Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mikor fognak visszaesni az...

Mikor fognak visszaesni az ingatlanok árai?

Figyelt kérdés

32 éves vagyok. Jelenleg itthon élek, de szeretnék elköltözni, viszont esélyét nem látom ilyen árak mellett. A fizetésemre nem fogok hitelt kapni, nem is akarok, maximum a legvégső esetben...

Szerintetek várható, hogy visszaesnek az árak a 4-5 évvel ezelőtti árakra?

Akkoriban lehetett kapni kétszobás lakást 6-7 millióért, a garázsokat is pár százezer forintért lehetett kapni.

2023. szept. 2. 12:13
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

MOST van a visszaesés! Esetleg még jövő év első félévét érdemes kivárni.

Miért?

Így volt az idővonal Budapesten+agglomerációban az utóbbi időben, ami a mostani árakhoz vezetett:

CSOK bevezetésétő 2020. elejéig:

NAPI szintű emelkedés, sok licittel elkelt ingtalan, sok új építésű, airbnb szárnyalása

2020. közepétől mosatnáig:

- covid - a kertesek+agglomeráció árai felfelé mentek, de egyébként nem tett jót a gazdaságnak a vírus

- háború - bizonytalanságot szül, nem szívesen változtatnak az emberek, csak ha muszáj

- infláció - rossz hitellehetőségek, magas árak, felújítás árai még mindig nem nagyon követik a kereslet visszaesését

- építőanyagagon árai is magasak

- rezsicsökkentés részleges megszünetétése: szépen a nagyobb, felújítandó, szigetelés nélküli, korszerűtlen ingatlanok árát vitte még lentebb

- napelembe is kavar lett - ez pedig már lassan a korszerűbb ingatlanok árában is stagnálást okoz, mert nem akkora biznisz új építésű napelemeset venni, mint hitték

Tehát aki VENNI akar, az MOST vegyen!!! Jövőre lesz tuti a csok helyett valami, jövőre a infláció is mérséklődik talán. Ha csak be nem üt valami megint, akkor stagnálás lesz majd ismét elindul a lassú emelkedés.

2023. szept. 2. 13:57
 12/19 anonim ***** válasza:
83%

9# válaszoló vagyok

Teljesen egyetértek a

11# válaszadóval.

"aki VENNI akar, az MOST vegyen!!!"

2023. szept. 2. 14:05
 13/19 A kérdező kommentje:

Most vegyen és verje magát adósságba? :)

Van négy szakmám, egyetemre nem sikerült bejutni rajtam kívül álló okok miatt.

Szerintetek ezek szerint, akinek nincs diplomája, nyelvvizsgája, az életképtelen? :o Nem csoda, ha itt tart ez az ország.

Az emberek lenézik, ölik egymást.

Köszönöm a felvilágosítást.

A kis összekuprogatott pénzemhez még gyűjtök, aztán én is elhúzok innen, mert már látom, semmi értelme itt maradni.

A rezsicsökkentés meg a háború orbán hibája. Ha normális fizetések lennének, nem lopták volna el az országnak szánt pénzt, nem kéne ilyen hazugsággal tömni az emberek fejét, háborús infláció meg csak itt van. Borzasztó hogy ezt még sokan beveszik.

Aki segíteni próbált normálisan, annak tényleg köszönöm!

2023. szept. 2. 14:23
 14/19 anonim ***** válasza:
Akkor fognak visszaesni, amikor felére csökkennek az építőanyag árak és 2 millió kis vietnámi vendégmunkás keres majd állást az építő-szolgáltató iparban.
2023. szept. 2. 14:50
 15/19 anonim ***** válasza:
68%

3+

A lakáshitel nélkül csak a lakosság elenyésző százaléka képes ingatlant venni. Ez egy gyakorlati tény, Magyarországon élünk.

Tehát tanultál eleget, de igazán választattál volna legalább 1 piacképes szakmát is. Szakmunkások nélkül nincs élet! Amúgy meg legyél akkor biciklis étel futár. Egyetem alatt heti 3-4 nap pizza futárkodással robogóval havi szinten többet kerestem, mint az akkori minmálbér volt.

Én is csóró családból származom, még is megoldottam az egyetemet 0 támogatással, sőt még én vettem sokszor kaját otthonra. Diákmunka + diákhitel + ösztöndíj. Piacképes szakmával nem okoz vissza fizetni a diákhitelt. Miután dolgozni kezdtem 3 év alatt letudtam.

Az utóbbi években építkezőknek átlagban 20-30 milliós hitelük van, nekem is van 25. Vannak akik tesznek a céljaik elérése érdekében valamit, meg vannak olyanok, mint te.

2023. szept. 2. 15:04
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Mégis milyen szakmáid vannak, hogy nem tudsz értelmesen kereső állást találni? Ezt most komolyan kérdezem. Mert egy egyszerű targoncás jogsival is nem jól, de egész tűrhetően lehet már keresni. Egy munkájára igényes villanyszerelő vagy egyéb szaki pedig diplomás béreket kenterbeverően keres. De egy szakács se hajol le egy százasért, hogy felvegye.
2023. szept. 2. 15:09
 17/19 Gugu Gabor ***** válasza:
100%
A hitel nem ördögtől való a 70 es években is hitelből épült sok ház. Nyilván ésszel kell hitelt felvenni (amíg a takaró ér és még úgy is kis ráhagyással) és értelmes dolgokra nem tv meg mobiltelefon pld
2023. szept. 2. 15:57
 18/19 xswerdy ***** válasza:
100%
10 éve volt a legutóbbi mélypont reálértéken az ingatlanpiacon, az az előtti ideális beszállási pont pedig még 15 évvel korábban. De korántsem biztos, hogy 5 év múlva lesz a következő mélypont, de biztosan lez még. Ugyanakkor ha az ember saját lakhatásra keres ingatlant, akkor nem életszerű, hogy várjon mondjuk 10 évet. Befektetési célú ingatlannal ki lehet kicsit várni.
2023. szept. 2. 16:08
 19/19 anonim ***** válasza:
0%

Ha lesz egy világháború? Magyarán soha.

Kár erre várni mert esélytelen nincsen más út a halálba kell dolgoznia magát az embernek.

2023. szept. 2. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!