Nyáron tényleg leáll az ingatlan vételi "szezon"?
Van egy DH barométer nevű kiadvány, minden hónapban kiadják.
Ez tartalmazza az adásvételek számát havonta és az előző két évben is, hogy hogy alakultak.
Ezek alapján február-március környékén van a csúcsszezon, egy kisebb pedig májusban. Utána gyakorlatilag lejtmenet.
Nyilván a később vett lakásoknál már nem lehet a felújításhoz szakit szerezni úgy, hogy az nyár végéig el is készüljön.Eleve a banki átfutás is lehet 1-2 hónap, szóval ahhoz, hogy az őszt már felújított lakásban kezd, legkésőbb kb. májusban meg kell venni. Ami teljesen pöpec, annál ez kevésbé számít, de hát az elég valószínűtlen, hogy ne akarjon semmit változtatni az, aki megveszi. Még ha udvariasságból esetleg nem is mondja, hogy kirázza a hideg a falszinektől.
Elhiszem amit írtok, ugyanakkor nem logikus, hogy a meleg miatt van.
Abban a pillanatban amikor eldöntöttem, hogy megveszek egy lakást, még nem tudom előre, hogy nem fogok embert találni a felújításhoz. Úgy értem, hogy talán nem ennyire előrelátóak az emberek.
Lehet más oka van.
Azt értem, csak én pl. biztos nem járnék utána mennyire van esélyem szakit találni, amikor épp megveszem a házat.
Úgy értem, hogy nem tartana vissza és nem is gondolnék rá előre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!