Miért olyan drága az Óbudai lakótelep miközben iszonyatosan lepukkant az egész?
A jó öreg kereslet-kinálat, azaz a piac határozza meg az árakat. Amíg van fizetőképes vevő, addig nőnek az árak, amint leesik a kereslet, megáll vagy csökken.
Egyébként miért lepukkant? Új villamosvonalak, új CAF-okkal, új parkok, játszóterek, felújított Gobuda leánykori néven Eurocenter. Esetleg a Szentendrei út környékére gondolsz?
3-as igen a Szentendrei út környékére gondolom az Óbudai lakótelepnek ez a legnagyobb része a Szentendrei út Vörösvári út között. Borzalmasan primitív mindkét oldal, balkán, szovjet de mégis horror árak.
1 tény hogy közel van a belváros, közelebb mint Rákos, Kispest stb. helyekről.
4-es hogy a lakóközösségek jók volnának? Nem tudom te hol élsz mert borzalmas, lehet nem polgári helyen laktál de itt valami katasztrofális hogy mennyi proli él. Egyszer elmegyek a Pacsirtatelepre hogy megnézzem és lehet érzékelni fogom a különbséget.
4-es voltam.
Kérlek szépen, az említett Szentendrei út környékén éltem jó pár évvel ezelőttig, nemrég kiköltöztünk Csillaghegyre és igen, ahhoz képest mostanra már egészen sok normális ember is él arra és egyre kevesebb "proli". Igen, javasolnám is, hogy menj el a Pacsirtatelepre és látni fogod majd, hogy Óbuda azon vonala hiába balkán, szovjet, de mégsem Venezuela egy szegénynegyedével vetekszik. :D
És félreértés ne essék, igazad van, tényleg egy lepukkant hely az Óbudai lakótelep, de sajnos klasszisokkal vannak ettől rosszabbak is itt Budapesten is.
Egyfelől lakótelepek viszonylatában még mindig a normálisabbak közül való. Másfelől miért lenne olcsóbb, ha viszik ennyiért is?
A kérdést sokszor onnan közelítjük meg hogy drágák a lakások, fujj, szemét eladók, de azt mellé kell tenni hogy hülye lenne kevesebbért adni, mint amennyiért megveszik. És ha a panelek 40-50-60 milliókért elmennek, akkor miért adná kevesebbért?
A megoldás tehát az lenne hogy nem kellene minden szart megvenni horror áron, és akkor olcsóbb lenne. Mert hogy ezek a lakások tényleg nem érnek ennyiket, szerintem a mai árak fele lenne a reális. Persze, lehet hitelezni, meg mindenféle kedvezményt igénybe venni, de látjuk, hova vezetett. Úgy könnyen fizet ki valaki 60 milliót egy "mosthaltmeganagymama" panelért, hogy az egészet hitelből veszi, az önerőt meg CSOK-ból rakta bele...
Alapvetően az Óbudai se nem olcsó se nem drága. Vannak tőle drágábbak és olcsóbbak is. Nyilván a panel telep az panel telep, aki teheti nem oda költözik.
Ettől függetlenül az elhelyezkedés nem mindegy. Nem mindegy, hogy 10-15 perc a belváros, relatív jó az elhelyezkedés. Vagy lakhat az ember Kőbányán, Havannán, Pesterzsébeten is, na ahhoz képest Óbuda mégis csak Budai oldal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!