Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Tényleg ennyire lehetlen egy...

Tényleg ennyire lehetlen egy ház megvásárlása?

Figyelt kérdés

Majdnem 30, átlagos keresetű egyén vagyok párommal az oldalamon.

Nagyon szeretnénk Miskolc vonzás körzetében egy családi házat.

Nagyon sok igényről lemondtunk már, de egyszerűen nem hiszem el, hogy a legrosszabb településeken is 30+ milliónál kezdődnek már egy kicsit jobb ingatlanok, kb. annyi, hogy a tető nem hullik rád.

Vagyis kb 30 millióért vehetek 4 falat.

Hogy lehet a mai világban ingatlanhoz jutni?

Nagyon elvagyunk keseredve, nem akarok albérletbe gyereket szülni.

2023. aug. 21. 14:36
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
28%

#10 Nyugaton azért csak 20%-nak van ingatlana, mert ott a többség bérleti lakásban szeret élni, úgy érzi jól magát. A félretett pénzt meg elutazzák, elvíkendezik, mert ez esik jól nekik.

Egyébiránt semmi köze ennek a magyarok életéhez. A magyarok másképp érzik jól magukat, mégpedig úgy ha saját tulajdonú ingatlanuk van.

Miért baj az, ha másképp érzi jól magát a nyugati és a magyar?!

2023. aug. 22. 10:13
 22/36 anonim ***** válasza:
65%

"Nyugaton azért csak 20%-nak van ingatlana, mert ott a többség bérleti lakásban szeret élni, úgy érzi jól magát. A félretett pénzt meg elutazzák, elvíkendezik, mert ez esik jól nekik."

Persze 🤣🤣🤣

Én éltem 5+ évig nyugaton, és ez, amit írsz, baromira nem így van :D

2023. aug. 22. 10:34
 23/36 anonim ***** válasza:
0%

És neked hol a németországi házad?

🤣🤣🤣

2023. aug. 22. 10:36
 24/36 anonim ***** válasza:
82%

Én a brit (dél-angliai) ingatlan árakat nézegettem annak idején.

Ugyanolyan magasak az ottani fizetéshez képest, mint a magyar ingatlan árak az itteniekhez.

Ott egyébként van ingatlanadó is, tehát aki bérel, az bérleti díjat fizet, aki tulajdonos, az meg adót. Ez is okozhatja, hogy ott sokkal többen bérelnek ingatlant, nem küzdenek azért, hogy tulajdonosok legyenek.

2023. aug. 22. 16:07
 25/36 anonim ***** válasza:
67%
Szinten 20-on evesen nem gondolkozok elso ingatlannak csaladi hazban talan. Eloszor jo lesz a panel is. Ami talan majdnem annyi, mint egy lepukkant csaladi haz, de kicsivel kevesebb, es azert az arert nem a 0-rol kell felujitani, mint a hazat. Valamint olcsobb a rezsi, jobban lehet sporolni a kovetkezo ingatlanra. Menj Miskolcnak egy olyan vonzaskorzetebe, ahol van panel. Regen sem ugy ment altalaban, hogy segitseg nelkul, elso ingatlannak hazat vettek az emberek, de konkretan nyugaton sem igy mukodik. Nem tudom, hogy honnam gondoltad, hogy nektek igy fog.
2023. aug. 23. 09:35
 26/36 anonim ***** válasza:
81%

Most csak ugy random megneztem neked a lakasokat Barcikan, az elso panel 57 nm es 15 misi. Akkor, hogy oda mar siman mehet gyerek, valamint korrekt a furdo-wc is, nem szukseges ujitani.

De jo, lehet, hogy szarabb kornyeken van. Masodik talalat: 24,5 misi a Főtéren, 70 nm, erkely is van es ez sem annyira putri, en a konyhat pl hagynam is ugy meg a furdot is, foleg, ha sporolok.

2023. aug. 23. 09:41
 27/36 anonim ***** válasza:
81%
Utánanéztem, Emődben pl. több Kádár kocka szerű ház is eladó jóval 30M alatt. Ezek nem lennének jók? Csak 22km Miskolctól, az még vállalható.
2023. aug. 23. 10:29
 28/36 anonim ***** válasza:
72%

Sajóbábonyba is van.

[link]

Ha Miskolc környékén keresnék, ezt biztosan megnézném.

2023. aug. 23. 10:38
 29/36 anonim ***** válasza:
24%

Sok helyen mondjuk nincs is panel, vagy ha van akkor se sokkal olcsóbb. Cserébe nem tudsz francos 2 sor paradicsomot ültetni hogy legalább azon spórolj.

A szomszédok hozzájárulása és aktivitása kell ahhoz hogy ne ázz be, szigetelve legyél, stb. Kertesben ezeket megcsinálod amint te tudod.

Előbb laknék a híd alatt mint panelben, ahol x másik ember dönt az otthonom sorsáról…

2023. aug. 23. 10:42
 30/36 anonim ***** válasza:
81%

Boldva, ez is jó ház, én megnézném:

[link]

Szóval lehet azért találni. El kell kezdeni személyesen is nézelődni.

2023. aug. 23. 10:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!