A magyarok miért szeretik agyonfűteni a lakásaikat, házaikat?
Figyelt kérdés
A legtöbb ismerősnél télen állandóan minimum 25 fok benn, meg lehet gyulladni, van akinél valószínűleg ennél is több.
Mi ez a magyar mánia, az agyonfűtött lakásokkal?
Jó, most az energiapara miatt ez lehet mérséklődik.
2022. okt. 8. 13:42
2/21 anonim válasza:
most 8-10 ismerősöd alapján extrapolálsz...?
A távfűtéses lakásokban szokott ez lenni, mert nem tudják szabályozni a fűtőtesteket.
De normál cirkós lakásokban marhára nem fűt senki 25 fokra.
Nálunk régebben is max. 21 fok volt - éjszakára meg 17.
3/21 anonim válasza:
Ha már gürizik az ember, legalább ne 18 fokban kelljen fagyoskodni...
4/21 anonim válasza:
Egyszerűen van akinek a meleg a kellemes, nem vagyunk egyformák. 24-25 fok egyáltalán nem az agyonfűtés kategória, egy leszigetelt házban ez minimális fűtéssel hozható.
5/21 Revolúcióbiológus válasza:
A vegyestüzelésű kazánokat és kályhákat sem lehet normálisan szabályozni, mert aki nagyon csóró az nem fog 1000 literes puffertartályt, keverőt meg szobatermosztátokat felszerelni, hiányos a gépészete, nincs teljes központifűtés ami lehetővé teszi, hogy beállíts stabil 20,5 °C-ot. Aki szénnel meg fával fűt ott nem lehetőség, hogy 25 °C lesz a házban, hanem adottság. De ne nagyon irigykedj, mert mikor nincsenek nála vendgégek és nem rak a tűzre akkor rögtön vissza is hűl az egész fűtőkör és akkor egy szigeteletlen házban pár óra alatt visszamegy 15 °C-ra.
6/21 anonim válasza:
Le lehet pontozni, ettől még egy normálisan szigetelt lakásban optimálisan lehet tartani 24-25 fokot. A régi szigeteletlen házakban meg estére felfűtik 25-26 fok van, 1-2 óra múlva már csak 20-22, reggel mire felkelnek meg 16-17.
7/21 anonim válasza:
Megszokás kérdése.
Majd most sokan átszoknak, meglátod.
Engen sokkal jobba zavarnak azok, akik emellett egész évben nem is szellőztetnek, és bármikor megyek hozzájuk, állott szag van, meg brutál pára a meleg mellé.
8/21 mindentudó99 válasza:
Most ha ők 25 fokban érzik jól magukat akkor az téged miért zavar? Én pl 23-24 fokban szeretek lenni télen is félmztelen rövidgatyában. Nem fogok nagykabátban lenni itthon.
9/21 anonim válasza:
Csak az eszementek fűtenek 25 fokra vagy afölé. Nemcsak pazarlás, de egészségtelen is. Nem sok esze van az ilyennek...
10/21 anonim válasza:
Én akkor szoktam le róla, mikor a gyerekeim kisebbek voltak és jöttek a légúti betegségek, én jól befűtöttem, aztán a gyerekek fulladoztak, az egyik kruppos is volt. Gyerekorvos mondta, hogy nagyon nem egészséges, bőven elég 20 fok és inkább egy meleg takaró és pizsama
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!