Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vennétek most lakást? Már...

Vennétek most lakást? Már egész korrekt árakon is vannak. Vagy még várnátok?

Figyelt kérdés
Reálértékben már sokat esett az áruk!
2023. máj. 27. 06:57
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Biztos vagy benne, hogy annyit fog fizetni? Ebben az országban minden lehetséges. Mai hír: [link]
2023. máj. 27. 21:06
 22/28 anonim ***** válasza:
72%
20: hát így van nem? Mindig az előző évi átlagra teszi rá a kamat prémiumot ha jól tudom persze. Idén a tavalyi alapján fizet, azért van 16 % körül, mert tavaly 14,5 % volt az éves.
2023. máj. 27. 21:07
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Reál értéken nagyon nagyon sok ember bevétele is sokat esett, vagyis igazából azt gondolom ez üti az alap gondolatot.

Aki nem befektetésként vesz ingatlant, az vegyen, amikor pénze van rá és megtetszik neki valami. Aki befektetésként veszi, az meg most nem feltétlenül jár ezzel jól, ők a kivárók zömében. Mellesleg ha valakinek könnyen mozgósítható 20+ milliója van állampapírban pl., az azonnal tud döntést hozni. Vagyis még a vásárlási kedv fokózódása előtt gyorsan tud vásárolni, amint kicsit kedvezőbbek a hitelkamatok.

Mi ősszel vettük meg a házunkat. A lakásunk árából zömében, így szintén értelmezhetetlen, hogy most buktam, vagy nyertem rajta. Benne lakom. Tök mindegy 2-4-6-10 év múlva mennyi lesz a reálértéke, hisz benne élek.

2023. máj. 29. 09:05
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

"infláció követő állampapír"

Magyarul mondva soha nem a valósat, hanem a kitalált inflációt veszik alapul...

...és azt is csak követi !!

Ebből persze még lejönnek a költségek és levonások.

2023. máj. 29. 09:44
 25/28 anonim ***** válasza:
22%

21. Oké, megtudtuk rólad, hogy szoktál gazdasági híreket olvasni. Akkor már csak az a kérdés, hogy értően olvasod-e ezeket vagy valami hozzánemértő kisember átlag mindenen pánikolós üzemmódjában teszed-e.

A hír arról szól, hogy levitték az inflációkövető állampapír kamatprémiumát. Ennyi. A kérdésedre a válasz az, hogy igen, biztosak vagyunk benne, hogy annyit fog fizetni, csak az erre rárakódó kamatprémium lesz az új sorozatot vásárolt emberekén kevesebb.

Oké, ez egy szar ország, sok minden miatt nem lehet bízni a vezetésben, de ennyire nem kéne állandó pánikban és a világon mindenre gyanakvásban élni.

2023. máj. 29. 09:46
 26/28 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem az utóbbi évek gazdaságpolitikája világ szinten inflációt emelt és nyomta fel az árakat.

Ha ezt abbahagyják, és megpróbálják az inflációt csökkenteni, akkor tovább fognak esni az ingatlanárak. Ha továbbra is pénzt nyomtatnak és nyomatják a konjunktúrát, akkor emelkednek az árak újra.

Ez meg tök lutri, hogy mi lesz, a fene sem tudja, hogy Kína mit fog csinálni, amire az USA valahogy reagálni fog, és azt kell lekövesse az egész világ kb., mert ha ezek ketten valamit kitalálnak, akkor vagy egymásnak feszülnek és politikai okból fognak a többiek az egyik gazdaságpolitika mentén dönteni vagy csak nem érdemes két ekkora folyónak ellenárral nekimenni.

2023. máj. 31. 01:29
 27/28 anonim ***** válasza:
92%

"Ha lemennek a kamatok akkor emelkedni fognak az árak. Ez nem kérdés, hanem tény."

Ha meg felmennek a kamatok akkor meg csökkenni fognak az árak.

Tessék, én is mondtam egy legalább ekkora közhelyet. Mert az, hogy a kamatokkal mi lesz nem tudhatjuk. Ahogy az sem, hogy most jobb-e a beszálló mind 1 év múlva lesz (valószínűleg nem).

2023. jún. 13. 13:06
 28/28 anonim ***** válasza:
Amíg erőltetik a családtámogatásokat, addig magas, irreális árakat fognak kérni, főleg házaknál.
2023. jún. 13. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!