Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Gázak vagyunk, hogy csak egy...

Gázak vagyunk, hogy csak egy panellakást tudunk venni?

Figyelt kérdés
Várandós vagyok jelenleg, a férjemmel mindkettőnknek viszonylag jól fizető szakmánk van (mérnök diplomával rendelkezünk) , viszont eddig albérletben éltünk (mindkettőnk szülei vidéken laknak, keleti régió széle) munka miatt muszáj volt Budapestre költöztünk. Most vettük meg életünk első lakását, 51 négyzetméteres panel, a budai oldalon. Sok helyen olvastam, hogy gyereket nevelni ekkora lakásban kb. öngyilkosság. Házra nem lett volna pénzünk, nagyobb lakások pedig sokkal rosszabb állapotban voltak a piacon, mint az amit most kifogtunk. A gyereknek jutna egy 13 négyzetméteres szoba, nekünk pedig egy hálófülkés nappali.

2023. júl. 18. 13:20
1 2 3 4 5
 21/48 A kérdező kommentje:
Sajnos nem vagyunk olyan szerencsések, hogy seggünk alá tolt volna bárki is lakást, vagy örökséget, mindent magunk kapartunk össze és eddig jutottunk. Nem ezt terveztük, de a franc se gondolta volna, hogy egy panel 39-40 millió lesz.
2023. júl. 18. 14:06
 22/48 A kérdező kommentje:
Többen is kifejtettek már itt is, hogy 51 négyzetméter élhetetlen, és ezt én is így gondolom. Kérlek olvass vissza. Viszont jelenleg nem volt más opció.
2023. júl. 18. 14:10
 23/48 anonim ***** válasza:
97%
Nézd, mi 5 éve vettünk egy panellakást ketten felesben, hitellel. Azóta jól alakultak a dolgaink, úgy néz ki, hogy most tudunk költözni nagyobba. De a lányunk ide született, 2 éves, semennyire nem élhetetlen. A szomszédok soha egy szót nem szóltak, hogy hangosak vagyunk, sír a gyerek, mindenki kedves velünk. Nekem itt van köpésre a villamos, busz, boltok, minden, csak feltoltam a babakocsit és a városközpontban voltunk tök hamar. A környéken millió játszótér, csomó pajtás lett, ismerős anyukák, akikkel jó néha összefutni. Szerintem te a saját gyerekkori frusztrációidat vetíted ki most az élethelyzetetekre. Anno cikiztek másokat a panel miatt, ezért te is cikinek érzed, félted a gyerekedet, stb. Én dunaújvárosi vagyok eredetileg, ahol a házak sztem 80%-a panel, fel se merült, hogy valaki ne ott lakjon :D Az meg, hogy kinek hány szobája van... nálunk a barátok közül mindenki egy szobában aludt a tesójával, a szülők meg a nappaliban kihúzhatós ágyon. És ez nem volt olyan régen, kb. egyidősek vagyunk. Azért, mert nálatok így volt anno, miért lenne a gyerekednél is ugyanígy?
2023. júl. 18. 14:15
 24/48 anonim ***** válasza:
86%
Azt nem tettem hozzá, hogy mi azért megyünk nagyobba, mert több gyereket szeretnénk, ahhoz 56 nm-t kicsinek tartok azért, és most adódott egy jó lehetőség. De ha lenne még itt pulsz egy szobánk, nem mennék sehová, mert annyira szeretek itt lakni.
2023. júl. 18. 14:16
 25/48 anonim ***** válasza:
87%

Anno cikiztek másokat a panel miatt

hagyjuk már, az életben nem találkoztam azzal, hogy bárkit cikiztek volna ilyen miatt. A kérdező kettyós.

2023. júl. 18. 14:25
 26/48 anonim ***** válasza:
92%

Nem egy családot ismerek, akik ekkora lakásban 2 gyereket is felneveltek. Közép iskolában senki sem szólta le a panellakókat, nem is értem. Bp nagyon nagy részén vannak panelok, én Győrbe jártam iskolába, de ott is hasonlóak lehetnek az arányok.

1 gyerekkel szerintem teljesen élhető az 51 m2-es lakás, partikat nem fogtok tartan, de nektek meg a gyereknek is van hova külön vonulni.

Manapság nem igen érdemes 10 évnél rövidebb intervallumokban gondolkodni, 10 év múlva valószínűleg tudtok majd venni nagyobb lakást is.

Én nagyon rossz körülmények között nőtem fel, de csak 1 osztálytársamtól 1x kaptam ezért gúnyos megjegyzést, és a többiek egyből leoltották. Mérnök lettem, kitörtem ebből a közegből, van házam, kocsim, meg ami éppen kell. És az a vicces, hogy aki nekem beszólt, még mindig a szüleinél lakik a feleségével és a gyerekével 36 évesen...

2023. júl. 18. 14:26
 27/48 anonim ***** válasza:
92%
Sokan örülnének, ha egyáltalán panelra futná. Nem tudom hogy bírtatok ilyen gyerekes, ostoba jellemmel lediplomázni
2023. júl. 18. 14:40
 28/48 anonim ***** válasza:
91%
Ez valami gagyi provokáló trollkérdés? A valóságban a többségnek még egy panel is elérhetetlen álom…
2023. júl. 18. 14:43
 29/48 anonim ***** válasza:
91%

"Mikor elkezdtük az egyetemet, nagyon nem ezt a perspektívát képzelte el egyikünk sem. Úgy voltunk vele, hogy jó fizetéssel, normális életterű ingatlant tudunk majd vásárolni."

"pedig csak most leszünk 30 évesek"

Nem vagytok a legélesebb kések a fiókban... ha most lesztek 30 évesek akkor bő 10 éve jártatok egyetemre. Áruljátok már el, hogy 10 éve milyen munkakörben dolgozó emberek tudtak családi házat venni Budapesten pusztán a fizetésüket felhasználva egyéb alaptőke vagy segítség nélkül!?

Akkor is naívak voltatok és most is, nekem az a furcsa hogy ilyen alacsony kompetenciával egyáltalán mérnöki diplomát tudtatok szerezni, de gondolom valami lófsz egyetemen kettessel csúszkálva...

2023. júl. 18. 14:53
 30/48 anonim ***** válasza:
91%

Ha ennyire csak az számít milyen a ház/lakás mérete és építési technológiája akkor miért Budára költözött a Kedves Kérdező? A pesti oldalon sokkal olcsóbban is kijöttek volna. Feltűnhetett volna nekik, hogy a budai hegyek családi házaiban a társadalom legfelső pár százaléka lakik (illetve nyilván akik oda születtek, vagy örököltek valamit) és nem a "szimplán" jól kereső pályakezdő mérnököcskék. Amúgy az az élhetetlenség ne továbbja, hogy a mai világban valaki 30 évesen vesz egy lakást 40 millióért és el kezd itt rinyálni, hogy de szar neki és ő a társadalom legdeprimáltabb tagja.

A gyerekek csúfolásáról meg annyit, hogy nálunk a suliban valakit azért csúfoltak mert eltérő a két szemszíne... szóval akit lehet azt bántanak, akit nem, azt nem. A paneltechnológiáról pedig szerintem nincs fogalma a gyerekeknek, maximum a Kérdező szülőfalujában, úgy látszik ott csak Koós Károlyok járnak az oviba...

2023. júl. 18. 15:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!