Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Tanya előnyök és hátrányok?

Tanya előnyök és hátrányok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Ingatlanvásárlás előtt állunk, van egy 3 és egy 1 éves gyerekünk. Adott lenne egy tanya ( 6950nm telek + 90nm-es ház( fürdőszoba,wc, 2 szoba, nappali, konyha, spajz) beépíthető tetővel, sok melléképülettel (nagy részük bontásra ítélt). A legközelebbi város 40km-re van, falu 7km-re. Kórház 60km-re. Nincs víz, csak saját kút. Ti bevállalnátok így a költözést gyerekekkel? Mi szól mellette és mi ellene?

Ez egy rokon tanyája, így jelképes összegért vennénk át.

2023. máj. 30. 11:57
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
85%

Nem írsz le egy rakás fontos körülményt.

Hol dolgoztok, miből éltek?

Ilyen életmódhoz két jó állapotú autót kell fenntartani. Menni fog?

A kút vize ivóvíz? Be van vizsgálva? Ha évek múlva nem lesz megfelelő minőségű, tudtok valami más megoldást magatoknak?

Ha ezt nem vennétek meg, a faluban vagy a városban tudnátok-e házat venni magatoknak?

Én semmiképp se mennék oda, mert állandó készenléti élet lenne. Bármikor rosszul lesz egy szülő, ő már nem tud orvoshoz bevezetni autóval, olyankor a másik szülőnek kell bevinnie. A gyerekek meg vagy velük mennek vagy valakit ki kell vinni, hogy vigyázzon rájuk.

Szerintem ez csak 3 generációs családban működik, ahol sok felnőtt van, és a tennivalókat egymás között meg tudják osztani. Vagy olyan szegény rétegeknél, ahol örülnek, hogy fedél van a fejük felett.

2023. máj. 30. 12:10
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez attól függ hogy miből akartok élni. Onnan akartok eljárni dolgozni, vagy az ottani állattartásból, kertészkedésből akartok e megélni?

Egyébként a gyerekek oviba/iskolába hordása lesz problémás.

Hacsak nem úgy oldjátok meg hogy egyikőtök eljár dolgozni (így reggel viheti a gyerekeket is), másikótok pedig foglalkozik az állatokkal/kertel.

2023. máj. 30. 12:17
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
A jelképes összeg az bajos, mivel minden föld eladása törvények által van szabályozva. Ki kell függeszteni, először is az veheti meg, akinek elővásárlási joga van és él is vele.
2023. máj. 30. 12:54
 4/19 anonim ***** válasza:
48%
#3 papirra bármilyen összeget rá lehet írni!..
2023. máj. 30. 13:17
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Két felnőttnek gyerekekkel nagyon nehéz élet a tanya. Mindent magatoknak kell majd megoldani. Ez nem a tartós és békés együttélés receptje. Nem vállalnám be.
2023. máj. 30. 13:37
 6/19 anonim ***** válasza:
92%
jól írja #1, ez így veletek lakó aktív nagyszülők nélkül nagyon nehéz lesz.
2023. máj. 30. 14:12
 7/19 A kérdező kommentje:

Én óvónőként dolgozok a 7km-re lévő faluban, ott laknak párom szülei is, és 2 testvére a családjaikkal. Az én szüleim egy másik, messzebbi faluban vannak, de az is 10perc kocsival. Párom a 40kmre fekvő városban dolgozik, testvérével ott üzemeltetnek műszaki cikkes boltot. Napi 8-10órát van távol. A közelebbo faluban van óvoda, bölcsőde, általános iskola, fogorvos, házi orvos, gyerekorvos, 2 élelmiszerbolt, gyógyszertár. 2 kocsink van, mindkettő napi használatban.

A tanya mellett van még 3 szomszéd, 2-300 méteren belül két oldalt vannak, illetve szemben. 2 idősebb korosztály, egyik fiatalabb házaspár (40esek). Víz az úton van kint. Bent kútból jön a víz, de elvileg iható minőségű. A ház költözhető, 15éve lett felújítva teljesen, új tetővel. 10éve lettek új nyílászárók berakva. A házat 1 éve nem lakják.

2023. máj. 30. 14:56
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Mennyire szeretitek a földet? 7000 négyzetméter az rengeteg, ha dolgozni kell rajta. Még csak füvet nyírni is napok kérdése. Ismeritek ezeket a munkákat és szeretitek? Férjed dolgozik, és amellett még ezt is be tudja vállalni?

És mennyire ezermester a férjed vagy te? Festés, hűtőgép szerelés, megszakító csere, vízszerelés, tetőjavítás, autószerelés, ezeket könnyedén megcsináljátok? Mert ott nincs olyan, hogy majd a haverom átugrik, szerelő vagyonokért fog csak a világ végére kimenni, sőt még a szomszéd sem fog ideiglenesen kisegíteni, ha kellene valami. És mekkora darab a férjed? Ha odaállít a tanyához a "horda" és követelik az értékeket meg tudja védeni a családot?

És mindehhez a többi amit már írtak, a két autó, az állandó készültség, ha a férjed dolgozik, pár év múlva te meg a gyerekeket fogod állandóan hordani, akkor ki marad otthon dolgozni?

Városi vagyok, igen, és elkényeztetett a város, hogy a szerelő pár órán belül ott van, a rendőrség, a mentők 5 perc maximum, hogy a szomszédtól bármit kérhetek, hogy a ház ügyeihez semmi közöm, legfeljebb a közösképviselőnek bejelentem, hogy valami elromlott. Hogy busszal eljutok bármikor bárhová, akkor is, ha kocsi nem indul 10 évente 1x. De számomra nincs előnye a tanyának, hátrányát viszont felsorolni sem tudnám, annyi van.

2023. máj. 30. 14:58
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
8-as vagyok, mire megírtam, fel került a te válaszod is. Igen, így más. Lehet kölcsönkérni a szomszédtól, és biztonságosabb is, hogy többen vagytok egy helyen. És a falvakból a család is tud segíteni. A férjed munkája mellett viszont pokolian nehéz lenne 7000 négyzetmétert is gondozni, ez nem változott a válaszomban. Bár tény, ezekkel az általad írt részletekkel kevésbé ijesztő az ötlet.
2023. máj. 30. 15:02
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

#7: így már mas a helyzet, ha ilyen közel van a segítség.

Bár meg az kérdés hogy mit kezdtek a földdel.

Ha nem akartok termelni, akkor ez iszonyat méret "csak nyűgnek"

2023. máj. 30. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!