Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Akik idén már nem tudják...

Akik idén már nem tudják eladni a házaikat, meddig akarnak kivárni?

Figyelt kérdés

Nevetséges ami ebben az országban megy, nagyon kieső helyen, jogsi és jó állapotú jármű nélkül remete lenne a tulaj, de így is közel 30M ft-ot elmernek kérni a házért, biztos volt vele munka, szép is, de kinek van kedve kocsikázni 30-50km-t a városszéli barkácsboltba ha mondjuk elégetem az utolsó fúrószáramat? Apró dolgok ezek, de hosszútávon megunja az ember.

Városokban is áldatlan állapotok vannak árakat tekintve, megveszi a balek 45-ért de még nincs szigetelve, a tető is 10 éven belül cserére szorul, magyarán csak a telek és az ingatlan négyzetméterét fizettetnék ki, az ingatlan állapota meg harmadlagos lesz...

2023. jún. 25. 17:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
96%
Nyilván akinek sürgős, az olyan áron adja hogy hamar megvegyék. Akinek nem sürgős, az árulhatja drágábban. Van akinek évekig is ráér.
2023. jún. 25. 17:43
 2/15 anonim ***** válasza:
54%

Te eladnád a házadat olcsóbban mint amennyibe neked került?

pl: felújítással neked 40 be fájt, 35 ért eladnád?

Ha vettél egy autót 3-4 éve és most eladnád, szinte biztosan kb ugyanannyiért hirdetnéd meg mint amennyiért vetted, vagy esetleg drágábban.

pl: vettél 4 millióért egy 4 éves golfot, 8 évesen eladnád 3 ért? 4-5 éve még ez volt a trend, most meg inkább 4,5 ért hirdetnéd meg.

2023. jún. 25. 18:40
 3/15 mindentudó99 ***** válasza:
94%
Nyilván aki falun vesz házat az tudja hogy az autó szükséges. Találkoztam olyan nyugdíjassal itt nálunk aki Pestről jött le és nem érti miért nem tajarítják fel a járdàját mire ő reggel felkel. Meg hasonlók. Vagy miért nincs két gyógyszertár. Mikir egy 2400 as faluban miért lenne kettő? Egyébként ha sokallod ne vegyél pláne ha kocsikázni se akarsz. Vegyèl városban 45 ért. Egyébkènt ha most 40 milió egy házat felhúzni hogy várod el hogy 20 ért bárki is eladja? Ha elakarnàm adi 30 alatt nem adnám oda pláne hogy hozzá se kell nyúlni.
2023. jún. 25. 18:54
 4/15 mindentudó99 ***** válasza:
92%
Egyébként hogy valaki árul valamit az még nem biztos hogy sürgős is neki. Tehát ezért nem enged belőle.
2023. jún. 25. 18:57
 5/15 anonim ***** válasza:
85%
Itt a gyíkon mindig azok tesznek fel ilyen bugyuta kérdéseket, akiknek egy vasuk sincsen ingatlanra csak ácsingóznak utána miközben a tulajokat szidják, hogy nem adják oda féláron a házaikat.
2023. jún. 25. 20:06
 6/15 anonim ***** válasza:
65%

Nekem 54 millióba van az 1 éves házam, biztosan nem adnám el kevesebbért! A kivitelező 15%-ot emelet az árain 2023-ban, és ez biztos mert megkérdeztem. Tehát ugyan ezt a házat 2023-ban már 62 millióból építenék fel nekem, Pedig csak egy éve volt...

Az egy 1 éves pedig nagyon is értéktartó, így valószínűleg 60-ért simán el tudnám adni, mert azonnal költözhető. Persze tök jó kerestem rajta 6 milliót, de 60 millióból nem építem fel...

2023. jún. 25. 20:46
 7/15 anonim ***** válasza:
63%

Jó kérdés, van aki évek óta hírdeti, nem csökkent árat, nincs jelentkező. Nem sürgős neki. Akinek sürgős lejjebb viszi az árat.

Sok olyan hely van, 30km-en belül nincs semmi. Ha nem akarsz autózni akkor vagy rendelsz, vagy "készleten tartasz" mindent is. Nekünk is egy csomó szerszám, legkülönfélébb csavarok, alátétek vannak itthon különböző méretekben, mindenféle alkatrészek szereléshez, javításhoz. Fúrószárakból is ugyanez: többféle csigafúrókészlet, fafúrók, vidiásfúrú, forstnerfúró, stb. Egy átmérőből több darab is van. Köszörűgép is, lehet élezni:)

Bútoralkatrészek, zárak, pótkulcsok, pántok, vasalatok, kilincsek, zárcimke stb

Menetfúró-menetmetsző készlet, tolómérők, mikrométerek, mérőóra álvánnyal, mechanikus szögmérő, acél derékszögek többféle méretben, hegesztőderékszögek, szóval van minden is:)

De kénytelen ezt csinálni az ember, mert nem lehet minden apró szarért elcseszni egy fél napot csak az alkatrészbeszerzéssel.

2023. jún. 25. 22:17
 8/15 anonim ***** válasza:
75%

Rengeteg ingatlant évekig hirdetnek az "eladók" mindenféle érdeklődés nélkül. Akárhogy is nézzük, ezek a portékák valójában túlárazottak, hiszen ilyen áron nincs rájuk kereslet. Hiába hirdetsz valamit 50-ért, ha 40-nél többet senki sem adna érte. Tudod mi a helyzet? Ezek a házak ugyanúgy jelenértéken 40-ért, vagy alatta fognak elmenni.

Hogy mit értek ezen? A jelenlegi kockázat nélkül elérhető kamat legyen 15% az egyszerűség kedvéért. Elkezdi hirdetni az ingatlant 50-ért az eladó. Nem veszi meg senki, a potencionális vevő 40 milliója pedig 15%-on ketyeg. Jövőre szintén 50-ért hirdeti az eladó, a vevőnek már 46 milliója van. Most sem veszi meg, eltelik még egy év. A vevőnek már majdnem 53 milliója van, most megveszi 50-ért (vagy akár olcsóbban, mert 2 évnyi hiábavaló hirdetés után azért már komolyat lehetne alkudni). Az eladó nagyon büszke, hogy milyen ügyesen árulta 2 évig a házát, miközben ha eladta volna az elején a piaci áron, akkor most lenne 53 milliója, amennyiben kockázatmentesen befekteti.

Magyarul: a fenti egy egyszerűsített példa, de szerintem a lényeg érthető, felette az ingatlan túl magas árát az infláció.

2023. jún. 25. 22:33
 9/15 anonim ***** válasza:
79%
Szóval a falusi élet neked nem szimpi, nekem sem. Kerdés, hogy akkor mi a pélóért akarod megvenni, miért szólod le a tulajt, hogy nem adja olcsóbban es miért írsz ki erről egyáltalán kérdést.
2023. jún. 26. 08:28
 10/15 anonim ***** válasza:
51%

9.

Mert savanyú a szőlő.

2023. jún. 26. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!