Vennél-e kisebb lakást (30-35 nm-es), ha csak arra lenne pénzed?
Sosem éltem olyan kicsi lakásban, nehezen tudnám ott elképzelni magam, de mégis több tényezős a dolog.
Ha mondjuk jelenleg albérletet kell fizetni, akkor valószínűleg vennék inkább, addig is a sajátomat fizetem, azt meg később eladhatom, ha nagyobbra tudom cserélni.
Ha otthon élnék, akkor lehet várnék még, de ez is függ attól, hogy milyen az otthoni légkör, miért lenne fontos minél hamarabb különköltözni (+mennyi idős vagy? Bizonyos életkor már lehet épp elég ok 🙂)
Az sem elhanyagolható szempont, hogy az adott helységben hogyan alakulnak az ingatlanárak. Ha most lenn vannak, akkor befektetési célból is lehet venni, hisz ha később eladod, azon is nyerhetsz, de arra figyelni kell, hogy azt hiszem, ha 5 éven belül adod el, akkor meg az adón buksz.
(Én pont befektetési célból, kiadásra tervezek mostanság venni egy 1-1,5 szobásat, de nálunk nem estek egyelőre annyit az árak, hogy nagyon megérje, egy kicsit várok még, hátha a támogatások változásával nekem kedvezően alakul az ingatlanpiac.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!