Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ilyen helyzetben hozzá lehet...

Ilyen helyzetben hozzá lehet jutni olcsón házakhoz?

Figyelt kérdés
Utcában van egy kertes ház, egy pár lakik benne, nem olyan rég vették meg fele fele arányban, de nem házasok. Időközben a férfi elhagyta a nőt és gondolom a rá eső hitelrészt nem fogja fizetni, a nő meg egyedül nem bírja. Így valószínű hogy előbb utóbb kiteszi a bank a házból. Ilyenkor piaci ár alatt árulják a házakat?
2023. szept. 1. 21:26
 1/9 anonim ***** válasza:
75%

A bank átadja valami ingatlan kezelőnek, aki árverésre bocsátja. A tulajdoni lapot (évente 2x ingyenesen) helyrajzi szám alapján megnézheted az ügyfélkapun. Azt is látod, mennyi a teher a házon.

A HRSZ-t az önkormányzatnál megmondják, de ha szerencséd van fent van a térkép az önkori honlapján. Nem titkos, fel szokták tenni sok városban.

2023. szept. 1. 21:30
 2/9 anonim ***** válasza:
87%

Cím alapján is lehet lekérni tulajdoni lapot, nem csak hrsz alapján.

Szerintem nem érdemes arra alapozni, hogy úgysem tudja egyedül fizetni, nem ismered a körülményeiket, ez csak üres spekuláció. Én pl. miután kiraktam az exem, simán fenn tudtam tartani egyedül a házam, most csak azért adtam el, mert költözöm.

2023. szept. 1. 22:01
 3/9 A kérdező kommentje:
#2, a nő úgy tudom nem rendszeresen dolgozik. Lehetnek már most is gondok a fizetéssel.
2023. szept. 1. 22:07
 4/9 anonim ***** válasza:
64%
Erre pályázol?😀
2023. szept. 2. 07:53
 5/9 anonim ***** válasza:
Miért vagy benne biztos, hogy nem fogja fizetni, avagy a nő nem fogja egyedül fizetni? Nem tudhatod a körülményeket, illetve simán dönthetnek úgy, hogy eladják (piaci áron) és úgy szabadulnak a hitelüktől.
2023. szept. 2. 10:50
 6/9 anonim ***** válasza:

Én úgy csinálnám ahogy az #5ös. Eladnánk közösen piaci áron, és akkor végtörlesztés.

Annyira biztos nem buták, hogy ne így csinálják.

2023. szept. 2. 10:54
 7/9 anonim ***** válasza:
piaci áras lesz felejtsd el.
2023. szept. 2. 16:54
 8/9 anonim ***** válasza:

Honnan tudod, hogy hitelre vették?

Mért ne fizetné a férfi a hitelrészét?

2023. szept. 2. 17:05
 9/9 anonim ***** válasza:
Kezdj el udvarolni😁
2023. szept. 2. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!