Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Érdemes panelház felső szintjé...

Bőrarc kérdése:

Érdemes panelház felső szintjén lakást venni?

Figyelt kérdés
Lakásvásárlás előtt állok és az érdekelne, hogy négyemeletesben a negyediken vagy tízemeletes panelházban a 8-9-10. emeleteken érdemes-e lakást venni. Igen szépen felújítottakat látok, nekem megfelelő áron, de nem tudom, milyen előnyei-hátrányai vannak. Akik laktak már ilyen felső szinteken lévő lakásokban, tőlük kérnék infót. Köszönöm!

2023. okt. 1. 23:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
80%

4-es vagyok, azt hozzátenném, hogy SOHA nem hallottam még, hogy valaki a legfelső szinten beázott volna egy eső miatt.

Minket a 3. emeleten viszont évente leáztat a felső szomszéd, hol csőtörés van náluk a fürdőszobában, és pont elutaztak, hol a klíma kültéri egységének elvezetőcsövével történik valami és sorolhatnám...

Heti szinten hallok más szomszédot is panaszkodni, van, hogy a 8. emeleten szivárog a cső valami rejtett hibàból adódóan, de a másodikon áznak tőle, mert úgy ereszti át a panel, mire azt a hibát megtalálják, van, hogy hetek telnek el.

A panel ebből a szempontból mindig lutri, még lehet, hogy a legfelső szint a legbiztonságosabb, mert ott nincs felelőtlen/figyelmetlen szomszéd (aki mondjuk hivatalos felszólításig be sem engedi a szerelőt, mert "Tőlem biztos nem folyik a víz!" meg "Most festettem, nálam ne szedjenek szét semmit!")...

2023. okt. 3. 06:58
 12/13 anonim ***** válasza:
80%

Ja, és a leggyakoribb leázási ok egy panelben: fürdéshez kiveszik a mosógép csövét a kádból, aztán mosáskor elfelejtik visszatenni...

Ez, kombinálva azzal, hogy mèg el is mennek otthonról közben, szerintem sokkal nagyobb eséllyel megtörténik, mint a beázás (amit szerintem minden házban sürgősségi esetként azonnal javítanak, ha mégis előfordul, de általában meg is előzik).

2023. okt. 3. 07:05
 13/13 anonim ***** válasza:
Mi a 9.-en laktunk Újpalotán, ott a lenti lakásokban volt jó a fűtés, fent meg majd megfagytunk egész télen. Igaz, ez már régen volt.
2023. okt. 4. 18:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!