Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vennél-e kisebb lakást (30-35...

Vennél-e kisebb lakást (30-35 nm-es), ha csak arra lenne pénzed?

Figyelt kérdés
Vagy akkor inkább nem vennél, és várnál ki tudja meddig?

2023. szept. 23. 00:38
A kérdező szavazást indított:
vennék
nem vennék
32 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
93%
Vennék, mert az már egy lépés előre, a pénzem sem romlik, mert befektettem.
2023. szept. 23. 00:42
 2/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm, még várok válaszokat, ki hogy látja. HA véleményt írtok, az is jó :-)
2023. szept. 23. 00:43
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
vennék. A legjobb befektetés.
2023. szept. 23. 01:47
 4/15 anonim ***** válasza:
92%
33nm-es lakásom volt, abban éltem 6-7 évig, többnyire egymagam, de az aktuális párjaimmal is elfértünk. Előnye volt, hogy hamar végezni lehetett a takarítással, ez hiányzik benne.
2023. szept. 23. 01:48
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Sosem éltem olyan kicsi lakásban, nehezen tudnám ott elképzelni magam, de mégis több tényezős a dolog.

Ha mondjuk jelenleg albérletet kell fizetni, akkor valószínűleg vennék inkább, addig is a sajátomat fizetem, azt meg később eladhatom, ha nagyobbra tudom cserélni.

Ha otthon élnék, akkor lehet várnék még, de ez is függ attól, hogy milyen az otthoni légkör, miért lenne fontos minél hamarabb különköltözni (+mennyi idős vagy? Bizonyos életkor már lehet épp elég ok 🙂)

Az sem elhanyagolható szempont, hogy az adott helységben hogyan alakulnak az ingatlanárak. Ha most lenn vannak, akkor befektetési célból is lehet venni, hisz ha később eladod, azon is nyerhetsz, de arra figyelni kell, hogy azt hiszem, ha 5 éven belül adod el, akkor meg az adón buksz.

(Én pont befektetési célból, kiadásra tervezek mostanság venni egy 1-1,5 szobásat, de nálunk nem estek egyelőre annyit az árak, hogy nagyon megérje, egy kicsit várok még, hátha a támogatások változásával nekem kedvezően alakul az ingatlanpiac.)

2023. szept. 23. 07:19
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Az első "lakásom" egy 25 négyzetméteres hétvégi ház volt, szóval igen. Bármilyen pici valamiből könnyebb előrelépni mint a semmiből.
2023. szept. 23. 07:21
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom a 6-os válaszolóhoz.
2023. szept. 23. 07:26
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Biztos hogy vennék. Aki vár, amellett elszaladnak az árak. Sajnos én is vártam, 3x annyit fizetek ki érte.
2023. szept. 23. 09:39
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen vennék, első lépcsőfoknak tökéletes. Nem ott kell leélni egy életet, de jó beugró az ingatlanpiacra.
2023. szept. 23. 13:10
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem vennék, inkább távolabb és kisebb településen választanék felújítandó kertes házat. Ez gyakorlatilag meg is történt, apránként felújítgatom. Számomra a kis méret és a térhiány nagyobb kompromisszum lett volna mint a központhoz képesti távolság.
2023. szept. 23. 21:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!