Miért írják sok albérletkereső poszt alatt, hogy gázkonvektoros lakás kizárva?
Azt tudom, hogy a régi gázkonvektorok az azbeszttömítés miatt rákkeltőek, de nem hiszem, hogy a többség tudna erről és emiatt volna kizáró
Én éltem konvektoros garzonban és kifejezettem szerettem, a téli rezsim se volt 9-10.000 Ft-nál több és mindig nagyon meleg volt.
Amit el tudok képzelni, hogy nincs fűtés sem a fürdőben, sem a folyosó részen és ez nagyobb lakásban már kevésbé lehet komfortos.
Akkor ebből kiindulva, egy régi konvektoros fűtésű lakásnál jobb választás egy távhős panellakás, ahol minden helyiségben kellemes meleg van télen?
Én gyűlöltem. Egyrészt okádékul néz ki egy gázkonvektor, másrészt (biztos vannak már modernebbek, bár ha jól tudom, hamarosan betiltják) iszonyat hangos volt, kattogott, berregett. Ezen felül baromira nem környezetkímélő.
Sok lakásban nincs minden helyiségben konvektor, ezért például a fürdőszoba, Wc, konyha ajtaját nyitva kell hagyni, hogy oda is menjen meleg.
"az azbeszttömítés miatt rákkeltőek"
Persze, ha kiszeded és több éven át napi 8 órában belélegzed a pórát.
10 évig laktam én is konvektorosban. Semmi gond nem volt vele.
Tényleg annyi hogy a fürdőben nem volt fűtés, mert lusta voltan gyufával meggyújtani az öreg konvektor, vagy kalorifer vagy mi volt az.
Figyelni kell rá. Én nyáron is begyújttottam pár percre néhány hetenként hogy égjenek ki belőle a pókok és ne ősszel kelljen szívni vele.
Hülyék hozzá/lusták foglalkozni vele.
Jönnének csak falura! Amikor szakadó esőben is ki kell menni fáért, nem tudom hogyan állna a szájuk :D
"Azt tudom, hogy a régi gázkonvektorok az azbeszttömítés miatt rákkeltőek"
Ezt nagyon rosszul tudod, egyáltalán nem azok. Ha kiszeded belőle az azbesztet, és elkezded tördelni, darabolni, az így keletkező porát pedig belélegezni, akkor lesz az. Gondolom ilyet senki sem csinál egy konvektorral.
Több oka is lehet, hogy valakinek nem szimpatikus a konvektoros fűtés.
1. Sok ilyen lakásban a fürdőszobában nincs fűtés, oda akkor még be kell rakni valami elektromos hősugárzót, hőlégbefúvót.
2. A régi konvektorok sokat fogyasztanak, nem akar az illető óriási számlát fizetni.
3. Sok esetben a tulajdonos nem is szervizelteti megfelelően, így pl. állandóan kialszik, nem lehet begyújtani stb.
4. A füstgáz visszaáramlása és szén-monoxid mérgezés is előfordulhat (egyébként reális) félelemforrásként.
5. Sokszor régi épületekben van konvektoros fűtés, ahol valami más hátrány is van, pl. vizesedő fal, hőszigetelés hiánya, nagy belmagasság, rossz beosztás stb.
6. Egyszerűen nem szeretik, ha sokat kell foglalkozni a fűtéssel, szobánként tekergetni.
"Túlzott komfortigény, és az ezzel párosuló műszaki analfabétaság vezetett ide sajnos. Kizavarnám fát hasogatni, lehet hogy még a fejszét se tudná megkülönböztetni a csákánytól..."
Azt hiszem, mindenkinek jogában áll eldönteni, hogy mire van igénye, az mennyire fontos neki és mennyit hajlandó rákölteni. Nem kell az önkéntes megmondóembert meg csendőrt játszani, szóval ne zavarjál te senkit sehová.
"A füstgáz visszaáramlása"
A parapetesnél hogy jön vissza?
"szobánként tekergetni."
Pont az a jó hogy nem kell az egész lakásban fűteni, így lehet sokat spórolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!