:50
 18/22 A kérdező kommentje:
16! Igen, ezt ismerem, nekünk is van itthon kertünk, benne gyümölcsös, veteményes, melegházzal. A maguk örömére termelek benne, jó itthon leszedni nyáron az ennivalót. Valóban keveseket érdekelhet ez, de volt már több megkeresésem, csak nem bízom abban, hogy ért is hozzá. Arra is gondoltam, hogy falura akkor megy valaki albérletbe, ha lecsúszott és ezer baja van. Ilyenbe meg nem szeretnék belefutni.
2023. okt. 11. 15:21
 19/22 A kérdező kommentje:
17! Az ilyesmit szerződésben szokás rögzíteni, akkor a felsoroltak nem jelentenek gondot. Nekem van kertes házam, nem kívánok a Bakonyba költözni, bár csodás hely. Termelek is itthon, tehát amiatt sincs kényszer. Viszont ismerek több olyan embert, akinek nagyon tetszik és belemenne, csak attól tartok, lehet, nem tudja, mivel jár. Itt, ezen a ponton érzem nagyon rizikósnak. Vendégházazni meg nem akarunk, azzal egyre több baj van, elsősorban a vendégek elfogyása, párhuzamosan esztelen adminisztrációs terhek.
2023. okt. 11. 15:25
 20/22 A kérdező kommentje:
15-nek! Nem kérnék 150-et, csak azt kérdeztem, hogy talán ennyi lehet falun egy ház? Nem tudom. Az is lehet, hogy a felébe se kerül, mint városban egy lakás. Győrben 4-500 ezer a házbérlés, ezt biztosan tudom.
2023. okt. 13. 07:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!