A Bakony mely települései a legbiztonságosabbak egy kisgyermekes család részére, hol a legkevesebb a roma?
A Bakonyban a legtöbb településen nincs roma. Pl. Csesznek, Bakonyszentkirály nagyon jó hely. Közel vannak a főúthoz, amin a Győr-Veszprém közötti buszok járnak, tehát mindkét megyeszékhely felé jó a közlekedés.
A kicsi, elzárt települések (Porva, Borzavár, Fenyőfő) is biztonságosak, de ott kisebb az esély óvodára, pláne iskolára.
De nyugodtan mehetsz nagyobb községbe is, pl. Bakonyszentlászlóra, Veszprémvarsányba, Eplénybe. De Zircre is mehetsz, az kisváros, tehát óvoda, ált. iskola biztos van, közel van Veszprémhez is és jó oda a buszközlekedés. De igazából Veszprémben se nagyon élnek romák. Győrben élnek, de itt meg nem okoznak problémát (bár ez már távolabb is van a Bakonytól). Vagy ott van pl. Pannonhalma, ami szintén város és híres bencés gimnáziuma is van. De én Bakonypéterden, Győrasszonyfán, Tarjánpusztán se láttam sehol romát.
Eddig a 82-es főút mentén levő településeket vettem sorra, de máshol is vannak települések. Gyakorlatilag mind biztonságos, és a nagyobb, központi helyen levőkben biztosan van óvoda és ált. iskola is.
Goldmund73 :
Köszönöm a sok hasznos információt, már nézegetjük az ingatlanos oldalakat, rövid időn belül költözünk, ha találunk megfelelőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!