Örököltem egy kis pénzt, Budapest melyik részére elég ?
Nézz körül a 10., 19., 20., 21. kerületekben. Jó lehet még a 18. is. Nyilván nem ideális 35 nm-en szorongani, de valahol el kell kezdeni. Itt Budapesten minden szempontból jobbak a lehetőségek (oktatás, egészségügyi ellátás, munkahely, tömegközlekedés terén), mint vidéken, egy-két spéci helyet kivéve.
Én olyan lakást keresnék a helyedben, ahol a szobát átalakították amerikai konyhás nappalivá, így felszabadult egy kis helyiség, amiből lehet egy kis gyermekszoba. Mégis lenne saját teretek.
Tessék, itt egy térképes kereső Bpen 27-30 millió között, 2 szobás lakásokra (ne menj 1 szobás 35nm-esbe kicsi az 3 embernek, inkább picit rosszabb környéken de minimum 2 szobásba).
Javaslom olyan helyen vegyél, ami közel van a munkahelyedhez. Mit és merre dolgoztok? Ha van stabil munkahely akkor kis hitelben is gondolkodhattok, és beleférhet egy 1+2-es lakás 35-40 millió magasságában.
Tehát, ha jól értem van 30 millió kp.-d és mellette albérletben éltek Budapesten, ahol 140000 alatt nem igen van albérlet.
20 millió 25 évre 10 éves kamat periódussal 8,6%THM ~160000 ft/hó.
Vagy 15 millió 20 évre ~130000 ft. Azaz utóbbi kevesebb lehet, mint az albérleted.
1 gyerekre felveszed a csokot, így illetéket sem kell fizetned ~1,5-2 millió, és kapsz 0,6 milliót és min 50m2-es lakást kell venned
Na azt nézd mennyi kamatot fizetsz vissza, hanem azt, hogy, ha nem örököltél volna, lehet még 20 év múlva is albérletben laknál, meg most is ezt fizeted. Ebből pedig neked nincs hasznod! Ha 30 évig albérletet fizetsz, akkor 30 év múlva sincs lakásod, miközben egy nagy lakás árát kifizettél! Ha az albérletet tudod fizetni, akkor a hitelt is.
Én nem ismerem a városrészeket, de 40 felett vannak igen jó lakások.
túlzásba nem vittem nézelődést:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!