Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Óbudán miért lakik ennyi...

Óbudán miért lakik ennyi proli és miért ennyire lepukkant más kerületekhez képest?

Figyelt kérdés

2023. szept. 19. 10:05
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
95%
Igen, mert a Lehel tér és a Nyugati környéke sokkal felemelőbb. 🤣
2023. szept. 19. 15:57
 12/26 anonim ***** válasza:
Én a 2. kerületben lakom a Margit hídnál és iszonyat proli a lakóközösség, az utca is állandóan full dzsuva, semmi zöld nincs (hiába Őrsi Gergely intézkedésének, nagyon sokan kitépkedik, lehugyozzák az ültetett növényeket a körúton, fél éve még tök szép volt most meg katasztrófa), ellenben egy barátom kint lakik a Kobucihoz közel és bármikor szívesen cserélnék vele albérletet.
2023. szept. 19. 15:59
 13/26 anonim ***** válasza:
23%
XI. kerületben pedig külön jó a Bartók vége, ott van egy prostis ház, egész éjjel kint óbégatnak a lányok meg a stricik.
2023. szept. 19. 16:01
 14/26 A kérdező kommentje:
A XIII. sokkal jobb és a II. is. Nem értem miért mondja bárki az ellenkezőjét. Az 1, 5, 12 meg nyilván más világ azok ÚRI helyek.
2023. szept. 20. 05:29
 15/26 anonim ***** válasza:
95%
Költözz oda és kitapasztalod. Covid előtt nagyon jó volt a II. kerület de mostanában iszonyat sok csöves lett itt és velük együtt rohadt büdös meg szar es húgy mindenhol. Elég belépned facebookon a kerületi csoportba, kb. minden 3. bejegyzés erről szól.
2023. szept. 20. 10:18
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Én Békáson lakom és nagyon szeretem, de igaz, hogy a környékünkön az egyik legjobb lakóközösséggel rendelkező házban (nincs ott önkoris lakás). 12 perc alatt pedig kint vagyok Szentendrén kocsival, 5-6 perc alatt a Római parton. Nem érzem prolinak, főleg úgy, hogy a házban a lakások is 40 milliótól kezdődnek.
2023. szept. 20. 10:22
 17/26 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező, próbálj már meg egy picit másként gondolkodni, kerületeken belül is óriási különbségek vannak. Nekem pl. a XV. kerületben van lakásom és baromi jó helyen van, csendes, nyugodt környéken. Viszont a Pólus Center és az Asia Center környékén lévő lakótelepekre soha az életemben nem költöznék, mert a kerületi csoportban folyamatosan panaszkodnak, hogy tele van csövessel. Sőt, a saját szememmel is látom sokszor, még olvasnom sem kell róla.

A III. kerület is több részből áll, vannak olyan lakótelepek, ahol én sem laknék, de vannak jobb részek is. A kertes házas övezetben is laknak ismerősök, kifejezetten csendes, jó környék. Rengeteget járok a Mátyás király út környékén is és nekem nagyon tetszik.

2023. szept. 20. 11:35
 18/26 anonim ***** válasza:
74%
#16 A Római nagy kedvenc nekünk is, igaz, én a XV. kerületből kerékpárral szoktam átmenni az északi összekötőn át. Hétvégén tömeg van, de hétköznap nagyon kellemes kis időtöltés, egészen Szentendréig le szoktunk tekerni.
2023. szept. 20. 11:36
 19/26 anonim ***** válasza:

18-as

Mi ráadásul a Magyar utcából költöztünk ki Békásra, és lett belőlünk "panel proli". De őszintén sokkal jobban élvezem, főleg, hogy gyerekünk is van. Most már nem tudnék újra a belvárosban lakni, de teljesen más lett az érdeklődési körünk, inkább vagyunk a természethez közel, mint a bulinegyed közepén.

2023. szept. 20. 13:10
 20/26 anonim ***** válasza:
62%

Haver, 7 ezer hajléktalan él Budapesten, az vidéken egy kisebb város.

Arról nem is beszélve, hogy az 1,8 millió lakosból mennyi proli van, kegyetlen buta sok ember él a fővárosban.

Munka miatt költöztem fel anno, 4 évig éltem fent, aztán annyira beleuntam a sok pókerarcú emberbe, aki rezzenéstelen arccal nézi a közösségi közlekedésen minden nap az elmebeteg embereket, hogy visszaköltöztem Szegedre, azt mondtam, hogy ennyit nem ér a karrier. És elvileg Budapest, mint nagyváros még nincs is annyira rossz állapotban, mint amennyire sok fővárosról ez elmondható.

Nincs olyan, hogy Óbudán miért sok a proli, egész Bp-n sok. Ha csak a tizede lenne proli Bp-nek, az is 180.000 lakost jelent, az olyan átvitt értelemben, mintha Szegeden minden lakos 1-től 1-ig idióta, lecsúszott, iskolázatlan ember lenne. És esélytelennek látom, hogy csak a tizedére lenne ez igaz a budapesti lakosoknak, szóval sokkal nagyobb arányba botlasz bele.

Budapest méretét tekintve más országok fővárosaihoz képest pedig kicsi is.

De ott van ellenpéldának Párizs ami 1/5 akkora, mint Bp, és még többen is laknak benne, pedig Bp is brutál túlzsúfolt.

Szóval bárhová mész a világba lesznek jobb és rosszabb esetek is, és nem kell hozzá elutazni Kambodzsáig.

Vagy megszoksz vagy megszöksz, én megszöktem. Sokáig sajnálkoztam is Budapest után, ma már csak párszor felmegyek évente kirándulás szinten és ennyi. Nem hiányzik.

2023. szept. 23. 23:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!