Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szerintetek sok ez a bérleti...

Szerintetek sok ez a bérleti díj budapesten?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ketten vettünk ki egy szobát budapesten a 9. kerületben, 60 ezret fizetünk rezsivel együtt, a szoba 25 nm. Szeretném megkérdezni tapasztaltabb emberektől, hogy ez a bérleti díj soknak számít-e? Vagy esetleg ennyiért már tudnánk garzont is bérelni? Nem akartunk beleszaladni 80 ezrekbe, ezért tartottuk jobbnak ezt a megoldást...Szerintetek?

2013. okt. 6. 22:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mi 45 ezret fizetünk szobakonyhért, 48 nm. Bár attól is függ melyik része Budapestnek?
2013. okt. 6. 22:21
 2/11 A kérdező kommentje:
Akkor ezekszerint tényleg lehúz minket a csajszi aki kiadta a szobát...:S üllői úton lakunk a klinikák metrónál!
2013. okt. 6. 22:24
 3/11 anonim ***** válasza:

Nekünk is hasonlóképp jön ki, szerintem kicsit sok, de ha jó a közlekedés, akkor reális (mi a nyugatinál lakunk, az mondjuk egy fokkal jobb talán).

Lehet garzont bérelni ennyiért, rokonaim laknak olyanban, 50-60 körül jön ki. Viszont kinn van Rákosborzasztón, rengeteget utazgatnak napi szinten, éjszaka meg nincs is közlekedés. Szerintem nem éri meg.

2013. okt. 6. 22:36
 4/11 anonim ***** válasza:
pff főleg a klinikák, az még rossz környék is :D
2013. okt. 6. 22:38
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszi!:) hát a közlekedés tényleg jó! Viszont azért 40et elkérni csak a szobáért, amiért már lakást is kapsz, pluszba 20 rezsi...:S főleg úgy hogy bojler melegíti a vizet, és ha beállítom egy időszakra, a csajszi állandóan átkapcsolgatja...kb olyan mintha jogom nem lenne hogy beállítsam...szóval nem tudom, csak félünk hogy garzonba 30-40ért lepukkant lyukat kapnánk, pluszba még fizetnénk ugyanennyi rezsit is:S
2013. okt. 6. 22:38
 6/11 A kérdező kommentje:
Tudom hogy rossz környék :S bár eddig semmi bajunk nem volt...de olcsót akartunk, sürgősen kellett, és úgy néztem hogy a barátomnak közel legyen a sulija, de végül nem abba a suliba ment szóval mehettünk volna máshova is:S
2013. okt. 6. 22:40
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát, figyelj, 2 főre 25nm szoba elég reális, mi is 30-30-at fizetünk ugyanekkoráért fixen.

Úgy nézd, hogy sokkal olcsóbban biztos nem fogsz találni, legalább 20-ast szerintem mindenki elkér fejenként, a rezsivel meg simán kijön 30 felé, főleg télen. Ha nagyon keresgéltek akkor talán találtok kicsivel olcsóbbat, 25-30 közöttit, és akkor mondjuk ketten havi 5-öt spóroltok ezen, bár ami olcsó az vagy a dzsungelben van, vagy a világ végén.

Első gondolom 45+rezsivel érti, garzon inkább 70-80 körül lenne. Lényeg hogy ez kb az átlagos bérleti díj Pesten.

2013. okt. 7. 16:33
 8/11 anonim ***** válasza:

Én két helyen laktam már garzonban. Az első viszonylag nagy volt, tipikus 10 emeletes panel. 45 volt a bérleti díja + rezsi, ami télen a távfűtés miatt egyrészt olyan meleget csinált nekem a 10.-en, hogy majd megdöglöttem (persze szabályozni nem lehetett), másrészt olyan számlákat kaptam, hogy azt hittem rosszul látok! Volt hogy 80-at fizettem úgy, hogy egyedül laktam és ráadásul tökre nem volt szükségem ennyire melegre. Mondjuk jó helyen volt.

Utána egy ismerősöm kiköltözött az albijából és átvettem az övét egy új építésű társasházban. Jó a tömegközlekedés. Villamos a ház előtt, metro 5 percre, 2-es villamos 10-re gyalog. Vidéki vagyok amúgy, ez nekem nem távolság. :) Ez egy kisebb lakás, de teljesen új. Saját kazánja van a társasháznak, így mindennel együtt a legdurvább télen is 15-6 ezret fizettem magamra rezsiként max. Általában be sem kapcsolom a fűtést, mert körbefűtenek és nincs szükségem rá. Van portaszolgálat, bekamerázva az egész, biztonságos, jó környék, tiszta lépcsőházzal és folyosókkal, szép környezetben, én imádom. 50 ezer a bérleti díj, de ezeket nehéz elcsípni, kézről kézre járnak.

Ha költöztök, akkor egyedi fűtésű lakást keressetek, nem túl nagy belmagassággal! Legyen külön vízóra is!

2013. okt. 10. 13:09
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!! :) persze nem rossz ez a szoba se, de pl a csaj akivel lakunk már most mondogatja hogy ne kapcsolgassuk már a bojlert (én néha előbb megyek el fürödni meg hajat mosni hogy este már ne kelljen ezért kapcsolom át de utána mindig le is kapcsolom..) ezekután beállítottuk két órára, kis kihagyás után még egy órára...másnap már ezt is átállította kb 2 óra melegítésre....és kezdem unni hogy fizetünk 60 ezret és szinte bele se szólhatunk hogy legyen beállítva...ez szerintem nem fair...
2013. okt. 19. 16:48
 10/11 anonim válasza:
én fix 45k-t fizetek 17 nm-ért a blaha közelében. ha a főbérlő normális, akkor sztem a 60k nem olcsó, de annyira nem lehúzósan drága.
2013. okt. 20. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!