Gázak vagyunk, hogy csak egy panellakást tudunk venni?
Anno cikiztek másokat a panel miatt
hagyjuk már, az életben nem találkoztam azzal, hogy bárkit cikiztek volna ilyen miatt. A kérdező kettyós.
Nem egy családot ismerek, akik ekkora lakásban 2 gyereket is felneveltek. Közép iskolában senki sem szólta le a panellakókat, nem is értem. Bp nagyon nagy részén vannak panelok, én Győrbe jártam iskolába, de ott is hasonlóak lehetnek az arányok.
1 gyerekkel szerintem teljesen élhető az 51 m2-es lakás, partikat nem fogtok tartan, de nektek meg a gyereknek is van hova külön vonulni.
Manapság nem igen érdemes 10 évnél rövidebb intervallumokban gondolkodni, 10 év múlva valószínűleg tudtok majd venni nagyobb lakást is.
Én nagyon rossz körülmények között nőtem fel, de csak 1 osztálytársamtól 1x kaptam ezért gúnyos megjegyzést, és a többiek egyből leoltották. Mérnök lettem, kitörtem ebből a közegből, van házam, kocsim, meg ami éppen kell. És az a vicces, hogy aki nekem beszólt, még mindig a szüleinél lakik a feleségével és a gyerekével 36 évesen...
"Mikor elkezdtük az egyetemet, nagyon nem ezt a perspektívát képzelte el egyikünk sem. Úgy voltunk vele, hogy jó fizetéssel, normális életterű ingatlant tudunk majd vásárolni."
"pedig csak most leszünk 30 évesek"
Nem vagytok a legélesebb kések a fiókban... ha most lesztek 30 évesek akkor bő 10 éve jártatok egyetemre. Áruljátok már el, hogy 10 éve milyen munkakörben dolgozó emberek tudtak családi házat venni Budapesten pusztán a fizetésüket felhasználva egyéb alaptőke vagy segítség nélkül!?
Akkor is naívak voltatok és most is, nekem az a furcsa hogy ilyen alacsony kompetenciával egyáltalán mérnöki diplomát tudtatok szerezni, de gondolom valami lófsz egyetemen kettessel csúszkálva...
Ha ennyire csak az számít milyen a ház/lakás mérete és építési technológiája akkor miért Budára költözött a Kedves Kérdező? A pesti oldalon sokkal olcsóbban is kijöttek volna. Feltűnhetett volna nekik, hogy a budai hegyek családi házaiban a társadalom legfelső pár százaléka lakik (illetve nyilván akik oda születtek, vagy örököltek valamit) és nem a "szimplán" jól kereső pályakezdő mérnököcskék. Amúgy az az élhetetlenség ne továbbja, hogy a mai világban valaki 30 évesen vesz egy lakást 40 millióért és el kezd itt rinyálni, hogy de szar neki és ő a társadalom legdeprimáltabb tagja.
A gyerekek csúfolásáról meg annyit, hogy nálunk a suliban valakit azért csúfoltak mert eltérő a két szemszíne... szóval akit lehet azt bántanak, akit nem, azt nem. A paneltechnológiáról pedig szerintem nincs fogalma a gyerekeknek, maximum a Kérdező szülőfalujában, úgy látszik ott csak Koós Károlyok járnak az oviba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!