Várpalota milyen város?
Alapvetően nem rossz hely szerintem, bár sokak szerint kicsit unalmas, nem nagyon van élet, bár időnkén vannak rendezvények a várnál. Sajnos a bánya bezárása eléggé betett a városnak. Nem tudom merre találtál munkahelyet, de innen nagyon sokan a két szomszédos, 25km-re lévő megyeszékhelyre járnak dolgozni, Veszprémbe és Székesfehérvárra. Munkásjáratok vannak, így nem olyan vészes utazgatni, én ezt teszem 1996-óta. Közbiztonság az olyan szerintem mint bármelyik másik városokban, van itt is saját rendőrkapitányság. Csapvizünk első osztályú karsztvíz, az alföldi után biztos ízleni fog. Szomszédom is onnan költözött ide. Amit egy kicsit szokni kell, bár nekem természetes, hogy időnként vannak lövészetek, hiszen a város határától ugyan távol, de van lőtér, így néha durrogtatnak, de gyerekkoromban azért durvább volt, mikor itt voltak az oroszok. Szóval ilyen téren azért nem lehet csak úgy össze-vissza túrázgatni :), de vannak utak amiket lehet használni lövészeten kívül, illetve Tés fele már ott az erdő, Királyszállás bent az erdőben, múltkor én is arrafele tekertem, vannak bent aránylag jóminőségű utak. Boltok szempontjából jól el vagyunk látva. Tesco Lidl, Penny, Spar, de ha valami komolyabb kell akkor be szoktam menni Fehérvárra. Kocsival hamar be lehet érni, 4 sávos az út.
Nem tudom mire lennél még kíváncsi, ha gondolod nyugodtan írj rám, én itt születtem és lakom lassan 45 éve.
Én 15 éve elköltöztem onnan Szfvárra, de 1 leírása teljesen jó. Itt a közeli erdőt hiányolom, ami ott 10 perc alatt elérhető volt(Várvölgy). Tésen a Gaja völgy szép, van barlangász csapat is. Sok kirándulóhely; lenne mit sorolni.
Óvoda, iskola stb is van bőven. Távolsági busz bőven van Bp felé, vonat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!