Egyedülálló fiatalként szeretnék egy házat, pénz meg is van rá, de a korszerűsítésekre, már nem lenne pénz, mit csináljak?
Munka mellett érdemi munkát nem is tudnék belefektetni mert nincs idő, idősebbek azt mondják hogy elég a lakás is, legyek a szülőkkel még, de 31 évesen már undorodom az 54nm2-es lakástól.
Most olyan házat tudnék amin pár éves a tetőszerkezet, cserép, és nyílászárók le lettek cserélve.
Csak dolgozom.
A mai fiatalok csak sírnak hogy nem tudnak venni egy 50 milliós lakást, mert persze egyből az kell.
Az első három lakás amit felújítottam, még wc sem volt, nemhogy fürdőszoba.
Nem csak glettelni kellett...😆
36 vagyok, építkeztem.
Igaz csak szerveztem, de én nem tartottam megterhelőnek. A végén a festés glettelést én csináltam, a többi munkára meg ajanlások alapján kell embert találni. Biztosan van az ismeretsége olyan akinél burkoltak és elégedett volt a munkával esetleg láttad. És így tovább...
A régi házat kb 10 éve saját kezűleg újítottam fel, nem csak festeni kellett. Apámnak 4 éve felújítottam a lakását. Tehát ha akarom meg tudom csinálni, de szerencsére ott tartok, hogy nem okoz problémát kifizetni a munkadíjakat.
Biztos le leszek pontozva, de részemről nem vennék olyan házat, ami utána "egy élet munkája" lesz.
Így nőttem fel. Szobáról szobára lett felújítva, kerítés, szigetelés, stb. Az alap dolgokat megcsináltuk, így én gyerekként megtanultam tapétázni, festeni, laminált lapot letenni, stb. Ezekkel nincs baj, de nem állnék neki burkolni pl., mert ahhoz túl kritikus vagyok és nem akarok több százezernyi anyagot úgy nézni utána, hogy "b*zdmeg miért nem hívtam burkolót"... Na mindegy. Én ezt hozom otthonról. Állandó gyűjtögetés, rengeteg lemondás. Nem akarok így élni és nem akarom ebben a szellemiségben nevelni a gyerekeinket. Nem megyünk nyaralni, mert szigetelésre gyűjtünk, nem megyünk strandolni, mert jön a Géza kerítést építeni, blabla... Nekem a családi ház akkor működőképes ötlet, ha nem válik pénz és idő temetővé, ha pedig valamit meg akarok csinálni, azt hobbiból teszem, nem kényszerből. Pl. most építünk rgy hátsó kerítést, kiülős teraszt, de nem kényszerű, hisz van másik és tök szívesen csinálgatjuk. (Irigylem azt, aki az egész házával így van.) Részemről ha beköltözés előtt 95%-ban feltudom újítani 1-2 év alatt, oké. Ha ennél több, akkor köszi nem. Mi felújításnak is akkor fogunk nekiállni 10+ év múlva, ha egyszerre letudjuk tudni. Inkább egy lakás és majd ha lesz rá pénz, akkor ház. Mellesleg ha ki sem szolgál hosszútávon, mert gyerekkel már kicsi lesz, akkor pláne háromszor megfontolnám érdemes-e az időm/energiám erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!