Mikor fognak visszaesni az ingatlanok árai?
32 éves vagyok. Jelenleg itthon élek, de szeretnék elköltözni, viszont esélyét nem látom ilyen árak mellett. A fizetésemre nem fogok hitelt kapni, nem is akarok, maximum a legvégső esetben...
Szerintetek várható, hogy visszaesnek az árak a 4-5 évvel ezelőtti árakra?
Akkoriban lehetett kapni kétszobás lakást 6-7 millióért, a garázsokat is pár százezer forintért lehetett kapni.
Komolyabb Forintális visszaesésre nem számítanék. Inkább csak *elinflálódnak az árak szépen lassan. De annyira olcsó, mint volt valószínűleg sose lesz.
*minden más ára, és a fizetések is nőnek Forintban nézve, az ingatlanoké pedig mondjuk stagnál. Ez esetben ugyan nem változik az áruk, de kevesebb havi fizetés kell a megvételükhöz, ergo relatív mégis csak olcsóbbak lettek. Vagy azt is mondhatnám, hogy Euróban nézve csökkenni fog az áruk, bár a kettő nem teljesen ugyanaz.
A vissza esés többnyire megvolt, most stagnálás következik.
Kimész ausztriába mosogatni, vagy kukásnak aztán 4 év múlva lesz annyi pénzed, hogy vegyél egy lakást jó sok hitellel.
Ne a csodát várjad, tegyél érte! Nem azzal van a probléma, hogy 32 évesen otthon laksz, hanem azzal, hogy 10-14 évi munka után nem tettél semmit azért, hogy meglegyen az önerőd. Ezt abból feltélezem, hogy a fizetésed hitelképtelen, tehát minimál bért keresel vagy feketén dolgozol.
Ha 40 évesen is otthon akarsz élni, akkor éld tovább az életed, ahogy eddig, és siránkozzál tovább. A kp-ra történő ingatlan vásárlás nem az átlag emberek kiváltsága, te pedig ezt a szintet sem ütöd meg.
Mindjárt itt a téli szezon, kapd össze magad!
Ezt a videót nézd meg: https://www.youtube.com/watch?v=j6gY6ANFvEM és a csávó többi videóját is érdemes megnézegetni!
A lényeg, hogy vissza már nem fog esni semmi a korábbi szintekre. Már most is hatalmasat estek az árak az infláció miatt. Tényleges áresés nem lesz. Aki nagyon el akarja adni az ingatlanát az majd leakciózza, de nem annyira mint gondolod.
Én 25 éves korom óta dolgozom, vagyis 7 éve, addig tanultam :D Voltam munkanélküli is sajnos. Kellett a pénz másra is, nem igen tudtam félretenni. Volt olyan munkaköröm, ahol a százezret sem kerestem meg, hogyan tettem volna félre belőle sokat, hogy legyen pénzem? :)
Kérdezem ezt a hármastól, aki jól kioktatott M:D
Szerintem felejtsd el
Budapest-Győr és Debrecent.
Sok város van ahol egész megfizethetőek a lakásárak.
Pl.Miskolc(10 millió forintért láttam a napokban jófogáson már eladó panel garzont ott )
Miskolc Magyarország 4. Legnagyobb városa kb 160.000 lakossal.
Vagy Pápa városa nyugat Magyarországon 5,5 millióért,a napokban jófogáson láttam ott eladó lakást.
Győr és Pápa város között most idén év végén fogják át adni a 83-as 2x2 sávos gyorsforgalmi utat.
Onnantól Győr és Pápa közelebb kerül egymáshoz.
Befektetés szempontjából Pápa egy jó befektetés lehet.
Szóval a mostani magas ingatlan árak mellett is bőven vannak lehetőségek.
25 éves korodig tanultál, de se egy használható nyelvtudás, se egy használható szakma vagy diploma nem jött össze, hogy ne minimálbért vagy a közeli bért keress?
Nem, nem én vagyok a hármas, de minden bántás nélkül, eléggé életképtelennek tűnsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!