Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vennél-e kisebb lakást (30-35...

Vennél-e kisebb lakást (30-35 nm-es), ha csak arra lenne pénzed?

Figyelt kérdés
Vagy akkor inkább nem vennél, és várnál ki tudja meddig?

2023. szept. 23. 00:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Vettem, nem bántam meg.
2023. szept. 23. 22:29
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Haverom Budapesten 2021 őszén az Alacska úti lakótelepen (18. kerület) vett egy 1,5 szobás lakást 22 millió Ft-ért.

Szó szerint a szomszédja lakása eladó volt 24 millióért, az is 1,5 szoba volt, ott viszont a félszoba sokkal nagyobb. Téglalakásról beszélünk egyébként.

Volt rá pénzünk, de nem vettük meg, mert akkor is mondták az okosok, hogy már max. stagnálni fognak az árak, nem szabad ingatlanba fektetni. Meg jönnek az állampapír dumával.

Na mi nem is vettünk lakást a lakást, mert már 2021-ben is annyira sokat nőttek az ingatlanárak 2018-hoz képest, hogy tényleg nem hittünk benne, hogy ez még tovább nőhet.

Itt vagyunk 2023-ban, ahol az Alacska-úti 40 nm-es lakások 38-40 millió Ft-ba kerülnek, 2 éve ilyenkor meg 22,5 - 24 millióba vett haverom / vehettünk volna mi is.

Én azt javaslom, ha tudsz venni saját lakást, mégha kicsi is. Akkor tedd meg és ne tökölj, mindig nőni fog az értéke, itt a mi személyes példánk motiválónak, nem kitalált story, teljesen igaz történet.

Hogy legyen valami "happy end" is a dologban részünkről, végül Szegedre költöztem, ahol sikerült normális lakást venni, de csak azért, mert a fővárosi ingatlanárnak a feléért megy a nm / ár.

Ha olyan városban tudod venni, ahol el tudod képzelni a jövőd, van munkalehetőség, akkor szerintem kár várni bármire is. 5-10 év múlva ha megerősödsz anyagilag vagy lesz egy párod akivel együtt élnél, akkor értékesíted és az addig spórolt pénzeddel kipótolva költözöl majd egy jobba / nagyobba. Ez mindig így működött, kicsiből építkezik mindenki, akit nem tolnak meg az ősök nagy önerővel.

2023. szept. 24. 00:30
 13/15 anonim ***** válasza:

8-as vagyok, előzőt szeretném megerősíteni, én is rosszabbul jártam, mint ha hamarabb veszek, de most ahhoz képest amennyiért én vettem pár éve, már ahhoz képest is majdnem dupláját éri a lakás. Pár évről beszélünk. És jöhetnek az inflációval, hogy reálértéken nem nőtt annyit, de a fizum sajnos nem duplázódott meg, ahogy a legtöbbünké sem, szóval számomra az árak nőttek, mert jóval többet kellene dolgoznom most ezért az árért, mint amibe pár éve került.

Még annyi, hogy engem is próbáltak lebeszélni, hogy majd csökkenni fognak az árak :D

2023. szept. 24. 07:15
 14/15 anonim ***** válasza:
Vennék mivel addig sincs albérletre kifizetődő dìj. Aztán később le lehet cserélni nagyobbra, de sajátban könnyebben teszel félre. Mondjuk mivel 50 %al estek vissza tavalyhoz képest az ingatlan adásvételi számok,talán egy kis alkuval még kifejezetten jó vételt is lehetne csinálni.
2023. szept. 24. 16:30
 15/15 anonim ***** válasza:
Vettem, de megbántam. Egy ekkora lakás élhetetlen. Szerencsérr az enyém felkapott környéken van, így egész elfogadható áron tovább tudtam adni rajta, most 60 négyzetméter körülit keresek.
2024. aug. 9. 12:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!