Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lakásvásárlásra mennyi időt...

Lakásvásárlásra mennyi időt kell szánni?

Figyelt kérdés

Szeretnék lakást venni Budapesten, valamelyik külső kerületben. Nézegettem a hirdetéseket és igazából vannak olyan paraméterekkel, amik megfelelnek, látom, hogy az árak is talán mérséklődnek kicsit. Az érdekelne, hogy általában mennyi az átfutási ideje egy ilyen adásvételnek? Tehát amikortól felhívja valaki a hirdetőt és megtörténik a beköltözés.

Készpénzes vásárló lennék, hitel nem kell, pár nap alatt tudnék fizetni, ha kell. Arra is gondoltam, hogy ezt kihasználnám az alkunál hátha jobbat lehet vele elérni. Persze biztos lesz olyan tulajdonos, aki nem megy bele, de végülis lehet akkor menni a következőhöz, csak ezzel is megy az idő persze. Végülis van Budapesten sok eladó panellakás. Akinek van ebben tapasztalata, mit tanácsol?

2023. aug. 25. 18:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Készpénzes vásárló lennék, hitel nem kell, pár nap alatt tudnék fizetni, ha kell."

Akkor pár naptól (a megegyezéstől függően) 100 évig terjed a lehetséges átfutási idő.

2023. szept. 1. 08:10
 12/13 anonim ***** válasza:
Készpénzes vásárló voltam. Április közepén megnéztem. Április végén szerződéskötés. Június közepén birtokbaadás. (Festés, kipofozás, bútor vásárlás) Július elején beköltözés. Ne csak panelt nézz! Nagy a város....
2023. szept. 3. 18:15
 13/13 anonim ***** válasza:

Körbevezetett a házban a tulaj, kb óra beszélgetés után ajánlatot tettünk, kicsit ide-oda alkudoztunk. Még aznap felhívott és elfogadta az ajánlatot. Jó állapotú, jól árazott ház volt, 7%-ot engedett.

Kevesebb, mint egy hónap múlva kaptam meg a kulcsokat, úgy, hogy adás - vétel, kiköltözés, minden megvolt. Egyösszegű, kp-s fizetés, ez biztos előny volt. Foglalót nem raktunk le.

2023. szept. 30. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!