Mikor erdemes lakast venni? Ti meddig vartok ki? Lesz meg itt zuhanas ?
Nem.
Max stagnál, esetleg te tudsz alkudni.
Én építkeztem, csak jól megszívtam a telekkel (hosszú...), 2 évet csúszott az építkezés, a hitelkamatok megduplázódtak, az árak felmentek és ~9 milliót buktam. 1 év után már nézegettem telkeket, de a környéken egy azóta el sem kezdett beruházás híre miatt 3x-ára növekedtek a telekárak, és nem fért bele a költségvetésbe. Végül felépült a ház, és közben az euró árfolyamon még buktam kb 2 milliót. A megoldás pedig az volt, hogy kisebb lett a ház :(
Nekem nagyon az a tapasztalatom, nem szabad várni! Lehet valamit visszább mentek az árak, de az éves átlag infláció 22,8%, az élelmiszeré pedig sokkal több.
Tehát ha tapasztalsz 10% áresést, az neked reál értéken most +12,8%-al nagyobb kiadást fog eredményezni, mert a pénzed nem ér semmit, ráadásul az forint továbbra is gyenge...
8-9%thm-re van lakás hitel, a csok előtt is hasonló árakon adták. Fel kell venni, ha van jobb lehetőség, akkor meg ki kell váltani.
Tele a net arról, hogy jelenleg árcsökkenés van, forintban is már, nominálisan.
Szóval ezek a nem lesz csökkenés beírások viccesek.
Ettől függetlenül mindenki akkor vegyen ingatlant amikor maga jónak látja, nehéz bármit is mondani a jövővel kapcsolatban.
Túl sokan játszanak most kivárásra ahhoz, hogy jelentős áresés legyen.
Rengeteg pénz van készenlétben az embereknél, pláne a vállalkozóknál, mindenki csak a hitelkamatok csökkenésére vár, aztán eldördül a strartpisztoly
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!