Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mikor erdemes lakast venni?...

Mikor erdemes lakast venni? Ti meddig vartok ki? Lesz meg itt zuhanas ?

Figyelt kérdés
Lesz meg itt zuhanas ?
2023. aug. 19. 23:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%

Nem.

Max stagnál, esetleg te tudsz alkudni.

2023. aug. 20. 02:22
 2/11 Noren1989 ***** válasza:
82%
Ha lesz is zuhanàs, jelenértékhez viszonyítva, a jó magyar forintunk valszeg nagyobbat fog zuhanni nàla.
2023. aug. 20. 08:08
 3/11 anonim ***** válasza:
82%

Én építkeztem, csak jól megszívtam a telekkel (hosszú...), 2 évet csúszott az építkezés, a hitelkamatok megduplázódtak, az árak felmentek és ~9 milliót buktam. 1 év után már nézegettem telkeket, de a környéken egy azóta el sem kezdett beruházás híre miatt 3x-ára növekedtek a telekárak, és nem fért bele a költségvetésbe. Végül felépült a ház, és közben az euró árfolyamon még buktam kb 2 milliót. A megoldás pedig az volt, hogy kisebb lett a ház :(

Nekem nagyon az a tapasztalatom, nem szabad várni! Lehet valamit visszább mentek az árak, de az éves átlag infláció 22,8%, az élelmiszeré pedig sokkal több.

Tehát ha tapasztalsz 10% áresést, az neked reál értéken most +12,8%-al nagyobb kiadást fog eredményezni, mert a pénzed nem ér semmit, ráadásul az forint továbbra is gyenge...

8-9%thm-re van lakás hitel, a csok előtt is hasonló árakon adták. Fel kell venni, ha van jobb lehetőség, akkor meg ki kell váltani.

2023. aug. 20. 09:27
 4/11 xswerdy ***** válasza:
76%
minden elemző csökkenést vár, legalábbis reálértéken. Ez persze az országos átlag, nem minden környék, lakástipus, stb. fog egyformán viselkedni.
2023. aug. 20. 09:28
 5/11 anonim ***** válasza:
93%
Csökkenés lehet minimálisan, de ZUHANÁS aligha. Ha lenne, minden pénzes "várakozó" kiugrana a piacra és nem lenne... :D
2023. aug. 20. 09:36
 6/11 anonim ***** válasza:
69%
Ha 50 millió helyett 40 lesz egy panel már meg tudod venni?
2023. aug. 20. 10:29
 7/11 anonim ***** válasza:
34%

Tele a net arról, hogy jelenleg árcsökkenés van, forintban is már, nominálisan.

Szóval ezek a nem lesz csökkenés beírások viccesek.

Ettől függetlenül mindenki akkor vegyen ingatlant amikor maga jónak látja, nehéz bármit is mondani a jövővel kapcsolatban.

2023. aug. 20. 11:09
 8/11 anonim ***** válasza:
62%
Az építkezések visszaesnek, ezért mégkevesebb lakás épül, a kereslet nem csökken viszont, ez tovább drágít mindent.
2023. aug. 20. 11:19
 9/11 anonim ***** válasza:
68%

Túl sokan játszanak most kivárásra ahhoz, hogy jelentős áresés legyen.

Rengeteg pénz van készenlétben az embereknél, pláne a vállalkozóknál, mindenki csak a hitelkamatok csökkenésére vár, aztán eldördül a strartpisztoly

2023. aug. 20. 12:58
 10/11 Noren1989 ***** válasza:
33%
#7, a nominàlis kifekezést jól hasznàlod. Az inflàciónk mellé csak 25%. Nominàlisan 17.
2023. aug. 20. 13:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!