Bátonyterenyén lakást venni őrültség?
Figyelt kérdés
Van 10 millió forintom, sose lesz több, albérletben élek 10 éve, szeretnék sajátot. Jó környék esélytelen ennyiből, 20 év hitelt nem tudok a nyakamba venni. Elkezdtem nézegetni úgy, hogy hol elég ez a pénz, honnan tudok korán eljutni Budapestre és hogyan tudok még este is hazajutni, Bátonyterenye jött ki. Természetesen csak a központi részen vennék. Ahol néztem, ott a ház elől indul Budapestre busz, és haza úton ugyanúgy a ház előtt szállnék le. Voltam ott felmérni a helyzetet, nekem a központ nem tűnik olyan szörnyűnek, egyébként is laktam már nem túl jó helyen életemben. Sajnos a pénz ide lenne elég. Így sem szabad ott lakást venni, inkább maradjak albérletben? Az én helyzetemben máshol nem futná. A központban nem annyira dominál a romák jelenléte. De sok rosszat hallok, van aki azt mondja, ott eszembe se jusson. De máshol nincs esélyem. Mit gondoltok?2023. júl. 31. 08:06
11/20 anonim válasza:
Mivel utaznál? Nem lenne drága a mindennapos felutazás?
12/20 A kérdező kommentje:
Busszal, munkáltató fizeti
2023. júl. 31. 18:50
13/20 anonim válasza:
Mi a munkád ami Bp-hez köt? Nem lenne egyszerűbb egy vidéki kisvárosban dolgozni, szóval olyan helyre költözni ahol a lakhatásod és a munka is megoldható?b Csak egy tipp.
14/20 anonim válasza:
Szerintem teljesen jol gondolkodsz, ha vallalni tudod az utazast, akkor miert ne. Szep kis lakasok vannak ott, jo aron. Ha viszont a 10 milladat kiegeszitened meg par millio hitellel, hogy akar kozelebbi vagy jobb helyen tudj venni, az csak nem lenne azert 20 ev.
15/20 anonim válasza:
Meg a mostani brutalis kamatok mellett is ha felvennel mondjuk 8 millio forint hitelt, az olyan 115-120 ezer ftos torlesztot jelentene 8 evig vegig fixen. Tehat ki lenne fizetve 8 ev alatt. Nem tudom mennyit fizetsz alberletre, de nem hiszem hogy sokkal kevesebbet ennel. 18 millioig tudnal akkor nezegetni, sot ha belekalkulalod az alkut ami mostanaban egyre inkabb lehetseges, akkor talan 20ig is. Most nem neztem meg, mennyiert mennek a lakasok de szerintem egy Hatvan pl ezerszer jobb valasztas lenne, talan mar kijonne ennyibol ott egy lakas. Ha megszorulsz akar ki tudsz adni egy szobat is rovid-kozeptavon.
16/20 anonim válasza:
15-ös Hatvan tényleg sokkal jobb lenne, de azt az ingatlanárak is tükrözik. egy pici garzon kerül 18-20 millióba Hatvanban.
17/20 anonim válasza:
16: Ne máár. Annyiért Pesten is van...
18/20 anonim válasza:
Vagy akkor ott van meg Dunaujvaros. Megiacsak megyeszekhely szintu varos, egyetemmel es a tavolsag kb ugyanaz, 2 szobas lakas 15-18 millio
19/20 anonim válasza:
18-as ott a pont. Ebben az élethelyzetben én Dunaújvárost választanám lakóhelynek. Vennék fel a kérdező helyében egy kevés hitelt. Csak kevesebb összeg, mint az a bérelt lakás.
20/20 anonim válasza:
+1 pont Dunaujvarosra, sokkal piackepesebb ott egy lakas, kiadhato, konnyen eladhato ha esetleg valtoznak a korulmenyeid. Tobb munkalehetoseg, ha esetleg egyszer valtasra kerulne sor az eletedben. Ez pl 16 millioert szerintem megveheto, igaz 10. emeleti de pofas kis lakas, kozel a vonat es a buszallomas is.
Rogton nem kene mar csak 6 milla hozza
Ja igen ket fele utazasi lehetoseg Budapestre, busz es vonat, igy gyakorlatilag orankent 3-4szer is van valamilyen jarat. Keso este 11kor is el tudsz meg indulni, reggel 5re pedig felersz Pestre ha akarsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!