A lelkiismeret furdalás az ami visszatartja az embereket, hogy banki visszavett ingatlanokat vásároljanak a szabad piaci ár harmadáért-negyedéért?
Egyre több ilyen banki visszavett ingatlan hirdetést látok, a szabad piaci árak töredékét kérik értük. Kérdezem ezt úgy, hogy én nem tervezem se venni se eladni ingatlant Magyarországon a belátható jövőben. Tehát ez engem nem érint.
Csak érdekelne, hogy az emberek csak azért fizetnek 3-4szer annyit egy régi Kádári lakásért, csak mert furdalja őket a lelkiismeret és elvből nem vesznek olyat amiből esetleg kilakoltattak valakit?
Kérdező, tudnál linkelni akár egyetlen olyan hirdetést, ahol ilyet látsz? Olyan ingatlant, ami:
-A piaci ár harmadába kerül,
-Fix áron, NEM árverésen vásárolható meg,
-Meg tudod tekinteni a vásárlás előtt,
-Nem lakókkal együtt kapod meg, akit aztán neked kell kiraknod.
Mi ilyen lakást vettünk, nem kellett a kilakoltatással bajlódni, viszont volt gond a lakással bőven. Kezdve azzal, hogy az előző tulaj bolond volt, mániákus gyűjtögető, és miután eldugult a WC-je, szószerint tele szarta éveken keresztül a lakást. Ugye mi úgy licitáltunk a lakásra, hogy ilyen esetben nem lehet megnézni, csak alaprajz és külső kép van + lokáció.
19 millióért tudtuk megvenni, most csak egy erre specializálódott céggel + 4 millió lesz a lakás teljes sterilizálása és ebben még semmi felújítás nincs benne. A végére úgy számolom, hogy 28-30 millió környékén leszünk, mire szép lakható állapotba kerül, és 34-35 millióért tudtunk volna venni olyan lakást, ami normális állapotban van. Szóval így összességében én azt tudom mondani, hogy megbántam ezt.
12-es
Kifogtatok egy szart (szó szerint), de még azzal is jól jártok a végén. Ismerősöm olyat fogott ki, hogy piaci ár negyedéért, és semmi baja nem volt a lakásnak. Ilyen is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!