Végrehajtás alatt álló ingatlan megvásárlása?
Üdv, mindenkinek!
Végrehajtás alatt álló ingatlant szeretnék vásárolni! Az ingatlan egy ikerház, az egyik fele a saját tulajdonomban van, a másik részét szeretném megvenni. Beszéltem a jelenlegi adós tulajdonosokkal (mert kettő is van férj-feleség) ők szívesen eladnák. A probléma hogy a tartozásuk összege átszámítva kb. 40M Ft, de az ingatlan értéke max 6M Ft. Ez egy félkész, nagyon rossz állapotú ház, nem is érdekelne csak az én ikerház felem felvan újítva, és a közös tetőszerkezet és egyéb közös elemek miatt a süllyedő alap, tetőmozgás miegymás miatt az enyém állaga is romlik. Ezért szeretném megvenni és megállitani ezt a folyamatot, de más házára nem szeretnék költeni...
Na most az a kérdés, hogy ha én megvenném az ikerház másik felét akkor a tartozást törölnék-e róla ha 40M a tartozásuk és töredéke az az összeg amiért én megvenném? Mi történne azzal a pénzzel amit kifizetnék, a teljes egészében a banké lenne vagy a jelenlegi tulajoknak is adnának belőle? Adás vétel helyett lemondhat-e a javamra a mostani tulaj úgy hogy a tartozást én ne vegyem át, az ingatlan tehermentes legyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!