Melyik városban lakjunk: Pécs vagy Szeged?
Szerintem Szeged. Az hogy melyik a szép, az szubjektív, Pécs hegyek között van, Szeged folyóparton. Belvárosa mindkettőnek szép.
Az elsővel ellentétben fura alakokat én inkább Pécsen láttam, valamint Szeged sokkal jobb valóban munkalehetőségekben.
En bloc Baranya sajnos egy eléggé szegény régió, kevés szó esik róla, de nem csak északkelet Magyarországon vannak igen szegény környékek, hanem bizony a Dunántúl déli felén
Nemrég többször is kellett járnom Pécsen (ezelőtt kb. 2 éve jártam ott utoljára), ha az szép, akkor leszopom magam. A belvároson kívül a város jó nagy része lepukkant, ráadásul igencsak sketchy alakokba botlottam ottlétem alatt. Nyilván nem élek életvitelszerűen Pécsett, azonban ha napi pár óra alatt ilyen tapasztalatokkal gazdagodtam, nem hiszem, hogy olyan hű de jó.
Ellenben Szegeden élek életvitelszerűen kicsit több, mint 1 éve, és azt kell mondanom, hogy az eddigi legjobb hely Magyarországon, ahol valaha megvetettem a lábam. Szép, rendezett a város nagy része, persze itt is vannak lepattant részek, azonban korántsem annyi, mint Pesten vagy Pécsen. Az emberek is normálisabbak, legalábbis engem itt még nem ért semmilyen atrocitás, pedig nem egy atombunkerben töltöm mindennapjaimat. Egyedül az a hátránya, hogy alig van értelmes munkalehetőség, de Pécsen sem jobb a helyzet ebből a szempontból. :(
Pécsen laktam. Szegeden jártam sokat.
Pécs! Pééécs!!
Szeged szép város, de lapos. Én rángógörcsöt kapok az alföldtől.
Látom a lepontozásokból hogy a szegedi parasztok vannak többségben.
Hát akkor költözz oda kérdező. Aztán pár hónap múlva majd sóvárogva fogsz arra gondolni, hogy mégicsak Pécsre kellett volna... Akkor már mindegy lesz! :D
8: miért kellene szólni az emberekhez? Én kifejezetten gyűlölöm amikor egy turista odajön cimbizni... menjen nézegesse a templomokat, múzeumokat, engem meg hagyjon békén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!