Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudnám erősíteni a...

Hogyan tudnám erősíteni a lelki világomat?

Figyelt kérdés
Már egy ideje az a tipus vagyok aki ami sértőt vagy hülyeséget mondanak neki akkor aszt a lelkemre veszem és idegesít mindig az.Hogyan tudnám ezt elhagyni ebbe attól félek utób bele őrülök.

2023. júl. 8. 19:24
 1/1 anonim válasza:
100%

Most több ötlet is eszembe jutott. Nekem mindegyik segített valamennyit, amikor hasonló problémáim voltak.

1, Próbáld kicsit növelni az önbecsülésed! Légy tisztában az erősségeiddel, értékeiddel, és akkor a téves sértések már nem fognak (annyira bosszantani).

2, Próbáld meg félvállról venni a beszólásokat. Én régen rengetegszer kaptam meg a hülye és bal*** jelzőket. Kiopróbáltam, hogy amikor valamit elrontok (például leverek valamit) nem mutatom azt, hogy kellemetlenül érezném magam, hanem elnevettem magam, vagy szóvá tettem, hogy "Kétbalkezesség on". Ha lehülyéztek, csak vigyorogva azt válaszolom, hogy "Tudom.", vagy "Csak most jöttél rá?" Ez furán hangzik, és az is, de azóta, hogy ezt elkezdtem, sokkal kevesebb beszólogatás is ér. (Azóta furának neveznek, de ez jobb, mint a fentiek.)

3, ha van valami frappáns visszaszólásod, ne tartsd magadban, de ügyelj arra, hogy ne lássák rajtad, hogy zaklatott vagy. A vidámság és lazaság mutatása egy ilyen helyzetben nagyon fontos.

4, Ha ezek közül egyik sem jön be, esetleg írd le egy papírra, hogy ki, mit, mikor és hol szólt be, írd le, hogy pontosan mit érzel miatta. Ha végeztél utána akár el is égetheted a lapot, így biztos nem fog rossz kezekbe kerülni.

Remélem tudtam segíteni, és kitartást!

2023. júl. 8. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!