Hol találok olyan albérlet keresőt, ahol betudom állítani, azt is, hogy benne van-e a rezsi is?
A rezsi amit te használsz, azt nem tudják belekalkulálni.
Persze nagyjából meg lehet mondani, de szerintem ezért nem adják meg előre, mert van aki 3-szor zuhanyozik egy nap és van aki 1-szer. Van aki egész nap tv-t használ+ számítógép(otthoni munkavégzésnél), van aki csak este.
Ezek sok ezres eltérések lehetnek.
3 éve vagyok albérletben, de azért jó,h elmagyarázod mi micsoda.. :D
Én fix áras albérletre gondoltam. Ahol akármennyit használsz mindig pl. havi 40-et kell fizetni.
3 év alatt nem jöttél rá :)))
Az akármennyit használok bérlő a bérbeadók rémálma ,,, fizetek 50 ezret de elhasználok 80-at ... Ébresztő XDDD
Menjél munkásszállóra, vagy szocora az FIX :DDD
Attól függ.. :D Van ismerösöm fix árasan, s nem panaszkodott 1x sem a tulaj.. :D
Mondta is,h megéri, meg reméli,h nála marad.
Vannak fix áras albérletek , egyszerűen olyan magasan van megállapítva az albérleti díj , hogy a főbérlő jól jöjjön ki belőle.
De ez csak addig tart amíg a bérlő nem kezd el többet fogyasztani , ha ezt teszi , akkor kereshet új albérletet.
Szóval ne számíts rá , hogy büntetlenül üzemeltetheted napi 5 órában a villanyradiátort és a főbérlő örülni fog neki....
Befektetett a lakásba 6-10 milliót , úgyhogy pénzt szeretne belőle látni....
Legalább is a fix költségeket nem ártana transzparensen kereshetővé tenni.
Pl. hogy egy panelnak mennyi a távhő alapdíja, az baromira nem függ a bérlő szokásaitól. Közös költség, szemétszállítás, biztosítások szintén nem. Ezek nem a lakó fogyasztására jellemző költségek, sokkal inkább a lakásra jellemző költségek. Mondhatni a lakbér részei. Hiszen a kibéreled a lakást, nem választhatsz, hogy fizeted-e a távhő alapdíját.
Könnyebben tudnád összehasonlítani az ajánlatokat, ha rögtön az elején kiderülne, hogy a kedvezőnek tűnő lakbérhez magas állandó rezsiköltség párosul.
Viszont a vízfogyasztás ( hideg , meleg ), az áramszámla ,
a távhő ( ha mérhető ), a telefonszámla , a telekommunikáció erősen a bérlőtől függ.
Ezek a tételek akár havi több 10 e Ft. - os többletköltséget okozhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!