Megkapom a Csok-ot?
10 millió Csok-ból szeretnék megvenni egy 11 milliós felújítandó családi házat. Megkapom a Csok-ot ha az ingatlanok forgalmi értéke azon a helyen 7 millió?
Mennyire veszik ezt szigorúan?
Illetve ha a házban jelenleg ki van kötve a víz mivel nem lakják és a gázkazán sem működik. Csak a villany működik.
A banktól fel fogják mérni a forgalmi értéket, a vételár nem lehet annál jelentősen magasabb. És vásárlásra nem kapsz 10 milliót, annyit csak építésre adnak.
Nagyon trükközni akarsz, de ennél körültekintőbben alkották meg a szabályozást, és számítottak a gógyisokra, akik a zsebükbe akarják játszani az ingyenpénzt. Ekkora ólajtó méretű kiskapuk, mint amiket te szeretnél, nincsenek.
2,2 millió csokot fogsz rá kapni!
Szerintem, aki ennyi pénzért csinál 3 gyereket, az nem túl okos.
ezzel csak az a baj, ha megnövelik a támogatások mértéket pl 60 millióra, akkor max 1 éven belül ez beépül az árakba. Most 60 millióbol felépül egy 3 szobás családi ház, nekem nem hiányzik, hogy ugyanezt 2024-ben 80-100 millióból épüljön fel.
Már van házam csok nélkül épült nemrég, de még akarok venni egy lakást is 10 éven bellül. De, ha növelik a támogatásokat ez biztosan kimarad...
A sima csoknal ez buktato.
A falusi csoknal nem.
Viszont ha 20%al vetelar ala v fole becsulik akkor a falusi csok sem jar.
2 gyerekre 2,6 a falusi. Amit te mondasz szerintem a kamattamogatott csokhitel.. de az meg nem jar ha nem teljesul valamelyik csok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!