Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Nyáron tényleg leáll az...

Nyáron tényleg leáll az ingatlan vételi "szezon"?

Figyelt kérdés
Nyáron általában csökken a kínálat?
2023. máj. 22. 06:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
77%

Van egy DH barométer nevű kiadvány, minden hónapban kiadják.

Ez tartalmazza az adásvételek számát havonta és az előző két évben is, hogy hogy alakultak.

Ezek alapján február-március környékén van a csúcsszezon, egy kisebb pedig májusban. Utána gyakorlatilag lejtmenet.

Nyilván a később vett lakásoknál már nem lehet a felújításhoz szakit szerezni úgy, hogy az nyár végéig el is készüljön.Eleve a banki átfutás is lehet 1-2 hónap, szóval ahhoz, hogy az őszt már felújított lakásban kezd, legkésőbb kb. májusban meg kell venni. Ami teljesen pöpec, annál ez kevésbé számít, de hát az elég valószínűtlen, hogy ne akarjon semmit változtatni az, aki megveszi. Még ha udvariasságból esetleg nem is mondja, hogy kirázza a hideg a falszinektől.

2023. máj. 22. 23:09
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Szóval nem a kínálat csökken, hanem a kereslet. Ami most egyébként is csak alig a fele a szokásosnak.
2023. máj. 22. 23:10
 13/15 A kérdező kommentje:

Elhiszem amit írtok, ugyanakkor nem logikus, hogy a meleg miatt van.

Abban a pillanatban amikor eldöntöttem, hogy megveszek egy lakást, még nem tudom előre, hogy nem fogok embert találni a felújításhoz. Úgy értem, hogy talán nem ennyire előrelátóak az emberek.

Lehet más oka van.

2023. máj. 23. 15:54
 14/15 anonim ***** válasza:
Nézd, szerintem elég logikus, hogy a jó szakik minimum néhány hónapra be vannak táblázva, pláne abban az időszakban, amikor lehet festeni, szellőztetni, le lehet szerelni a radiátort, ahol érlemezhető, ott át lehet alakítani a fűtést, mert épp nem megy. Háznál akár le helet szedni a tetőt, hogy átfedjék vagy pl. napelemet rakjanak rá. Ez a felújítás főszezonja, ősszel ez egyre rizikósabb, tehát még az előtt akar mindenki a végére érni. De szaki nem tud neked időpontot fenntartani, amíg nem látta a kérót, nem tudja, hogy kb mennyi az időigénye annak, amit szeretnél. Ha tehát február-márciusban megveszed, még van esélyed szakit szerezni, később már csak apróbb munkák, szerencsés esetben rokoni segítség lesz. Egy festést pesze még le lehet nyomni szeptemberben, de novemberben, fütés közben már nem fogod nyitva hagyni az ablakokat, nem is biztos, hogy egy esős őszön elég gyorsan megszárad, akkor pedig több idő, mire mehet rá a második réteg. Aztán sokan családdal költöznek, a szeptember a gyerekes családoknál elég zizi felújítás nélkül is, ez is affelé hat, hogy addigra már legyünk túl rajta. Az. hogy jó szakit találni nehéz, az elég közismert, annyira nem lehet lüke, akinek van pénze költözni, hogy erről ne hallott volna.
2023. máj. 23. 20:17
 15/15 A kérdező kommentje:

Azt értem, csak én pl. biztos nem járnék utána mennyire van esélyem szakit találni, amikor épp megveszem a házat.

Úgy értem, hogy nem tartana vissza és nem is gondolnék rá előre.

2023. máj. 23. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!